Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

În barajul pentru Liga a 3-a, duel Mureș (CSM Tg. Mureș) – Alba, pentru accederea în eșalonul terț!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Campioana Ligii a IV-a Alba va juca în acest an cu reprezentanta județului Mureș (probabil CSM Tg. Mureș, ce are maximum de puncte la mijlocul stagiunii), pentru promovarea în Liga a 3-a în 15 iunie (ora 18.00) – primul meci în deplasare, și 22 iunie (ora 17.30), când este programată dubla de baraj, tragerea la sorți desfășurându-se astăzi, la Casa Fotbalului.

Începând din ediția anterioară (2017-2018), Federația Română de Fotbal a schimbat sistemul de tragere la sorți a jocurilor de baraj, campioanele județene fiind împărțite în 7 regiuni, pe criterii geografice. „O tragere la sorți dificilă pentru noi, CSM Tg Mureș este o formație foarte solidă, cu singuranță financiară. Din câte știu până acum, Brașovul și Mureșul erau cei mai periculoși adversari. Faptul că îl are ăn efectiv pe Astafei spune ceva. Dar până la baraj mai este, să reușim noi să câștigăm campionatul Ligii a IV-a, întrucât nu ne așteaptă un retur facil”, a comentat Doru Oancea, antrenorul liderului Sportul Petrești. CSM Tg. Mureș reprezintă un club înființată vara trecută  de Consiliul Local, după  eșecul ASA. Obiectivul este ca echipa să promoveze în fiecare an și să ajungă în primul eșalon fotbalistic, iar prima lovitură a fost întoarcerea lui Astafei. În 2016, un alt duel direct Alba – Mureș a fost tranșat de Mureșul Vințu de Jos (1-0 și 3-0) cu Mureșul Luduș, reprezentanta județului vecin.

*Nume grele în efectiv: Astafei, Ferfelea, N’Doye!

Un efectiv extrem de valoros al mureșenilor, cu jucători cu state vechi ]n fotbalul autohton, precum Astafei (venit din Croația de la HNK Gorica), Ferfelea, exoticul Ousmane N’Doye (40 de ani!, ultima dată la CNS Cetate Deva), dar și ex-uniristul Darius Miclea (care este și preparator fizic!), dar și Candrea sau Ința. CSM Tg. Mureș a dominat primai parte a campionatului, având maximum de puncte și un golaveraj impresionant 83-8! Celelate jocuri sunt: Harghita – Sibiu și Covasna – Brașov.

În vara trecută, campioana județeană CS Ocna Mureș a avut noroc și a promovat direct, fără a disputa întâlnirile de baraj, întrucât oponentul, Unirea Cristuru Secuiesc, reprezentanta județului Harghita, nu a avut CIS și nu a îndeplinit condițiile de participare la baraj.

*Alba, record național

Alba fotbalistică se mândrește cu un record național, având șapte promovări consecutive în Liga a 3-a, din tot atâtea încercări (chiar dacă două campioane, Mureșul Vințu – în 2016 și Șurianu Sebeș – în 2017, nu au participat). Au acces în eșalonul superior, în ordine, Europa Alba Iulia (2012), Metalurgistul Cugir (2013), Industria Galda de Jos (2014), Performanța Ighiu (2015), plus mai sus amintitele trei echipe. În Liga a 4-a, bătălia pentru titlul de campioană se anunță foarte interesantă în primăvară, cu 4 pretendente la cununa de lauri, din punct de vedere matematic, formații “întinse” pe 7 puncte: Sportul Petrești – 35, CS Zlatna – 31, CIL Blaj – 29 și Viitorul Sîntimbru – 28 de puncte. Asta în condițiile în care primele două clasate au pierdut jucători în intersezon și au mai acuzat și probleme de natură financiară. Trupa lui Doru Oancea, la adăpostul avansului de patru puncte, pare favorită, multe din necunoscute urmând să se lămurească în runda inaugurală a returului, peste o lună, în 9-10 martie, când se înfruntă echipele din careul de ași: CS Zlatna – Sportul Petrești și Viitorul Sântimbru – CIL Blaj.

În cele ce urmează vă prezentăm posibilii oponenți ai campioanei din Alba:

*Mureș (13 etape): 1. CSM Tg. Mureș 39 p (maximum), 2. Mureșul Luduș 34 p, 3. Unirea Ungheni 32 p;


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena | Vineri, ora 20.00, Volei Alba Blaj – CSO Voluntari, al 3-lea duel, victoria gazdelor ar prelungi suspansul!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena | Vineri, ora 20.00, Volei Alba Blaj – CSO Voluntari, al 3-lea duel, victoria gazdelor ar prelungi suspansul Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena, mâine și sâmbătă fiind prevăzute alte două întâlniri, de la ora 20.00, în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea