Rămâi conectat

Politică Administrație

Ilie Petru: Partida Romilor „Pro Europa” cere locuri eligibile pe listele partidelor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dacă primarii vor sprijinul romilor la alegerile locale,

Sâmbătă, 10 martie, la sediul Partidei Romilor „Pro Europa” Alba din cartierul „Ţigănime” a avut loc adunarea generală a liderilor PRPE Alba din judeţ, la care au participat reprezentanţii conducerilor organizaţiilor locale (preşedinte, vicepreşedinte, secretar), dar şi simpli membri de partid, în total 60 – 70 de romi. Lucrările şedinţei au fost conduse de Ilie Petru, preşedintele PRPE Alba, dar din prezidiu au mai făcut parte prim-vicepreşedintele Cornel Ghergheli, preşedintele PRPE Aiud, Ştefan Drăgoi, preşedintele PRPE Sebeş, Sandu Petru, şi preşedintele PRPE Cugir, Ioan Lup. Pe ordinea de zi s-au aflat două puncte: pregătirile pentru organizarea „Zilei Internaţionale a Romilor”, care va fi sărbătorită pe 8 aprilie, la Sebeş, respectiv organizarea campaniei electorale în vederea obţinerii a minim 5 la sută din voturi la alegerile locale din 10 iunie. Liderul PRPE Alba, Ilie Petru, a trecut în revistă rezultatele obţinute la alegerile locale din 2008 de formaţiunea pe care o conduce de peste 20 de ani şi a trasat sarcini clare preşedinţilor comunităţilor de romi. „Să căutăm cu toţii prieteni care au autoturisme şi să plecăm cu 10 sau 20 de autoturisme pe străzile din localităţile în care avem organizaţii. Se vor monta staţii pe 3 – 4 autoturisme, două portavoce şi ne vom dota cu tot ceea ce avem nevoie. Bineînţeles, după ce va hotărî domnul preşedinte Nicolae Păun să ne dea startul de plecare, pentru că de la Bucureşti pleacă ora exactă”, a accentuat preşedintele romilor. Ilie Petru a atras atenţia preşedinţilor, vicepreşedinţilor, secretarilor şi celorlalţi lideri subordonaţi acestora, dar şi consilierilor pe problemele romilor şi consilierilor locali să se deplaseze în comunităţile de romi şi să-i convingă pe aceştia să voteze „asul de treflă”, semnul electoral al Partidei Romilor „Pro Europa”.
Preşedintele PRPE Alba, Ilie Petru, a spus că în localităţile cu comunităţi mari de romi ca Blaj, Aiud, Sebeş, Alba Iulia, Cugir, Ocna Mureş, Jidvei, Bălcaciu şi Veseuş trebuie să se obţină cel puţin 300 de voturi, iar în localităţile cu comunităţi mici de romi, minim 150 de voturi. „Cine crede dintre dumneavoastră că nu poate realiza cele arătate mai sus, după alegerile locale vor fi demişi din funcţia lor. Cred că ar fi păcat ca liderii Partidei Romilor să nu ia în serios alegerile locale, pentru că este în interesul nostru şi putem merge mai departe, pentru alegerile parlamentare, pentru care vom face liste pentru a candida la funcţia de deputat”, a avertizat liderul PRPR Alba.
Liderul Ilie Petru a spus că preşedinţii celor 28 de sucursale locale ale PRPE Alba trebuie să negocieze semnearea unui protocol cu primarii care au făcut ceva pentru romi, indiferent de apartenenţa lor politică, pentru a oferi reprezentanţilor PRPE un loc eligibil pe lista de consilieri locali a partidului din care face parte primarul, dacă acesta doreşte ca romii să voteze candidaţii de consilieri ai acestuia. În caz contrar, romii vor vota candidaţii de consilieri locali propuşi de Partida Romilor „Pro Europa”. Ilie Petru a precizat însă că vor fi purtate în primul rând discuţii cu preşedintele PDL Alba, primarul Mircea Hava, PDL fiind prima opţiune a PRPE Alba pentru susţinerea la alegerile locale.

Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea