Rămâi conectat

Actualitate

Horea Timiş: Eforturile DSP Alba sunt recunoscute în mediul academic din Cluj-Napoca

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O cercetare realizată de directorul Direcţiei de Sănătate Publică Alba, dr. Horea Timiş, în colaborare cu dr. Ileana Văcaru a fost prezentată anul trecut în cadrul Conferinţei Internaţionale Elsedima 2012. Lucrarea „Corelaţii între poluarea cu metale grele şi morbiditatea generală a zonei Munţilor Apuseni” (Correlations between heavy metal pollution and general morbidity of the Apuseni Mountains area) a fost extrem de apreciată în mediul academic din Cluj-Napoca. Drept dovadă, cercetarea va fi publicată în revista internaţională  Studia Universitas Babeş-Bolyai Ambientum.

Din sutele de lucrări susţinute în cadrul conferinţei din 2012, Comitetul Ştiinţific a ales cercetarea celor doi doctori din Alba pentru a fi publicată în revista Studia UBB, seria Ambientum. „Corelaţii între poluarea cu metale grele şi morbiditatea generală a zonei Munţilor Apuseni” este lucrarea de doctorat a directorului Horea Timiş.

„Noi am început o muncă de cercetare. Nu facem doar munca specifică unei instituţii publice. Faptul că lucrarea noastră a fost selectată, din sutele de lucrări prezentate acolo, pentru a fi publicată într-o revistă internaţională confirmă calitatea muncii noastre. Chiar vreau să le mulţumesc colegilor din DSP Alba care au contribuit la această cercetare”, a declarat Horea Timiş.

Revista Studia Universitatis Babeş-Bolyai a fost înfiinţată în universitate în anul 1955, şi are ca scop publicarea rezultatelor activităţii ştiinţifice ale cadrelor didactice din Universitatea „Babeş-Bolyai”. Activitatea editorială desfăşurată la Studia este coordonată de Consiliul Cercetării Ştiinţifice Universitare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea