Ziarul Unirea

Horațiu Josan, primarul Aiudului, despre “țeapa” majorării tarifelor la salubritate: Oana Badea are mari probleme de comportament

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

Prezent în cadrul unei conferințe de presă la sediul PNL Alba, Horațiu Josan, primarul municipiului Aiud, a ținut să facă câteva precizări legate de acuzațiile pe care consilierii PDL, în special doamna Oana Badea, i le-au adus în ultima perioadă.

Cea mai gravă acuzație vizavi de care edilul a ținut să dea explicații, se referă la tarifele majorate pentru serviciul de salubritate din Aiud.

ELIT

Primarul Josan a spus despre Oana Badea, șefa opoziției din Consiliul Local Aiud, că se află într-o “nouă criză (de idei) și are foame de rating”. În plus acesta susține că “doamna consilier PDL are mari probleme de comportament în ședințele de consiliu local, fapt unanim acceptat de cei care participă la aceste ședințe”, considerând acest caz “irecuperabil”.

Horațiu Josan: “Probabil că doamna Badea nu se mai poate obișnui cu atmosfera de provincie, de când s-a jucat cu butoanele Educației, la București, iar frustrările acumulate din alegerile pierdute își fac în continuare de cap.

Ultimele declarații lansate de Oana Badea demonstrează că doamna parcurge o nouă criză (de idei), dar că foamea de rating e uriașă (…) Punctual domnia sa poate ataca în contencios administrativ orice act dorește, dacă asta îi face plăcere și îi oferă o alternativă interesantă de petrecere a timpului liber. Din fericire, instanța, și aici mă refer expres la cea de contencios administrativ, ține cont de lege și nu de emanațiile unei persoane care are impresia că a descoperit piatra filosofală.

Așa că e foarte bine că doamna Badea a atacat hotărârea adoptată de Consiliul Local Aiud privind majorarea tarifelor la salubritate, cu precizarea că din CL nu fac parte doar consilierii USL și cei ai PDL, așa cum lasă doamna de înțeles (…).”

Primarul liberal explică faptul că povestea tarifelor majorate, despre care consiliera PDL a opinat că ar fi rezultatul unei “’țepe”, argumentând că fosta rampă de gunoi a Aiudului este în continuare activă, este falsă. În schimb, edilul a precizat că la groapa de gunoi s-a umblat într-adevăr, însă în cadrul unei intervenții a pompierilor la un incendiu, de acolo și urmele de utilaje și răscolirea deșeurilor, fapt remarcat și de Garda de Mediu la începutul lunii septembrie. Raportul inspectorilor de mediu a fost modificat ulterior, rampa de gunoi fiind declarată securizată.

Halda de gunoi a Aiudului a fost închisă definitiv în 16 iulie 2013, majorararea substanțială a tarifelor la serviciul de salubritate fiind, în opinia primarului, consecința directă a acestui fapt. Horațiu Josan a mai precizat că transportarea și depozitarea deșeurilor la Alba Iulia sunt obligatorii și acest lucru se face pe bază de documente.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Te-ar putea interesa și:

DOCUMENT| Comuna Stremț în scenariul ROȘU, Ocna Mureș, Cetatea de Baltă și Sântimbru în scenariul GALBEN. Măsuri pentru următoarele 14 zile stabilite de CJSU Alba

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus menținerea în scenariul roșu a localității Stremț și în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIDEO| PERCHEZIȚII în Alba și alte județe din țară într-un dosar cu acuzaţii de fals de monedă: Cum opera gruparea infracţională

Ofițerii BCCO Piteşti au efectuat marţi, 12 ianuarie, mai multe percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Sibiu, Arad şi Bacău, într-un… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

9 Comentarii

adrian 22 octombrie 2013 at 16:41

Bun! Dar aceasta replica nu schimba cu nimic statutul de „gunoi” care defineste tocmai personajul Josan!Ar fi de dorit sa „auzim” o replica a primarului la lucrarile din centru.Asta in fata aiudenilor,nu la sediul pnl din Alba!

Horea 22 octombrie 2013 at 18:18

„… depozitarea deșeurilor la Alba Iulia sunt obligatorii și acest lucru se face pe bază de documente.”

Sa duci gunoiul de la Aiud la Alba-Iulia, e actiune de tip SF!

Oare daca vor fi intemeiate regiunile (in locul judetelor) gunoiul se va duce la Sibiu, or la Brasov?

Cu cat se va mari atunci taxa de salubritate?

Kobe 22 octombrie 2013 at 21:01

Poate ne spune domnul Primar cad vom circula in conditii optime pe strada catre Magina, pentru ca de cand a devenit edil sef in fiecare primavara se sapa santuri si asa raman. Probabil se instaleaza utilitati subterane pentru baza militara de la Sloboda.

Oana Fan 22 octombrie 2013 at 21:30

Draga Oana am observat ca in acest mandat al lui Josan in ziua sedintelor de Consiliu Local la Aiud vantul bate numai di n directia Nord-Vesr ceea ce este un lucru insuportabil si ca atare trebuie intervenit cu o sesizare la DNA.Asa ca te rog fa o conferinta de presa cat mai curand posibil ,problema trebue analizata cu tot staful dumneavoastra .
DE BAG TA LO.

Nemo 23 octombrie 2013 at 8:16

Primaria si firma de salubritate stiau ca halda de gunoi din Aiud se va inchide. Majorarea tarifelor e pe langa lege. Trebuia sa organizati o alta licitatie, nu sa vorbiti despre atmosfera din provincie neprielnica unora.Dar poate va intreaba cineva la modul oficial.

Ro Dean 23 octombrie 2013 at 8:21

Nici un gospodar din oras nu si-ar pune bitum sau asfalt in curte, dar daca esti proprietar de doua camere la bloc, primite moca de la stat, nu-ti mai pasa.

Chiparus 23 octombrie 2013 at 12:01

Primarul s-a dat peste cap sa majoreze, in regim de urgenta, tarifele la gunoi, a permis depozitarea si dupa inchiderea haldei ajutand firma de salubritate sa faca un profit substantial pe spinarea aiudenilor. De ce oare? Pentru ca o parte din bani se intorc la dl. primar prin intermediul consilierului incompatibil Oprita si probabil si pe alte cai, necunoscute noua. Altfel de ce ar apara atat de strasnic aceasta majorare de tarife?
Garda de Mediu i-a prins cu matza in sac dar rezultatul controlului a fost indulcit de catre dl. viceprimar PSD Rusu care a intervenit pe langa seful de la Garda, numit si acesta de catre PSD si atunci nimic nu a mai fost elocvent: urmele de utilaje grele erau ale pompierilor, gramezile de gunoi recent depozitate nu erau rascolite de caini si ciori, etc. Minciuni d-le primar, minciuni marca Josan.

Chiparus 23 octombrie 2013 at 12:37

Doar nu o sa spuneti despre Oana lucruri bune atata vreme cat scoate la iveala toate ilegalitatile, matrapazlacurile si gainariile pe care incercati sa le faceti. Il laudati pe Vultur ca el tace. Iar cand vorbiti despre frustrari uitati mereu un lucru: ca Oana a contabilizat 3.500 de voturi iar Josan impreuna cu Rusu – 4.300. Amandoi! In conditiile in care USL-ul era pe val si a scos 70%.
Despre unanimitatea parerilor legate de comportamentul unora ar fi bine sa vorbiti doar in numele da-da istilor inconstienti care va gireaza ilegalitatile.

@chiparus 24 octombrie 2013 at 9:26

Oana singura 3500 de voturi ? Oare Vultur prin tăcerea lui nu a adus nici un vot din cele 3500?

Comentariile sunt oprite