Rămâi conectat

Curier Județean

În Alba sunt înregistraţi 75.159 angajaţi, cu 3.084 mai puţini decât în urmă cu un an

Publicat

în

La finele lunii iulie 2011, la nivelul judeţului Alba erau înregistraţi 75.159 salariaţi, în scădere faţă de aceeaşi perioadă din 2010 cu 3.084 persoane şi în creştere faţă de luna anterioară cu 175 persoane. Pe cele trei sectoare de activitate, în iulie 2011 faţă de iulie 2010 situaţia se prezintă astfel: *în agricultură, silvicultură şi piscicultură muncesc cu 895 persoane mai puţin; *în industrie şi construcţii sunt cu 931 mai puţini angajaţi; *în servicii muncesc cu 1.258 mai puţine persoane decât în urmă cu un an. Potrivit datelor statistice comunicate de ing. Ioan Crişan, directorul Direcţiei Regionale de Statistică Alba, în luna iulie 2011, câştigul salarial mediu brut din judeţ a fost de 1.680 lei, mai mic cu 29 lei faţă de luna iunie 2011 şi mai mare cu 187 lei decât în luna iulie 2010. La nivel naţional, câştigul salarial mediu brut în luna iulie 2011 a fost de 2.027 lei. Faţă de câştigul salarial mediu realizat pe ţară, în judeţul Alba, în luna iulie 2011, salariul mediu brut a fost mai mic cu 347 lei, respectiv cu 17,1 la sută. Salariul mediu net din iulie 2011 s-a cifrat la 1.222 lei, mai mic cu 27 lei faţă de luna anterioară şi cu 130 lei mai mare faţă de aceeaşi lună din 2010. Salarii sub media pe judeţ au avut angajaţii din agricultură, vânătoare şi servicii anexe, silvicultură şi pescuit (1.108 lei), iar peste media judeţului angajaţii din industrie şi construcţii (1.235 lei) şi cei din servicii (1.229 lei). Salariul mediu net pe ţară din luna iulie 2011 s-a cifrat la 1.471 lei, cel din judeţ fiind cu 249 lei mai mic, respectiv cu 16,9 la sută. În clasamentul judeţelor în funcţie de salariul mediu net înregistrat în judeţ în luna iulie 2011 Alba ocupă locul 21 (în ierarhia judeţelor ordonate descrescător). (A.D.T.)

Publicitate

Curier Județean

Ordin de protecție pentru un bărbat de 35 ani: Și-a agresat iubita, în vârstă de 25 de ani

Publicat

în

Ordin de protecție pentru un bărbat de 35 ani: Și-a agresat iubita, în vârstă de 25 de ani

Un bărbat de 35 de ani, din Sebeș, s-a ales cu ordin de protecție provizoriu, după ce și-a agresat iubita, în vârstă de 25 de ani.

Polițiștii din Sebeș au emis un ordin de protecție provizoriu față de un bărbat care și-ar fi agresat concubina. Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru violență în familie.

Electrica Furnizare Discount

La data de 30 iulie 2021, în jurul orei 00.30, polițiștii din Sebeș au fost sesizați, cu privire la faptul că o tânără, de 25 de ani, din comuna Câlnic, a fost agresată de către concubin, în timp ce se afla la locuința, din municipiul Sebeș, unde locuiește fără forme legale.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului și a răspunsurilor date de către victimă, față de bărbatul, de 35 de ani, din Sebeș, polițiștii au emis un ordin de protecție, pe o perioada de 5 zile, prin care i-a fost interzis să se apropie de femeie.

Față de bărbat cercetările sunt continuate, pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie.

Citește mai mult

Curier Județean

Tânără de 20 de ani, agresată de iubitul în vârstă de 18 de ani. Băiatul, din Blaj, s-a ales cu ordin de protecție provizoriu

Publicat

în

Tânără de 20 de ani, agresată de iubitul în vârstă de 18 de ani. Băiatul, din Blaj, s-a ales cu ordin de protecție provizoriu

Polițiștii din Blaj au emis un ordin de protecție provizorii față de un tânăr care și-ar fi agresat concubina. Tânărul este cercetat pentru violență în familie.

La data de 29 iulie 2021, în jurul orei 22.30, polițiștii din Blaj au fost sesizați, prin 112, de către o tânără, de 20 de ani, din Blaj, cu privire la faptul că, în urma unor discuții contradictorii avute cu partenerul său, ar fi fost agresată de către acesta.

Electrica Furnizare Discount

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, față de tânărul, de 18 de ani, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, pentru o perioada de 5 zile.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Citește mai mult

Curier Județean

SCANDAL la Cetatea de Baltă: Doi bărbați s-ar fi amenințat reciproc în timp ce se aflau pe o stradă din comună. Au fost reținuți de către polițiști

Publicat

în

SCANDAL la Cetatea de Baltă: Doi bărbați s-ar fi amenințat reciproc în timp ce se aflau pe o stradă din comună. Au fost reținuți de către polițiști

Doi bărbați din Cetatea de Baltă au fost reținuți de către polițiști, după ce ar fi provocat un scandal în timp ce se aflau pe o stradă din comună. Cei doi s-ar fi amenințat reciproc.

Poliţiştii Secției 6 Poliție Rurală Jidvei au reţinut doi bărbați care sunt cercetați pentru amenințare și tulburarea ordinii şi liniştii publice. Aceștia ar fi provocat scandal, în timp ce se aflau pe o stradă din comuna Cetatea de Baltă.

Electrica Furnizare Discount

La data de 29 iulie 2021, poliţiştii Secției 6 Poliție Rurală Jidvei au luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de doi bărbați, de 20 și 42 de ani, amândoi din comuna Cetatea de Baltă, care sunt cercetați sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de amenințare și tulburarea ordinii şi liniştii publice.

În sarcina acestora s-a reținut faptul că, în sera zilei de 28 iulie 2021, ar fi provocat un scandal și s-ar fi amenințat reciproc, în timp ce aflau pe o stradă din comună, tulburând ordinea și liniștea publică.

În cursul zilei de azi, 30 iulie 2021, reținuții vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare