Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO| Microbuz electric, pentru vizitarea Cetății Alba Carolina, după modelul marilor orașe europene – Paris, Roma, Praga

Dragoş Suciu

Publicat

în

microbuz electric, la Alba Iulia46Cetatea Alba Carolina poate fi vizitată, din acest weekend, cu ajutorul unui minibus electric ecologic, de ultimă generație, care așteaptă turiștii și localnicii în Piața Tricolorului, tururile ghidate urmând să se efectueze din oră în oră.

Administratorii firmei My Eco Bike, care au închiriat microbuzul, urmând să-l achiziționeze dacă afacerea va merge bine, au afirmat că un astfel de mijloc de transport ar veni în sprijinul turiștilor care ar putea vizita mai ușor obiectivele din Cetatea Alba Carolina.

Microbuzul este pentru maximum 16 persoane, turul durează aproximativ 50 de minute, iar prețul unui bilet este de 10 lei pentru copiii sub 14 ani, 20 de lei pentru adulți. Prețul vehiculului se ridică la 70.000 de euro. 
microbuz electric, la Alba Iulia78

Plecarea se face din Piața Tricolorului, iar traseul exact se va stabili în zilele următoare. Cert este că microbuzul va trece pe lângă Biblioteca Batthyaneum, Palatul Apor și Piața Cetății și s-ar putea să traverseze Poarta a III-a, pe sub Celula lui Horea, către la Obelisc. Microbuzul ar putea înconjura Cetatea pe Aleea Sf. Eugeniu. Totodată, acesta ar putea intra în Șanțurile Cetății dinspre cartierul Caroline. Vehiculul ar urma să funcționeze și pe timp de iarnă, urmând să fie încălzit și acoperit în părțile laterale și în spate.

Administratorii microbuzului au precizat că plimbările se vor efectua astfel încât să nu fie deranjați bicicliștii, pietonii și alți participanți la trafic. Ei consideră că acest proiect va avea un impact benefic asupra atragerii turiștilor care vor vizita Cetatea într-un timp foarte scurt.

Microbuzul electric ecologic PULLMAN a fost personalizat cu imagini din Cetatea Alba Carolina și branduit cu LOGO-ul municipiului. Viteza maximă de circulație este limitată electronic la maximum 20 km/h, minibusul fiind un vehicul de agrement, iar riscul de accidente este foarte scăzut. Este înmatriculat și are poliță de asigurare RCA, inclusiv asigurare de accidente a persoanelor aflate în vehicul. După încărcarea completă a bateriei acesta poate circula opt ore.

În cursul acestui an va fi implementat în minibus un sistem audio-video de ghidaj turistic în trei limbi de circulație internațională – engleză, franceză, germană – astfel încât turiștii să poată afla mai multe informații.

My Eco Bike intenționează să achiziționeze și câteva echipamente de agrement ecologice în formă de mașini de epocă cu scopul de a da Cetății culoare și atractivitate.

[nggallery id=1031]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea