Rămâi conectat

Ştirea zilei

ÎCCJ: 4 ani de închisoare cu executare pentru Raul Rus (Pricu) – a fost condamnat definitiv în dosarul de corupție de la Penitenciarul Aiud

Publicat

în

pricu6Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat joi sentința definitivă în dosarul de corupție în care au fost implicați fostul medic șef al Penitenciarului Aiud – Duda Mirel Vasile, Hancheș (Rus) Raul Nicolae – cunoscut interlop din Alba care are un mandat european de arestare, Moldovan Gabriel Sorin, fost ofiţer la Penitenciarul Aiud și Marin Ionel, fost deţinut. Aceștia au fost acuzați de luare de mită, complicitate la luare de mită, dare de mită şi complicitate la respectiva infracțiune.

În urma soluționării recursului la sentința aplicată de Curtea de Apel București, magistrații au stabilit o pedeapsă definitivă pentru fostul medic șef – de 4 ani închisoare cu suspendare și o pedeapsă de 4 ani cu executare pentru Raul Rus (Pricu).

Admite recursurile declarate de Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie si inculpatii Duda Mirel Vasile, Moldovan Sorin Gabriel, Marin Ionel (Ionita) si Hanches Raul Nicolae împotriva sentintei penale nr. 514 din 21 decembrie 2012 a Curtii de Apel Bucuresti – Sectia a II-a Penala, privind si pe inculpatul Stanciu Marian. Caseaza sentinta numai cu privire la gresita aplicare a pedepselor complementare si a pedepselor accesorii si, rejudecând: Limiteaza, în ce-i priveste pe inculpatii Duda Mirel Vasile si Moldovan Sorin Gabriel, pedeapsa complementara a interzicerii exercitarii drepturilor numai la cele prevazute de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a si lit. b Cod penal, pe o durata de câte 2 ani si, referitor la inculpatii Duda Mirel Vasile, Moldovan Sorin Gabriel, Marin Ionel (Ionita), Hanches Raul Nicolae si Stanciu Marian, pedepsele accesorii numai la cele prevazute de art. 71 Cod penal, rap. la art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a si lit. b Cod penal. Respinge, ca nefondata, cererea intimatului inculpat Stanciu Marian de extindere a efectelor recursurilor declarate de coinculpatii Duda Mirel Vasile, Moldovan Sorin Gabriel, Marin Ionel (Ionita) si Hanches Raul Nicolae împotriva aceleiasi sentinte. Mentine restul dispozitiilor sentintei atacate. Onorariile aparatorilor desemnati din oficiu pentru recurentii intimati inculpati Duda Mirel Vasile, Moldovan Sorin Gabriel, Marin Ionel (Ionita) si Hanches Raul Nicolae si pentru intimatul inculpat Stanciu Marian, în suma de câte 300 lei, se va plati din fondul Ministerului Justitiei. Definitiva. Pronuntata în sedinta publica, azi, 30 ianuarie 2014”, se arată pe portalul instanței.

Elit - Gustul Desăvârșit

Procurorii DNA au dispus în iulie 2011 trimiterea în judecată a medicului şef al Penitenciarului Aiud, Mirel Vasile Duda. Potrivit rechizitoriului, în perioada mai – iunie 2010, medicul Mirel Vasile Duda a pretins şi primit de la Ionel Marin suma de 500 de euro pentru a-i facilita transferul la Spitalul Penitenciar Dej unde acesta spera să obţină un termen mai scurt de rediscutare a propunerii de liberare condiţionată. Marin se afla încarcerat în Penitenciarul Aiud, fiind în executarea unei pedepse de 10 ani închisoare pentru infracţiuni de crimă organizată.

Banii au fost remişi către medicul şef prin intermediul ofiţerului Sorin Gabriel Moldovan şi Raul Hancheş zis “Pricu”. La rândul său, Marian Stanciu, un alt inculpat în dosar, i-a înlesnit lui Ionel Marin legătura cu Moldovan şi Hancheş, cunoscând intenţiile lui Ionel Marin şi asigurându-se de colaborarea lor.

Dosarul de corupţie în care a fost judecat medicul şef de la Penitenciarul Aiud, acuzat de luate de mită, a fost mutat la Curtea de Apel Bucureşti după ce Tribunalul Bucureşti şi-a declinat competenţa și a admis, la termenul din 19 decembrie 2011, excepţia de necompetenţă invocată de procuror privind Statutul funcţionarilor publici cu statut special din Administraţia Naţională a Penitenciarelor – republicată, categorie din care face parte şi medicul-şef de la Penitenciarul Aiud.

Reamintim că pe numele lui Pricu şi a soţiei sale Geanina există mandate de urmărire internaţionale emise de judecători în dosarul “Prostituate pentru VIP-uri”. Cei doi sunt acuzaţi că au racolat şi au obligat mai multe fete din Alba să meargă la produs în străinătate. Pricu şi soţia sa au plecat din ţară înainte de octombrie 2010 când poliţiştii şi procurorii au efectuat reţineri în acest dosar.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

ALERTĂ METEO: COD GALBEN de furtuni în județul Alba până la ora 22:00

Publicat

în

ALERTĂ METEO: COD GALBEN de furtuni în județul Alba până la ora 22:00

ANM a emis un COD GALBEN de furtună valabil pentru județul Alba astăzi, 7 august, până la ora 22:00.

Următoarele localități vor fi afectate: Alba Iulia, Sebeș, Ighiu, Vințu de Jos, Galda de Jos, Daia Română, Sântimbru, Ciugud, Berghin, Cut;

Se vor semnala : averse ce vor acumula 20…25 l/ mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

PETIȚIE a unui polițist pentru majorarea drastică a pedepselor pentru șoferii care încalcă legea: „Opriți moartea pe șosele!”

Publicat

în

PETIȚIE a unui polițist pentru majorarea drastică a pedepselor pentru șoferii care încalcă legea: „Opriți moartea pe șosele!”

Sebastian Drimbe este polițist în județul Bihor de 15 ani. În tot acest timp spune că a văzut multe accidente rutiere cu victime. Multe, multe, parcă tot mai multe în ultimii ani. Printre victime, din nefericire, sunt și copii.

Deși numărul victimelor de pe șosele a crescut întruna în ultimii ani, nu a apărut nicio măsură eficientă din partea legiuitorilor de a scădea numărul accidentelor rutiere.

„Eu, unul, m-am săturat! M-am săturat să văd cum mor oameni și copii nevinovați pe șoselele țării. Amenzile nu sunt suficiente. Consider că singurul mod în care conducătorii auto pot fi determinați să nu mai accelereze iresponsabil, să nu mai depășească pe linie continuă, să nu mai urce băuți la volan și să conducă mai preventiv este înăsprirea măsurilor complementare la anumite abateri. Măsurile complementare reprezintă, pe lângă punctele de amendă aferente, suspendarea dreptului de a conduce, acel ”mi-a luat carnetul” pe care l-ați auzit de la cei prinși cu musca pe căciulă.”, spune polițistul.

Elit - Gustul Desăvârșit

Petiția poate fi semnată AICI

Prin această petiție publică, propune mărirea prin lege a măsurilor complementare după cum urmează:

pentru conducerea unui vehicul cu o alcoolemie de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, suspendarea dreptului de a conduce pentru 365 zile (de la 90 de zile în prezent)
pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 km/h, suspendarea dreptului de a conduce pentru 180 de zile (de la 90 de zile în prezent)
pentru depășire neregulamentară (depășirea pe linia continuă), suspendarea dreptului de a conduce pentru 180 de zile (de la 30 de zile în prezent)
pentru virajul la stânga peste linia continuă, suspendarea dreptului de a conduce pentru 30 de zile (în prezent nu se suspendă)
pentru neoprirea la culoarea roșie a semaforului electric, suspendarea dreptului de a conduce pentru 180 de zile (de la 30 de zile în prezent)
pentru utilizarea telefonului mobil la volan, suspendarea permisului pentru 30 de zile (pe lângă amendă și puncte de penalizare, cum este sancționată în prezent)
„Foarte important, consider esențial ca la niciuna dintre abaterile de mai sus să nu se poată reduce perioada de suspendare a dreptului de a conduce prin susținerea unui examen! Vă invit să semnați cât mai mulți această petiție pentru a putea să influențăm factorii de decizie (politicieni, juriști, specialiști în domeniu etc) care au puterea de a duce mai departe propunerea de modificare a Codul Rutier. Știu că politicienilor li se va părea o inițiativă nepopulistă, dar vor trebui să facă ceva, pentru că aici nu e vorba de ei, ci de viața noastră și a copiilor noștri!”, a conchis polițistul.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Ambasadorii noștri: 5 români au vrut să urce pe Mont Blanc în teniși și șorturi. Un primar cere acum depozite pentru „salvare și înmormântare” din cauza lor

Publicat

în

Ambasadorii noștri: 5 români au vrut să urce pe Mont Blanc în teniși și șorturi. Un primar cere acum depozite pentru „salvare și înmormântare” din cauza lor

Alpiniștii care încearcă să ajungă pe vârful muntelui Mont Blanc pe un traseu popular din Franța vor trebui să plătească o garanție de 15.000 de euro pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie să fie salvați sau, mai rău, dacă mor pe munte, relatează The Guardian. Primarul care cere acești bani a dat exemplul a cinci turiști români care voiau să urce pe munte în pantaloni scurți și teniși.

Jean-Marc Peillex, primarul localității Saint-Gervais-les-Bains, de unde alpiniștii pot ajunge pe cel mai înalt vârf din Europa prin Ruta Goûter, a impus măsura după ce zeci de turiști au ignorat avertismentele când au urcat pe munte.

10.000 de euro ar acoperi costul operațiunii de salvare, iar 5.000 de euro pe cel al înmormântării.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ghizii locali și-au suspendat operațiunile de pe traseul montan, care este accesibil alpiniștilor de orice nivel, la jumătatea lunii iulie, din cauza căderilor de pietre. Administrația locală a sfătuit oamenii să evite acest traseu, mai ales că un val de căldură intens și prelungit a făcut condițiile de pe munte mai periculoase.

Peillex a scris pe Twitter că zeci de „pseudo-alpinisti” au ignorat avertismentele. El a povestit că cinci turiști români au încercat să urce pe munte „purtând pantaloni scurți, teniși și pălării de paie” și că au fost întorși din drum de poliția montană.

„Oamenii vor să urce cu moartea în rucsac. Așadar, să anticipăm costul necesar pentru salvarea lor și pentru înmormântarea lor, pentru că este inacceptabil ca contribuabilii francezi să plătească factura”, a continuat edilul.

Vârful poate fi atins și pe poteca Ratti din Courmayeur, pe versantul italian al Mont Blancului, deși este mult mai puțin folosit. Totuși, Roberto Rota, primarul orașului Courmayeur, a spus că nu are de gând să restricționeze accesul.

„Muntele nu este o proprietate. Noi, în calitate de administratori, ne putem limita la a raporta condiții suboptime de-a lungul traseelor, dar să ceri o garanție pentru a urca pe munte este ceva suprarealist” a spus el.

Dezbaterea asupra siguranței pe traseele montane în această vară s-a intensificat pe fondul caniculei și după ce 11 persoane au murit când o masă uriașă de gheață s-a desprins dintr-un ghețar de pe partea de nord a Dolomiților italieni, la începutul lunii iulie. Primarii orașelor din jurul vârfului Marmolada au închis principalele puncte de acces din motive de siguranță, dar unii alpiniști au încercat să le ocolească.

Peste 100 de oameni au murit pe traseul Goûter în ultimii 20 de ani. Ghizii montani francezi, care și-au suspendat operațiunile până pe 15 august, au spus că au loc căderi de pietre „pe tot parcursul zilei și al nopții”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare