Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Înaltpreasfinţitul părinte Laurenţiu Streza va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

laurentiu-streza-mitropolitul-ardealuluiÎnaltpreasfinţitul părinte Laurenţiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului va primi titlul academic de Doctor Honoris Causa, al Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Festivitatea de decernare va avea loc în 6 mai, de la ora 12.00, în Aula Dumitru Stăniloaie a Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.

Ceremonia este precedată de un Te Deum în Capela Facultăţii şi de deschiderea festivă a simpozionului international Eucharist and Martyrdom from the Ancient Catacombs to the Communist Prisons (ISSTA-2014), care se bucură, şi în acest an, de participarea unor personalităţi de prestigiu din ţară şi din străinătate.

Pe 3 noiembrie 2005 Adunarea Naţională Bisericească a BOR l-a ales în funcția de arhiepiscop al Sibiului și mitropolit ortodox al Ardealului. Laurențiu Streza a fost înscăunat în Catedrala mitropolitană din Sibiu pe data de 13 noiembrie 2005 de către patriarhul Teoctist Arăpaşu. Ca urmare a alegerii PS Laurențiu Streza în funcția de mitropolit al Ardealului (în defavoarea contracandidatului IPS Andrei Andreicuţ Arhiepiscop de Alba Iulia) dar și a conflictului subsecvent, s-a înființat Mitropolia Clujului, Albei, Crişanei si Maramureşului cu sediul administrativ la Cluj Napoca, cel mai important municipiu din Transilvania, din punct de vedere religios, universitar, politico-administrativ, cultural si economic.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 27-28 aprilie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 27-28 aprilie 2024 Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 27-28 aprilie 2024. Citește și: Codul Rutier 2024: Trusa de prim-ajutor sau triunghiurile reflectorizante nu or să mai fie obligatorii pentru o anumită categorie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea