Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Împrumut de peste 4 MILIOANE de euro, al Primăriei Alba Iulia pentru organizarea unor proiecte. Decizia, pe masa consilierilor locali

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Împrumut de peste 4 MILIOANE de euro, al Primăriei Alba Iulia pentru organizarea unor proiecte. Decizia, pe masa consilierilor locali

Consilierii locali din Municipiul Alba Iulia vor fi nevoiți să voteze, în cadrul ședinței din data de 30 august, un împrumut al Primăriei Alba Iulia, în valoare de 4.048.583,00 euro, la CEC Bank.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia a aprobat prin Hotărârea nr. 122 din 28.03.2023 contractarea şi garantarea cu veniturile proprii de către Municipiul Alba Iulia a unei finanţări rambursabile inteme/exteme în valoare de maximum 20.000.000 lei sau echivalentul în euro, în vederea realizării unor obiective de investiţii de interes local.

Pentru ducerea la îndeplinire a prevederilor Hotărârii sus-menţionate, Municipiul Alba Iulia a derulat o procedura de achiziţie a serviciilor de creditare bancară.

În cadrul procedurii de achiziţie au fost primite oferte din partea a 3 societăţi bancare, respectiv: Banca Transilvania, BRD şi CEC Bank.

După finalizarea procedurii şi aplicarea criteriului de atribuire a fost desemnată câştigătoare oferta depusă de CEC Bank, în sumă de 4.048.583,00 euro, care s-a dovedit oferta cu preţul cel mai scăzut.

Potrivit prevederilor ofertei depuse şi a modelului de contract de credit, efectuarea primei trageri din credit va fi permisă după îndeplinirea unor condiţii precedente, expres menţionate, printre care şi aprobarea contractului de credit şi a contractelor de garanţie prin Hotărâre a Consiliului Local.

În vederea contractării împrumutului necesar pentru realizarea obiectivelor de investiţii de interes local identificate a fi prioritare de către aparatul de specialitate din cadrul Primăriei municipiului Alba Iulia, respectiv cofinanţarea proiectelor de construire a ansamblului urban cu spaţii socio-culturale, educative şi de locuit — cartier Gheorghe Şincai şi construirea Grădiniţei cu program prelungit nr. 16 în incinta Colegiului Tehnic „Alexandru Domşa” (fosta cantină),

Se propune aprobarea Proiectului de Hotărâre privind aprobarea semnării contractului de credit şi a contractului de ipotecă asupra creanţelor rezultate din venituri proprii ale autorităţii administraţiei publice locale, între CEC Bank SA şi UAT Municipiul Alba Iulia, în condiţiile de rambursare şi garantare rezultate în urma analizei efectuate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea