Ziarul Unirea

În doar 15 minute puteţi deveni studenţi la unele dintre cele mai renumite universităţi britanice!

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

     *Reprezentanţii mai multor universităţi din Marea Britanie vor susţine sesiuni de admitere pe loc pentru programe de licenţă şi masterat în cadrul târgului World Education, organizat la Hotelul Hilton din Bucureşti,  în zilele de 11-12 februarie.
Printre universităţile din Marea Britanie care susţin pentru prima oară în România acest gen de sesiuni se află: Sunderland – clasată pe poziţia numărul 24 conform Top 100 Guardian pentru cursuri de Business şi Management şi pentru cursuri de specializare în biologie şi chimie şi pe locul 34 pentru cursuri de artă şi design –  şi Westminster care este pe locul numărul 8 în acelaşi clasament în domeniul agriculturii şi pe locul 20 pentru cursurile de media şi comunicare. Aceste universităţi, care au în continuare locuri libere pentru anul universtar 2012-2013, vor oferi o procedură simplificată pentru admiterea studenţilor doritori din România. Toţi cei care au ratat termenul limită pentru aplicaţiile în Marea Britanie – 15 ianuarie – au o a doua şansă de a participa în campania de recrutare din acest an. Pentru a participa, studenţii doritori trebuie să îşi trimită documentele necesare în avans către Integral Programe Educaţionale, organizatorul târgului World Education.
Admiterile pe loc (On-Spot Admissions) reprezintă cea mai rapidă modalitate de a deveni student internaţional. După un interviu de doar 15 minute acei candidaţi care au depus documentele solicitate în avans vor afla dacă au fost admişi sau nu, prin urmare vor economisi luni întregi de aşteptare şi de schimburi de e-mailuri cu birourile de admitere ale universităţilor. În afara universităţilor britanice, trei universităţi din Olanda şi Danemarca vor susţine acelaşi proces de admitere pe loc. Cei care doresc să afle mai multe despre cum să se înscrie, ce documente să pregătească, cum să se pregătească pentru interviu pot găsi informaţiile pe www.world- education.ro sau la birourile Integral.
La târg veţi putea participa şi la seminarii gratuite pentru elevi de liceu şi pentru părinţii lor. Elevii vor afla cum să îşi aleagă corect universitatea şi programul de studiu şi cum să se organizeze pentru admitere. Părinţii vor afla mai multe despre costurile de studiu şi oportunităţile de finanţare, precum şi despre cum îşi pot ajuta copiii pentru a fi admişi la universităţile dorite. Cei care doresc să experimenteze cum se învaţă în unele universităţi din străinătate vor putea participa la demonstraţiile gratuite de Problem Based Learning susţinute de Stenden University la târg. Candidaţii pentru masterat vor afla mai multe despre oportunităţile de studiu în Marea Britanie şi Olanda şi raportul calitate-preţ în ce priveşte studiile superioare în aceste ţări, precum şi despre programele de master din Danemarca şi Suedia care sunt gratuite pentru studenţii din UE. Târgul World Education îşi aşteaptă vizitatorii în perioada 11-12 februarie, între orele 10.00 şi 17.00, la Hotel Hilton din Bucureşti. Intrarea la târg este gratuită, în baza înregistrării în prealabil la
www.world-education.ro. (H.N.)

ELIT

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325