Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Inaugurarea pistei de atletism de pe Stadionul “Cetate”: eveniment de marcă, cu Gabriela Szabo și peste 1000 de copii

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Una dintre cele mai importante investiții din ultimele decenii în infrastructura sportivă a municipiului Alba Iulia, reabilitarea pistei de atletism de pe Stadionul “Cetate”, va fi marcată printr-un eveniment sportiv de anvergură (organizator Primăriaa municipiului Alba Iulia, partener ACS Student Sport Alba Iulia), la care sunt așteptați peste 1000 de copii, dar și Gabriela Szabo, o fostă atletă de talie mondială, campioană olimpică la Sydney în 2000 și europeană.

Invesitiția se cifrează la aproximativ 2,7 milioane de lei, fiind acoperită din bugetul local al municipiului Alba Iulia, iar lucrările s-au derulat, câteva luni, în cursul acestui an, recepția fiind miercuri.

Astfel, sâmbătă, 25 septembrie, Asociația Student Sport Alba Iulia intenționează să deruleze o acțiune de amploare, pe noua pistă de atletism, la care va fi prezentă Gabriela Szabo (45 de ani), fosta atletă de aur, multipla campioană mondială și europeană.

Noi, ACS Student Sport Alba Iulia, din postura de parteneri ai primăriei municipiului Alba Iulia, ne propunem să strângem la start peste 1000 copii, pe care să îi atragem prin premii. De asemenea, dorim să promovăm performerii orașului Alba Iulia, de la cel mai tânăr, la cel mai în vârstă”, a transmis Cătălin Costea, președintele Student Sport Alba Iulia.

Astfel, pe arena din municipiul reședință de județ se vor derula mai multe curse, după cum urmează:

*Cursa Sponsorilor sau a partenerilor (se va alerga o tură de stadion pentru un caz umanitar);

*Cursa Orașelor (o tură de stadion, participanți din toată țara);

*Cursa copiilor defavorizați (proveniți din centrele de copii);

*Cursa Populară (Gabriela Szabo va alerga împreună cu copii sub 7 ani).

Se dorește ca Gabriela Szabo, fost ministru al Sportului, să fie primită așa cum se cuvine în “Cealaltă Capitală”, cu onoruri efectuate de Garda Cetății în cadrul unui ceremonial al Schimbului de Gardă la Poarta a III-a (cu salve de tun). Cu trei medalii olimpice la activ, de zece ori consecutiv cea mai bună atletă din România și desemnată în 1999 atleta anului de IAAF și sportiva anului în lume de APSM, Gabriela Szabo va susține, în acea perioadă, la Hotelul “Medieval”, o conferință de presă, alături de Gabriel Pleșa (primarul municipiului) și Cătălin Costea, reprezentantul Student Sport Alba Iulia.

Pentru acest moment cu totul special, bugetul evenimentului (partener media “Ziarul Unirea” și Radio Unirea FM) este estimat în jurul sumei de 26.000 de lei, dintre care în jur de 7.500 de lei pentru medalii, cupe, trofee și plachete, 6000 de lei – premii în vouchere la cele 10 categorii (300 lei – locul întâi, 200 lei – locul doi, 100 lei – locul trei), plus alte cheltuieli legate de deplasare, sonorizare, voluntari, promovarea evenimentului.

“Sportul trebuie adus la rang de artă, iar pentru a reuși acest lucru, comunitatea locală și comunitatea sportivă trebuie să lucreze împreună. Vrem să oferim cele mai înalte condiții copiilor și totodată, vrem ca firmele din județul Alba să participe la dezvoltarea armonioasă, educativă și socială a orașului”, a mai spus oficialul ACS Student Sport Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea