Rămâi conectat

Curier Județean

Incendiu de vegetație uscată la Cugir, în apropierea Stadionului Parc

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pompierii din Cugir au fost chemați să intervină, joi dimineața, în jurul orei 6.00, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, în apropiere de Stadionul Parc, zona ”Pârâul Gugului”.

Este pentru a patra oară, în decurs de două săptămâni, în care Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Cugir este solicitat să intervină pentru a elimina incendiile de vegetație uscată, miriști și resturi vegetale din diferite zone ale orașului.  Situația creată în această dimineață, deși n-a fost atât de dificilă din punct de vedere al accesului autospecialei SVSU în zonă și nici în ceea ce priveşte dimensiunea propagării focului (suprafața de teren afectată fiind sub 500 m.p.), evenimentul a avut totuși efecte din punct de vedere al disconfortului creat localnicilor.

Astfel, un fum înecăcios de vegetație arsă a ”inundat” orașul (în special în zona Micro 7) făcând aerul irespirabil chiar în interiorul locuințelor care aveau geamurile deschise.

Potrivit inspectorului SVSU Cugir, Mircea Zbutea, important de consemnat rămâne și un fapt care trebuie luat în seamă. La o oră atât de matinală, când temperatura aerului era mult mai coborâtă, în comparație cu cea înregistrată de obicei în restul zilei, iarba nu se putea aprinde din senin, ci doar, dacă cineva îi dădea foc. Un fapt de reflecție pentru astfel de persoane care ar trebui să țină seama că în zonă se află locuințe și clădiri în care există oameni și sunt adăpostite bunuri de valoare.  (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea