// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Ilan Laufer – Peste 70% dintre românii plecaţi peste hotare doresc să se întoarcă în ţară în următorii cinci ani

Peste 70% dintre românii plecaţi din ţară doresc să se reîntoarcă în următorii cinci ani, însă trebuie să găsească în România condiţiile necesare, a declarat, marţi, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ilan Laufer, într-o conferinţă pe tema dezvoltării IMM-urilor. 

„România are o problemă demografică, inclusiv cu numărul nou-născuţilor şi cu îmbătrânirea populaţiei. În acelaşi timp, avem un număr foarte mare de români plecaţi din ţară, între patru şi cinci milioane de români. Să ştiţi că mulţi dintre ei vor să se întoarcă în România. Noi am primit un studiu în acest sens şi peste 70% din românii plecaţi îşi doresc să se întoarcă în următorii cinci ani în România. 40% din cei plecaţi s-ar întoarce şi mai devreme de trei ani”, a susţinut ministrul.

Citește și: Calculul pensiei se face cu ajutorul „punctului de pensie” şi a „punctajului” fiecărui contribuabil

În opinia sa, România ar trebui să acorde o atenţie sporită acestei probleme.

„Există soluţii şi chiar o să venim cu propuneri în acest sens, pentru că eu cred că este un potenţial foarte mare. Mulţi români doresc să se întoarcă în ţară, dar trebuie să le creăm infrastructura necesară ca să se poată întoarce”, a continuat Laufer.

El a amintit că o mare problemă cu forţa de muncă se regăseşte în special în zona de vest a ţării.

„Există anumite zone în România care s-au aglomerat foarte tare, mai ales partea de vest şi acolo, astăzi, a devenit o strategie de business cum să se aducă forţă suplimentară de muncă în acea zonă. Studenţii din Iaşi, spre exemplu, dar nu doar de acolo, primesc oferte în ultimul an de facultate să vină în Timişoara, Arad sau Cluj”, a mai spus ministrul.

Potrivit acestuia, în ultima vreme se constată că există o circulaţie din ce în ce mai mare pe piaţa internă a forţei de muncă, iar cererea şi oferta pot fi mai uşor echilibrate.

Sursa: economica.net

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Răspunsuri la Ilan Laufer – Peste 70% dintre românii plecaţi peste hotare doresc să se întoarcă în ţară în următorii cinci ani

  1. Dan 17.10.2017 la 21:13

    _|_ ai batut toba cu start up-ul si l-ai facut praf. Nu faci cinste tinerilor din Ro, sunt doar costumele de tine. Shame!

  2. mike 18.10.2017 la 4:51

    Gargara politica– pina nu crieati locuri de munca — adica guvernul sa sprijine pe romani care investesc — nu se va rezolva nimic– Strainul vine dar daca muncitorii vor sa fie mai bine platiti –acesta i-si ia valiza si pleaca — investitorul roman ramine –1) in el bate inima de roman –2) fiindca el nu are unde sa plece cu investitia —- Daca atentia guvernului se va -focus-pe tineretul care are inventii, proiecte — sa faciliteze promovarea acestora nici decum puse bete in roate — daca birocratia ar fi redusa la minimum– ATUNCI POATE CEI PLECATI SE VOR GINDI SA SE INTOARCA — Dar fara o baza materiala solida — promisiunile ramin o -UTOPIE– Asa ca domnule -Laufer( in engleza fonetic- cel ce ride –glumetul-) sa sti ca numele te caracterizeaza glumesti domnule — razi de noi cei plecati din tara muma –tocmai din cauza unor dementi poplitici –incapabili de ceva constructiv — dar care sau dovedit asi- la demolarea tarii– in toate domeniile Cum spune –Dan–ai mai facut si inainte gargara politica — shame on you– Correct ar fi 70/00 din Romani plecati din tara doresc sa se intoarca –DACA– se aplica ce am scris mai sus—point.