Imagini aeriene cu CETATEA din Alba Iulia, NOAPTEA. Bastioanele fortăreței în formă de STEA , luminate feeric

cetatea alba carolina 1 Surprinsă în toiul nopții, Cetatea Alba Carolina strălucește la propriu. Câteva imagini feerice aeriene, care surprind cea mai mare construcție bastionară din România luminată pe timpul nopții, au fost postate de curând pe internet.

În fotografii se poate observa conturul fortăreței sub forma unei stele în 7 colțuri, frumos luminat. De asemenea, la fel de bine se poate vedea cât de impunătoare este Catedrala Reîntregirii Neamului, la fel de intens luminată.

Fortăreața de tip Vauban de la Alba Iulia și-a creat o identitate aparte datorită fotografiilor și filmărilor aeriene care au devenit virale în mediul online, devenind atractivă pentru turiștii care aleg să o viziteze.

Citește și FOTO, VIDEO| Microbuz electric, pentru vizitarea Cetății Alba Carolina, după modelul marilor orașe europene – Paris, Roma, Praga

Pe cunoscutul portal turistic Trip Advisor, Cetatea Alba Iulia se află pe locul doi în topul destinațiilor recomandate din România. Poziția ocupată este datorată voturilor primite din partea turiștilor care au vizitat această fortificație.

Citește și GHIDUL CETĂŢII Alba Carolina. 24 de obiective pe care turiştii nu ar trebui să le rateze. Descoperă misterele celei mai mari cetăţi de tip Vauban din sud-estul Europei

Cetatea a devenit, de departe, atracția de top din județul Alba.

De asemenea, ”magnet” pentru turiști este și seria de evenimente organizate anual în interiorul fortăreței.

Pentru turiștii care ajung în această perioadă în ”Cealaltă Capitală”, reamintim că în săptămâna 5-11 octombrie se deafășoară Festivalul Internațional de Teatru ”Povești”. Iubitorii de teatru  vor avea ocazia să îi vadă pe scenă, la Alba Iulia,  pe Ion Caramitru, Horaţiu Mălăele, Vlad Zamfirescu, Maia Morgenstern, Pavel Bartoș, Gheorghe Ifrim, Oana Pelea și muli alți artiști și trupe românești și străine. Cei interesați pot găsi programul AICI.

Fotografiile  au fost realizate de Călin Magda. (A.M.)

 

 

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...