Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Hegemonie cugireană în Alba! “Roș-albaștrii” nu au mai pierdut împotriva conjudețenelor din aprilie 2018

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sâmbătă, de la ora 14.00, se dispută ultimul derby “de Alba” al anului, între Metalurgistul Cugir și CS Ocna Mureș. Gruparea de sub Drăgana, ocupanta locului secund, a remizat în tur, acum două luni, scor 1-1, în orașul salin, înregistrând prima remiză după foarte multă vreme împotriva conjudețenelor.

De altfel, “roș-albaștrii” conduși de Lucian Itu sunt de ani buni “șefi” între divizionarele terțe din județ și fac legea. De pildă, în sezonul trecut, în care au câștigat Seria a 9-a, metalurgiștii au avut șase victorii din șase cu combatantele din Alba. De altfel, din acest punct de vedere, al statisticii, formația din Cugir a adunat 15 partide fără a cunoaște gustul eșecului împotriva rivalelor Unirea Alba Iulia, Industria Galda de Jos sau CS Ocna Mureș. Ultima înfrângere înregistrată a fost pe propriul teren, în urmă cu 3 ani și 7 luni. În 20 aprilie 2018 s-a derulat cel mai spectaculos duel interjudețean al ultimilor ani, un electrizant Metalurgistul Cugir – Industria Galda 2-3 (1-2).

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

*Paul Ciucă, ultimul ce a câștigat împotriva Cugirului

Cu Paul Ciucă, actualmente la CS Ocna Mureș, pe banca tehnică, găldenii, pe atunci în postura de “specialiști” ai deplasărilor (29 de puncte externe!), au dat lovitura într-o confruntare nebună, cu răsturnări de scor, ultima reușită fiind semnată de Al. Costea (90). Făgărășanu, golgheterul seriei, a deschis scorul în minutul 10, dar D. Lupșan (și el momentan în “alb-albastru”) s-a răzbunat împotriva fostei sale echipe, reușind o dublă (15, penalty – obținut de S. Mureșan și 39), la pauză “campioana deplasărilor” conducând cu 2-1. Egalitatea a fost restabilită de juniorul Marian Codrea (60), ulterior combatantele având câte o bară (S. Mureșan – 67 și Făgărășanu – 77). A fost primul meci pierdut în acel retur de gruparea lui Călin Moldovan, care însă s-a revanșat un an mai târziu, în mai 2019, când, sub comanda lui Marius Opric, în penultima etapă a învins, tot pe propriul teren, în prelungiri 2-1 (1-0), gol Lang (90+3), după ce Circov egalase în minutul 88, găldenii salvându-se în ultima etapă de la retrogradare.

Statistic vorbind, până la egalul din runda a 4-a a actualei stagiuni, Metalurgistul Cugir avea 4 succese directe cu “Soda dragă”: 5-1 la Ocna Mureș și 2-0 pe teren propriu (campionatul trecut), respectiv 2-0 la Cugir și 3-2 în deplasare (în ediția 2018/2019).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea