Rămâi conectat

Curier Județean

UPDATE:Focul a mistuit o hală de gater pe Valea Bistrei în munţii Apuseni

Bogdan Presecan

Publicat

în

Un incendiu a izbucnit joi noaptea, în jurul orei 2.00 la  hala unui gater de pe Valea Bistrei din munţii Apuseni. Pompierii militari din Câmpeni au intervenit pentru stingerea flăcărilor în jurul orei 2.30.

Există pericolul ca focul să scape de sub control din cauză că în hală, unde se prelucrează material lemnos se afla, se pare o cantitate mare de lemn şi deşeuri lemnoase care sunt foarte inflamabile. Până în prezent nu au fost semnalate victime omeneşti.

UPDATE: Incendiul a produs proprietarului pagube de 300 de mii de lei. Folosind două autospeciale de stins incendii, pompierii militari din Câmpeni, ajutaţi de voluntarii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din Câmpeni şi Abrud, s-au luptat cu flăcările, care măsurau câţiva metri, pentru mai mult de trei ore.

Focul a mistuit hala construită din lemn, pe o suprafaţă de peste 300 de mp, un gater de debitat buşteni, un circular pentru debitat cherestea şi peste 45 de mc de material lemons. Potrivit pompierilor care au acţionat la faţa locului, cauza probabilă a incendiului este un scurt circuit electric la un tablou defect de distribuţie a energiei electrice.  În jur de 20 de pompieri, voluntari şi angajaţi ai societăţii de prelucrare a lemnului, au participat la intervenţie.

Dacă prejudiciul cauzat societăţii comerciale din Valea Bistrei este, potrivit evaluării pompierilor, de peste 300 de mii de lei, bunurile salvate sunt evaluate la 1,2 milioane lei. Din fericire toate bunurile erau asigurate.

foto: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO | Noua grădiniță cu program prelungit nr. 16 din Alba Iulia își deschide porțile în toamna aceasta: Spații moderne și dotări europene pentru preșcolari

Bera Larisa

Publicat

în

VIDEO | Noua grădiniță cu program prelungit nr. 16 din Alba Iulia își deschide porțile în toamna aceasta: Spații moderne și dotări europene pentru preșcolari După 33 de ani în care a funcționat la parterul unei clădiri a Colegiului „Alexandru Domșa”, improprie din punct de vedere al condițiilor și a spațiului insuficient, cu ajutorul primăriei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea