Rămâi conectat

Sport

În Divizia A la baschet feminin BC Timişoara – CSU Alba Iulia 58-75

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba Iulia a jucat astăzi în deplasare, în sala „Constantin Jude” în compania formaţiei BC Danzio Timişoara, partidă ce a contat pentru etapa a 17-a a Diviziei A, o partidă specială, a orgoliilor pentru Ancuţa Stoenescu, venită la Alba Iulia tocmai de la BC Danzio Timişoara, după ce i-a fost reziliat contractul.

Formaţia din Cetatea Marii Uniri s-a impus cu scorul 75-58 (8-25, 14-9, 33-19, 20-5), dar meciul nu a fost deloc simplu, precum o arată scorul. După un prim sfert catastrofal, pierdut neverosibil, cu numai 8 puncte realizate, CSU a ajuns la pauza mare să fie condusă cu 12 puncte diferenţă (34-22), însă Ekaterina Abramzon a luat jocul pe cont propriu şi a dat tonul revenirii. Vizitatoarele au declanşat o furibundă cursă de recuperare a ecartului şi în ultima jumătate a partidei au dominat categoric, răsturnând tabela.

*Demonstraţie de forţă după pauza mare

Demonstraţia de forţă le-a făcut neputincioase pe bănăţence, ce visau la un  moment dat la producerea surprizei. În sfertul al treilea trupa lui Bilek s-a dezlănţuit (a marcat 33 de puncte!!!) şi în ultimele 5 minute ale disputei din Banat (ce a semănat în prima parte cu cea de referinţă de la Arad), CSU a făcut instrucţie, cu un 10-0, ce nu lasă loc de comentarii.

Punctele albaiuliencelor, clasate pe locul al treilea în elită (14 victorii şi 3 înfrângeri) au fost marcate în acest joc de Katya Abramzon – 25, Taneisha Harrison – 13, Becca Tobin – 10, Nadia Parker – 9 , Eniko Tarţa –  7, Breanna Salley – 6,  Ancuţa Stoenescu – 5. În runda următoare (28 ianuarie), CSU Alba Iulia va întâlni acasă într-un derby al podiumului pe Nova Vita Tg Mureş. (H.D.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea