Rămâi conectat

Ştirea zilei

ÎCCJ: 4 ani de închisoare cu executare pentru Raul Rus (Pricu) – a fost condamnat definitiv în dosarul de corupție de la Penitenciarul Aiud

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

pricu6Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat joi sentința definitivă în dosarul de corupție în care au fost implicați fostul medic șef al Penitenciarului Aiud – Duda Mirel Vasile, Hancheș (Rus) Raul Nicolae – cunoscut interlop din Alba care are un mandat european de arestare, Moldovan Gabriel Sorin, fost ofiţer la Penitenciarul Aiud și Marin Ionel, fost deţinut. Aceștia au fost acuzați de luare de mită, complicitate la luare de mită, dare de mită şi complicitate la respectiva infracțiune.

În urma soluționării recursului la sentința aplicată de Curtea de Apel București, magistrații au stabilit o pedeapsă definitivă pentru fostul medic șef – de 4 ani închisoare cu suspendare și o pedeapsă de 4 ani cu executare pentru Raul Rus (Pricu).

Admite recursurile declarate de Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie si inculpatii Duda Mirel Vasile, Moldovan Sorin Gabriel, Marin Ionel (Ionita) si Hanches Raul Nicolae împotriva sentintei penale nr. 514 din 21 decembrie 2012 a Curtii de Apel Bucuresti – Sectia a II-a Penala, privind si pe inculpatul Stanciu Marian. Caseaza sentinta numai cu privire la gresita aplicare a pedepselor complementare si a pedepselor accesorii si, rejudecând: Limiteaza, în ce-i priveste pe inculpatii Duda Mirel Vasile si Moldovan Sorin Gabriel, pedeapsa complementara a interzicerii exercitarii drepturilor numai la cele prevazute de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a si lit. b Cod penal, pe o durata de câte 2 ani si, referitor la inculpatii Duda Mirel Vasile, Moldovan Sorin Gabriel, Marin Ionel (Ionita), Hanches Raul Nicolae si Stanciu Marian, pedepsele accesorii numai la cele prevazute de art. 71 Cod penal, rap. la art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a si lit. b Cod penal. Respinge, ca nefondata, cererea intimatului inculpat Stanciu Marian de extindere a efectelor recursurilor declarate de coinculpatii Duda Mirel Vasile, Moldovan Sorin Gabriel, Marin Ionel (Ionita) si Hanches Raul Nicolae împotriva aceleiasi sentinte. Mentine restul dispozitiilor sentintei atacate. Onorariile aparatorilor desemnati din oficiu pentru recurentii intimati inculpati Duda Mirel Vasile, Moldovan Sorin Gabriel, Marin Ionel (Ionita) si Hanches Raul Nicolae si pentru intimatul inculpat Stanciu Marian, în suma de câte 300 lei, se va plati din fondul Ministerului Justitiei. Definitiva. Pronuntata în sedinta publica, azi, 30 ianuarie 2014”, se arată pe portalul instanței.

Procurorii DNA au dispus în iulie 2011 trimiterea în judecată a medicului şef al Penitenciarului Aiud, Mirel Vasile Duda. Potrivit rechizitoriului, în perioada mai – iunie 2010, medicul Mirel Vasile Duda a pretins şi primit de la Ionel Marin suma de 500 de euro pentru a-i facilita transferul la Spitalul Penitenciar Dej unde acesta spera să obţină un termen mai scurt de rediscutare a propunerii de liberare condiţionată. Marin se afla încarcerat în Penitenciarul Aiud, fiind în executarea unei pedepse de 10 ani închisoare pentru infracţiuni de crimă organizată.

Banii au fost remişi către medicul şef prin intermediul ofiţerului Sorin Gabriel Moldovan şi Raul Hancheş zis “Pricu”. La rândul său, Marian Stanciu, un alt inculpat în dosar, i-a înlesnit lui Ionel Marin legătura cu Moldovan şi Hancheş, cunoscând intenţiile lui Ionel Marin şi asigurându-se de colaborarea lor.

Dosarul de corupţie în care a fost judecat medicul şef de la Penitenciarul Aiud, acuzat de luate de mită, a fost mutat la Curtea de Apel Bucureşti după ce Tribunalul Bucureşti şi-a declinat competenţa și a admis, la termenul din 19 decembrie 2011, excepţia de necompetenţă invocată de procuror privind Statutul funcţionarilor publici cu statut special din Administraţia Naţională a Penitenciarelor – republicată, categorie din care face parte şi medicul-şef de la Penitenciarul Aiud.

Reamintim că pe numele lui Pricu şi a soţiei sale Geanina există mandate de urmărire internaţionale emise de judecători în dosarul “Prostituate pentru VIP-uri”. Cei doi sunt acuzaţi că au racolat şi au obligat mai multe fete din Alba să meargă la produs în străinătate. Pricu şi soţia sa au plecat din ţară înainte de octombrie 2010 când poliţiştii şi procurorii au efectuat reţineri în acest dosar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea