Rămâi conectat

Actualitate

În România, în ultimii trei ani, sunt cu 20% mai mulți tați care au optat să stea acasă cu bebelușii timp de un an sau doi, în concediu de paternitate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În România, în ultimii trei ani, sunt cu 20% mai mulți tați care au optat să stea acasă cu bebelușii timp de un an sau doi, în concediu de paternitate

În decursul ultimilor trei ani, am observat o creștere de 20% în numărul de tați care optează să petreacă mai mult timp acasă cu micuții, pe o perioadă de unu sau doi ani.

În familia Avram, acest lucru devine o scenă destul de rară în cursul săptămânii obișnuite. De la venirea pe lume a micuței Sara, care are acum un an și șapte luni, responsabilitatea principală de a avea grijă de ea îi revine tatălui.

Mama Sarei este un cadru didactic universitar și s-a întors la serviciu doar câteva săptămâni după nașterea micuței. În această familie, Cristi a fost cel care și-a luat un concediu de creștere a copilului pe o perioadă de doi ani.

Cristi Avram, tatăl Sarei, ne împărtășește motivația sa: „Când îți construiești o carieră profesională, înțelegem cu toții că timpul petrecut acasă este limitat. De aceea, am dorit să experimentez și eu toate acele momente magice, cum ar fi primii pași sau primele cuvinte, nu doar din poveștile relatate seara de soția mea când mă întorceam de la serviciu.”

Legea prevede că atât mama, cât și tatăl pot beneficia de concediul de creștere a copilului până când micuțul împlinește doi ani. Indemnizația lunară pe care o primește părintele care optează pentru acest concediu este de 85% din media veniturilor obținute în ultimele 12 luni, înaintea nașterii copilului, cu o limită maximă de 8.500 de lei.

Când familiile iau decizia cu privire la cine va rămâne acasă cu copilul, această componentă financiară reprezintă, de asemenea, un factor important de luat în considerare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară, până joi dimineața: Râurile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară, până joi dimineața: Râurile vizate Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis miercuri 8 mai 2024, o avertizare cod galben de inundații în Alba, valabilă până joi dimineața, la ora 8:00. Sunt prognozate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea