Rămâi conectat

Sport

În 31 ianuarie şi 1 februarie, la Arieşeni, eveniment de seamă | Cupa „Andrei Tanţoş”, a cincea ediţie, în memoria regretatului campion la schi

Dan HENEGAR

Publicat

în

Cupa Andrei Tantos schi 13A mai rămas puțin până la startul competiției Cupa „Andrei Tanțoș”, care a ajuns la cea de-a cincea ediție, concurs de schi ce se va desfăşura timp de două zile la Arieşeni.

Și în acest an, 2017, se vor strânge la start unii dintre cei mai valoroși schiori români, printre care și sportiva Clubului Sportiv Școlar Cîmpeni, Ciocănel Raluca, care își întrerupe pentru scurt timp cursele de calificare pentru Jocurile Olimpice și se întoarce special în țară pentru acest eveniment. Fiind o competiție open, pe lângă juniorii României vor participa și veteranii „sportului alb”, fiind o rară ocazie de a-i vedea în acțiune.

*Slalom paralel în nocturnă

Competiţia de schi, devenită deja una de tradiţie, debutează cu cursa de slalom, marţi, 31 ianuarie, care va începe în jurul orei 10.00 pe pârtia Piatra Grăitoare din stațiunea Vârtop-Arieșeni. În aceeași zi programul continuă în nocturnă cu slalom paralel, începând cu ora 18.00 pe pârtia Vârtop 2, de asemenea din Arieșeni. Acest concurs de slalom paralel pentru competitori legitimați este unic în România și va garanta un spectacol de neuitat. Programul continuă şi miercuri, 1 februarie, cu proba de slalom uriaș, desfășurată tot pe pârtia Piatra Grăitoare începând cu ora 10.00.

Acest eveniment se va încheia cu festivitatea de premiere, probabil începând cu ora 14.00. România mai are foarte puțini competitori la această categorie și cu atât mai puțini care participă la întreceri internaționale și care vizeaza calificări la Campionatele Mondiale sau Jocurile Olimpice, şi din acest motiv, concursul este o bună oportunitate pentru spectatori. „O bună parte dintre acești schiori sunt foști colegi ai lui Andrei care vin atât pentru competiție cât și pentru a-l comemora pe regretatul nostru campion. Cu această ocazie facem și o invitație publicului iubitor de schi, și nu numai, pentru a lua parte la acest eveniment important în schiul românesc”, afirmă Tiberiu Tanţoş, tatăl şi antrenorul multiplului campion naţional din Munţii Apuseni.

Acest concurs este organizat de către Consiliul Județean Alba și Asociaţia Sportivă Montana Abrud, în parteneriat cu Federaţia Română de Schi şi Biatlon, Direcţia Judeţeană de Sport şi Turism Alba, Clubul Sportiv Școlar Cîmpeni, Primăria Abrud și Consiliul Local Abrud, Liceul „Horea, Cloşca şi Crişan” Abrud, Cabana Vârtop, Centrul de închirieri Polar, administrația pârtiei Piatra Grăitoare și cu ajutorul sponsorilor Volla România, Elan România, SC Arieșul Conf SRL şi SC Agra’s SRL care ajută an de an, la desfăşurarea acestui eveniment.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Ciclista Miruna Măda, originară din Alba, desemnată cel mai bun sportiv al județului Sibiu în 2023, la secțiunea sporturi olimpice!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ciclista Miruna Măda, originară din Alba, desemnată cel mai bun sportiv al județului Sibiu în 2023, la secțiunea sporturi olimpice, în cadrul Galei Sportului, eveniment organizat la Sala „Transilvania” și organizat de CJ Sibiu! Miruna Măda, sportiva originară din Alba, a fost desemnată, de curând, cel mai bun sportiv din județul Sibiu în anul 2023, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea