Ziarul Unirea

În 2012, proiecte multe pe bani puţini la Primãria Cugir

« Bugetul Cugirului  pe anul 2012 nu va putea satisface nevoile localităţii » este de părere edilul şef, Adrian Teban care ne-a declarat că situaţia nu este una nouă pentru oraşul de la poalele Drăganei. “În ultimii patru ani am trecut dintr-o austeritate în alta, am suportat tot soiul de constrângeri şi împovărări bugetare. Anul acesta ne vom descurca din nou cu veniturile proprii, deoarece nevoile Cugirului continuă să fie ignorate de conducerea Consiliului Judeţean care ne-a alocat o sumă infimă, ca „praf în ochii”cetăţenilor din Cugir.”Potrivit proiectului de buget realizat de primărie, veniturile localităţii sunt la acelaşi nivel ca anul trecut.

*Spitalul din Cugir şi  infrastructura oraşului – printre prioritãţile bugetare ale  anului 2012

ELIT

Vom încerca să satisfacem principalele necesităţi pe care le are localitatea noastră. Aşa cum declaram şi anul trecut, spitalul continuă să fie în centrul preocupărilor noastre,  întrucât dorim să avem o unitate medicală în oraş capabilă să ofere servicii medicale bune. De aceea am alocat resurse financiare consistente atât pentru dotarea cu echipamente medicale, cât şi pentru reabilitarea blocului operator, a pavilionului de la chirurgie şi interne, precum şi pentru diferite reparaţii în celelalte pavilioane.” a precizat Adrian Teban

    În ceea ce priveşte infrastructura, locuitorii din zona de sus a localităţii primesc o veste bună: au fost alocaţi bani pentru demararea lucrărilor de introducere a reţelelor de canalizare în cartierul Cindeni, pe strada 1 Mai şi în zona Râul Mic, pe acele străzi unde nu există încă canalizare. Tot în partea de sus, se va moderniza str. Drăgana şi str. 21 Decembrie, lucrările la aceasta din urmă fiind deja începute de la sfârşitul anului trecut. Altă problemă aflată în atenţia administraţiei locale este staţia de epurare dela Vinerea, pentru crearea căreia, în anii precedenţi, s-a încercat atragerea de fonduri ministeriale.

    Investiţiile continuă şi în zona blocurilor cu etapa a doua a programului  privind amenajarea parcărilor. “Ne pregătim să începem lucrările pentru alte 239 parcări care vor fi amenajate pe străzile Rozelor, Trandafirilor şi Lalelelor, după care ne vom muta cu lucrările pe străzile Mureşului, Alexandru Sahia şi Constructorului, unde vom investi în 500 de parcări. Este un proiect prin care urmărim nu doar să  descongestionăm zona blocurilor de locuit, ci şi să dăm un plus de civilizaţie şi confort prin modernizarea trotuarele cu piatră cubică, reabilitarea spaţiilor verzi şi turnarea de covor asfaltic pe zona carosabilă aferentă parcărilor.”

*Şcolile – în atenţia primãriei Cugir

De investiţii vor avea parte şi instituţiile şcolare, anul acesta fiind rândul celor două colegii. Primarul Adrian Teban a declarat că  „la Colegiul Naţional“David Prodan” vor avea loc lucrări de reabilitare termică prin care va fi îmbunătăţit  atât confortul termic, cât şi imaginea exterioară a instituţiei.  La Colegiul“I.D. Lăzărescu” ne-am propus să ne îndreptăm atenţia către  atelierele şcolare, ţinând cont că avem un protocol încheiat cu Star Transmission Cugir, în care ne-am angajat să reabilităm aceste ateliere, iar STC să aducă echipamente pentru practica elevilor, în special maşini cu comandă numerică.”

Proiectul de buget realizat de Primăria Cugir este supus dezbaterii publice joi, 26 ianuarie, urmând a fi înaintat spre aprobare Consiliului Local, în data de 31 ianuarie.

Nicoleta IDITA-TOMUŢA

Dan HENEGAR

4 Comentarii

alin 26 ianuarie 2012 at 15:21

austeritate? la primaria cugir? mercedes, duster,santa fe, cso cugir, parcari borduri? aaa sa nu uitam ca drumurile sunt impecabile, locuri de munca berechet, ca tot e de sezon carosabil perfect…pentru partie. si ca totu sa fie perfect pseudo ziarista nit semneaza articolul acesta. ps. nu va atacati degeaba ca sunt apolitic.

Radu 26 ianuarie 2012 at 15:52

Şcolile – în atenţia primãriei Cugir?

Lili 27 ianuarie 2012 at 9:22

Le-ai spus-o Aline cu masinile de lux!!! Si mai fac pe saracii in fata prostimii nesimtitii ! Dar oricum i vor vita iar ca asai rumanu neam de straita !

ovidiu 27 ianuarie 2012 at 13:21

Dragi postaci portocalii,

Acele masini au fost cumparate pe vremea lui Tariceanu cand existau bani si de drumuri si de spitale si de scoli si pentru salariile bugetarilor,

De trei ani de cand Boc cel lopatar „conduce” guvernul , bani nu mai are decat Elena Udrea care are ca prioritati gondole,patinoare si alte partii de schii doar pentru cei cuminti, nu-i cazul Cugirului.

Asadar lasati propaganda acasa si mars la ranit zapada ca mor oamenii pe drumuri langa BUCURESTI.

NO, Bine !!!!!

Comentariile sunt oprite