Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Iluminat public modern pentru mai multe cartiere din Alba Iulia. Investiția de peste 8,5 milioane lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierii locali din cadrul Primăriei Alba Iulia, vor avea de aprobat indicatorii tehnico-economici pentru proiectul privind „Reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public al Municipiului Alba Iulia – Localități componente: Oarda de Sus, Oarda de Jos, Pâclișa, Micești și Bărăbanț”.

Proiectul „Reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public al Municipiului Alba Iulia – Localități componente: Oarda de Sus, Oarda de Jos, Pâclișa, Micești și Bărăbanț”, a fost depus spre finanțare de către Municipiul Alba Iulia în octombrie 2018 în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, și are ca scop creșterea eficienței energetice în clădirile rezidențiale, clădirile publice și sistemele de iluminat public, îndeosebi a celor care înregistrează consumuri energetice mari și sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.

Ca urmare a finalizării cu succes a etapei de evaluare tehnică și financiară, precum și a încadrării proiectului ,Reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public al Municipiului Alba Iulia – Localități componente: Oarda de Sus, Oarda de Jos, Pâclișa, Micești și Bărăbanț”, se începe demararea etapei precontractuală.

Obiectivul general al proiectului este creșterea eficienței energetice, începând cu anul 2021, în sistemul de iluminat public al Municipiului Alba Iulia, care în prezent înregistrează consumuri energetice mari.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

1.Scăderea consumului anual de energie primară în iluminat public la nivelul Municipiului Alba Iulia – Localități Componente: Oarda de Sus, Oarda de Jos, Pâclișa, Micești și Bărăbanț de la 389.636,00 (kWh/an) – valoare dinaintea implementării proiectului, la 205.501,52 kWh/an, începând cu anul 2021 prin reabilitarea și modernizarea a 46.587 ml, respectiv extinderea cu 5.000 ml a sistemului de iluminat public în zona vizată prin proiect, care include și instalații, echipamente eficiente din punct de vedere al consumului de energie electrică.

2. Scăderea gazelor cu efect de seră, datorate sistemului de iluminat public la nivelul Municipiului Alba Iulia – Localități Componente: Oarda de Sus, Oarda de Jos, Pâclișa, Micești și Bărăbanț de la 86,65 echiv. tone de CO2/an – valoare dinaintea implementării proiectului, la 45,70 echiv. tone de CO2/an începând cu anul 2021, prin reabilitarea si modernizarea a 46.587 ml, respectiv extinderea cu 5.000 ml a sistemului de iluminat public în zona vizată prin proiect, care include și folosirea de materiale reciclabile, ecologice respectiv a unor sisteme alternative de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie.

3. îmbunătățirea accesului persoanelor cu dizabilități (persoane cu deficiențe de vedere, persoane cu dizabilități motorii etc.), la serviciul de iluminat public la nivelul Municipiului Alba Iulia – Localități Componente: Oarda de Sus, Oarda de Jos, Pâclișa, Micești și Bărăbanț, prin reabilitarea și modernizarea a 46.587 ml, respectiv extinderea cu 5.000 ml a sistemului de iluminat public în zona vizată prin proiect și iluminarea a unui număr de 2 treceri de pietoni, incluzând sisteme bazate pe senzori de prezență care vor comanda creșterea fluxului luminos al aparatelor de iluminat public (la trecerile de pietoni) începând cu anul 2021.

Bugetul total al proiectului conform cererii de finanțare aprobate de către finanțator: 8.726.128,54 LEI din care 8.481.601,37 LEI reprezentând cheltuieli eligibile și 244.527,17 LEI cheltuieli neeligibile. 8.311.969,35 LEI reprezintă valoarea nerambursabilă a proiectului și 169.632,02 LEI contribuția care îi revine Municipiului Alba Iulia în calitate de beneficiar


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea