Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Horațiu Josan, primarul Aiudului, despre “țeapa” majorării tarifelor la salubritate: Oana Badea are mari probleme de comportament

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prezent în cadrul unei conferințe de presă la sediul PNL Alba, Horațiu Josan, primarul municipiului Aiud, a ținut să facă câteva precizări legate de acuzațiile pe care consilierii PDL, în special doamna Oana Badea, i le-au adus în ultima perioadă.

Cea mai gravă acuzație vizavi de care edilul a ținut să dea explicații, se referă la tarifele majorate pentru serviciul de salubritate din Aiud.

Primarul Josan a spus despre Oana Badea, șefa opoziției din Consiliul Local Aiud, că se află într-o “nouă criză (de idei) și are foame de rating”. În plus acesta susține că “doamna consilier PDL are mari probleme de comportament în ședințele de consiliu local, fapt unanim acceptat de cei care participă la aceste ședințe”, considerând acest caz “irecuperabil”.

Horațiu Josan: “Probabil că doamna Badea nu se mai poate obișnui cu atmosfera de provincie, de când s-a jucat cu butoanele Educației, la București, iar frustrările acumulate din alegerile pierdute își fac în continuare de cap.

Ultimele declarații lansate de Oana Badea demonstrează că doamna parcurge o nouă criză (de idei), dar că foamea de rating e uriașă (…) Punctual domnia sa poate ataca în contencios administrativ orice act dorește, dacă asta îi face plăcere și îi oferă o alternativă interesantă de petrecere a timpului liber. Din fericire, instanța, și aici mă refer expres la cea de contencios administrativ, ține cont de lege și nu de emanațiile unei persoane care are impresia că a descoperit piatra filosofală.

Așa că e foarte bine că doamna Badea a atacat hotărârea adoptată de Consiliul Local Aiud privind majorarea tarifelor la salubritate, cu precizarea că din CL nu fac parte doar consilierii USL și cei ai PDL, așa cum lasă doamna de înțeles (…).”

Primarul liberal explică faptul că povestea tarifelor majorate, despre care consiliera PDL a opinat că ar fi rezultatul unei “’țepe”, argumentând că fosta rampă de gunoi a Aiudului este în continuare activă, este falsă. În schimb, edilul a precizat că la groapa de gunoi s-a umblat într-adevăr, însă în cadrul unei intervenții a pompierilor la un incendiu, de acolo și urmele de utilaje și răscolirea deșeurilor, fapt remarcat și de Garda de Mediu la începutul lunii septembrie. Raportul inspectorilor de mediu a fost modificat ulterior, rampa de gunoi fiind declarată securizată.

Halda de gunoi a Aiudului a fost închisă definitiv în 16 iulie 2013, majorararea substanțială a tarifelor la serviciul de salubritate fiind, în opinia primarului, consecința directă a acestui fapt. Horațiu Josan a mai precizat că transportarea și depozitarea deșeurilor la Alba Iulia sunt obligatorii și acest lucru se face pe bază de documente.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea