Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

În următoarele patru luni, SUA va disloca o brigadă în Bulgaria şi România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

SUA îşi vor extinde angajamentele de securitate, în următoarele patru luni, prin dislocarea unei brigade în Bulgaria şi România, a declarat comandantul celei de-a 173 brigăzi aerotransportabile, colonelul Michael Foster, citat de “Sputnik”.

Lt. General Rodriguez, IJC Commander, passes the NATO flag during an Italian change of commandRomânia şi Bulgaria sunt două state în care suntem pregătiţi să dislocăm”, a spus Foster la Centrul pentru Studii Strategice Internaţionale din Washington. Potrivit vorbitorului, până la sfârşitul verii va fi construită structura cu centru de comandă şi batalioane.

Michael Foster a mai afirmat că SUA îşi vor extinde prezenţa în Ungaria, Georgia şi Republica Cehă.

*Ruşii monitorizează Marea Neagră

Avioane de luptă multirol Su-30 de ultimă generaţie şi de atac Su-24 ale aviaţiei din cadrul Flotei Rusiei din Marea Neagră monitorizează deplasările celor două nave de război NATO care se află în prezent în apele Mării Negre, a declarat o sursă de la baza navală rusă din Crimeea.

La ora actuală, în Marea Neagră sunt două nave NATO – crucişătorul american Vicksburg şi fregata turcă Turgutreis – care desfăşoară exerciţii comune în partea de sud-vest a Mării Negre.

Trei avioane Su-30 şi patru aeronave Su-24 au efectuat marţi zboruri de observare deasupra acestor nave, decolând de pe aeroportul militar din Novofedorovka.

Aviaţia Flotei Rusiei din Marea Neagră supraveghează cu regularitate navele NATO din Marea Neagră şi efectuează zboruri de recunoaştere în zonă.

SURSA: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, anunță faptul că pensiile vor fi plătite înaintea sărbătorilor pascale. În acest sens, Casa Națională de Pensii urmează să vireze, până pe 30 aprilie, fondurile către Poșta Română și către băncile comerciale. De asemenea, Guvernul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea