Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

În cazul deputatului Ioan Dîrzu, funcția de director general la Prefera Foods ar putea să genereze o stare de incompatibilitate

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Funcţia de director general de la Prefera Foods, deținută de către deputatul Ioan Dârzu concomitent cu calitatea de deputat, este de natură să genereze o stare de incompatibilitate, după cum se arată într-o adresă transmisă de ANI conducerii Camerei Deputaților. Potrivit Mediafax, alți 3 deputați, Aurel Nechita, Tamara Dorina Ciofu şi Petru Andea, ar fi în aceeași situație.

ANI a transmis, luni, Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, opinia sa cu privire la sesizările formulate în legătură cu deputaţii Tamara Dorina Ciofu, Aurel Nechita, Ioan Dârzu, Petru Andea, privind existenţa unor potenţiale stări de incompatibilitate sau conflict de interese.

În ceea ce îl priveşte pe deputatul Ioan Dârzu (PSD), în răspunsul ANI se precizează: „(…) opinăm că exercitarea demnităţii publice de deputat concomitent cu funcţia de consilier judeţean în cadrul CJ Alba este de natură să genereze o stare de incompatibilitate. De asemenea, exercitarea demnităţii publice de deputat concomitent cu funcţia de director general şi preşedinte al CA al unei societăţi comericale este de natură să genereze o stare de incompatibilitate„. (N.R. – Ioan Dîrzu a demisionat din funcția de consilier județean și a fost înlocuit săptămâna trecută cu liberalul Petru Cristea)

Precizăm că deși în declarația de avere deputatul PSD Ioan Dîrzu și-a trecut venituri ca director general și președinta al Consiliului de Administrație de la Prefera Foods, în declarația de interese apare doar ca acționar, astfel încât este posibil ca acesta să-și fi dat demisia din funcția de conducere.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Foto: Candidat la Primărie și ghid turistic. Voicu Vușcan, surprins în Cetate alături de ambasadorul Chinei în România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Candidat la Primărie și ghid turistic. Voicu Vușcan, surprins în Cetate alături de ambasadorul Chinei în România Voicu Vușcan candidează pentru funcția de primar al municipiului. În prima zi de campanie, acesta a fost văzut nu alături de colegi, în cadrul vreunei acțiuni electorale, ci tocmai în compania excelenței sale, Han Chunlin, ambasadorul Chinei în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea