Rămâi conectat

Politică Administrație

În 2012, proiecte multe pe bani puţini la Primãria Cugir

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

« Bugetul Cugirului  pe anul 2012 nu va putea satisface nevoile localităţii » este de părere edilul şef, Adrian Teban care ne-a declarat că situaţia nu este una nouă pentru oraşul de la poalele Drăganei. “În ultimii patru ani am trecut dintr-o austeritate în alta, am suportat tot soiul de constrângeri şi împovărări bugetare. Anul acesta ne vom descurca din nou cu veniturile proprii, deoarece nevoile Cugirului continuă să fie ignorate de conducerea Consiliului Judeţean care ne-a alocat o sumă infimă, ca „praf în ochii”cetăţenilor din Cugir.”Potrivit proiectului de buget realizat de primărie, veniturile localităţii sunt la acelaşi nivel ca anul trecut.

*Spitalul din Cugir şi  infrastructura oraşului – printre prioritãţile bugetare ale  anului 2012

Vom încerca să satisfacem principalele necesităţi pe care le are localitatea noastră. Aşa cum declaram şi anul trecut, spitalul continuă să fie în centrul preocupărilor noastre,  întrucât dorim să avem o unitate medicală în oraş capabilă să ofere servicii medicale bune. De aceea am alocat resurse financiare consistente atât pentru dotarea cu echipamente medicale, cât şi pentru reabilitarea blocului operator, a pavilionului de la chirurgie şi interne, precum şi pentru diferite reparaţii în celelalte pavilioane.” a precizat Adrian Teban

    În ceea ce priveşte infrastructura, locuitorii din zona de sus a localităţii primesc o veste bună: au fost alocaţi bani pentru demararea lucrărilor de introducere a reţelelor de canalizare în cartierul Cindeni, pe strada 1 Mai şi în zona Râul Mic, pe acele străzi unde nu există încă canalizare. Tot în partea de sus, se va moderniza str. Drăgana şi str. 21 Decembrie, lucrările la aceasta din urmă fiind deja începute de la sfârşitul anului trecut. Altă problemă aflată în atenţia administraţiei locale este staţia de epurare dela Vinerea, pentru crearea căreia, în anii precedenţi, s-a încercat atragerea de fonduri ministeriale.

    Investiţiile continuă şi în zona blocurilor cu etapa a doua a programului  privind amenajarea parcărilor. “Ne pregătim să începem lucrările pentru alte 239 parcări care vor fi amenajate pe străzile Rozelor, Trandafirilor şi Lalelelor, după care ne vom muta cu lucrările pe străzile Mureşului, Alexandru Sahia şi Constructorului, unde vom investi în 500 de parcări. Este un proiect prin care urmărim nu doar să  descongestionăm zona blocurilor de locuit, ci şi să dăm un plus de civilizaţie şi confort prin modernizarea trotuarele cu piatră cubică, reabilitarea spaţiilor verzi şi turnarea de covor asfaltic pe zona carosabilă aferentă parcărilor.”

*Şcolile – în atenţia primãriei Cugir

De investiţii vor avea parte şi instituţiile şcolare, anul acesta fiind rândul celor două colegii. Primarul Adrian Teban a declarat că  „la Colegiul Naţional“David Prodan” vor avea loc lucrări de reabilitare termică prin care va fi îmbunătăţit  atât confortul termic, cât şi imaginea exterioară a instituţiei.  La Colegiul“I.D. Lăzărescu” ne-am propus să ne îndreptăm atenţia către  atelierele şcolare, ţinând cont că avem un protocol încheiat cu Star Transmission Cugir, în care ne-am angajat să reabilităm aceste ateliere, iar STC să aducă echipamente pentru practica elevilor, în special maşini cu comandă numerică.”

Proiectul de buget realizat de Primăria Cugir este supus dezbaterii publice joi, 26 ianuarie, urmând a fi înaintat spre aprobare Consiliului Local, în data de 31 ianuarie.

Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea