Ziarul Unirea

Hava, Dumitrel și Roman anunță o victorie covârșitorare a liberalilor în județul Alba. Peste 60 la sută din votul politic

Vineri, 18 martie, la sediul PNL Alba a avut loc o conferință de presă la care au participat liderii organizației județene, Mircea Hava – președinte, Ion Dumitrel – primvicepreședinte și responsabilul regional pentru zona Transilvaniei și Florin Roman – președintele liberalilor din Alba Iulia și secretar general adjunct al PNL.

Hava, Dumitrel, Roman

ELIT

Aceștia au prezentat situația privind definitivarea listelor de candidaturi la nivelul județului, anunțând o victorie liberală de proporții, de peste 60% din votul politic al alegătorilor din Alba.

Potrivit lui Roman, organizația PNL Alba reprezintă primul județ la nivel național care și-a asumat un scor electoral politic de 64%, respectiv circa 118.000 de voturi.

Acest scor s-ar traduce în câștigarea a 23-25 de consilieri județeni din cei 33, respectiv funcția de președinte al Consiliului Județean Alba (Ion Dumitrel), municipiul Alba Iulia (Mircea Hava) și alte primării importante precum Sebeș (Dorin Nistor), Aiud (Oana Badea), Blaj (Gherghe Rotar), Cugir (Adrian Teban), Ocna-Mureș (Silviu Vințeler), șamd, practic cam tot ce contează la nivel de județ

Până în acest moment au fost validate candidaturile a 73 de liberali pentru funcțiile de primari, din cele 78 de localități existente. Urmează ca până la sfârșitul săptămânii viitoare să fie stabilite și numele celor care vor reprezenta partidul la alegerile locale din Ciugud – unde se așteaptă rezultatul sondajului de opinie, la Râmeț, Șona, Cetatea de Baltă și Ohaba.

Cu privire la aceste 5 candidaturi rămase încă neadjudecate, Mircea Hava a precizat că nu există nicio problemă, ci sunt situații în care este vorba de mai mulți candidați buni și se dorește o departajare cât mai fidelă. Un exemplu în acest sens oferit de liderul partidului este cazul de la Șona, unde se așteaptă decizia de a intra în cursa pentru alegeri a lui Florin Mărginean, descris drept un “om de valoare”, pentru care însă o astfel de hotărâre este dificilă, întrucât va trebui să renunțe la un salariu bun pe care îl câștigă în mediul privat, pentru salariul de primar.

În ceea ce privește cheltuielile pe care le va avea PNL Alba în campania electorală, toate sumele vor fi publicate pe site-ul partidului, a afirmat Florin Roman. Fiind vorba despre prima campanie electorală de după Revoluție finanțată din bani publici, liberalii susțin că vor oferi o transparență maximă cu privire la toate cheltuielile pe care le vor face, detaliat, pe capitolele presă scrisă, presă online, tipărituri și organizare de evenimente.

Președintele PNL Alba Iulia a ținut să sublinieze că protrivit noii legi electorale privind finanțarea partidelor, dacă regulile vor fi încălcate într-o singură localitate, organizația poate pierde finanțarea pentru întreg județul. Ba mai mult, pentru abateri grave, se poate ajunge la invalidarea de candidaturi.

Un exemplu privind sume maxime ce pot fi cheltuite în campania electorală la locale a fost oferit de Mircea Hava, candidatul PNl la Primăria Alba Iulia, care a spus că la nivelul municipiului nu se poate depăși valoarea de 84.000 de lei.

Situație tranșată la Sebeș și Aiud

Președintele PNL Alba a anunțat că au fost stabilite candidaturile pentru funciile de primar și la Aiud și Sebeș, unde Oana Badea și Dorin Nistor au obținut procente aproape duble față de contracandidații lor din partid. Cercetarea a fost realizată de o firmă specializată, BCSU, în baza unui contract de prestări servicii cu organizație PNL Alba.

“S-a respectat regula asupra căreia am convenit, respectiv cine are minim un punct în plus în sondaj, acela va candida (…) 99,99 la sută dintre liberali au înțeles că trebuie să ne supunem rezultatelor competiției”, a spus Mircea Hava.

Cu privire la zvonurile legate de o serie de „dezertări” din PNL Aiud, după stabilirea candidaturii lui Oana Badea, Florin Roman a susținut că a avut o discuție chiar astăzi cu Alin Florea, celălalt contracandidat de la Aiud, care i-a spus că nu va îngroșa rândurile traseiștilor și va susține candidatul liberal la primărie.

 

Ion Dumitrel, care a fost ales de două ori în urma votului direct al cetățenilor la șefia Consiliului Județean Alba, și-a exprimat dezacordul cu privire la eliminarea votului uninominal în alegerile locale din acest an. Acesta a acuzat lipsa de consecvență a PNL, care a susținut acest amendament în 2015 când a fost votată noua lege electorală.

“Era important să fie vot uninominal pentru cetățeni în primul rând, dar și pentru mine. Asta a vrut conducerea PNL, să susțină votul indirect pentru alegerea președintelui, prin intermediul consilierilor județeni. Așa au ales anul trecut PNL și PSD, să fie pe liste. Apoi s-au trezit și ai noștri că le trebuie alegeri în două tururi. Din cacest punct de vedere am fost de acord cu premierul Cioloș, care a spus că nu ești serios ca partid dacă ceri să se modifice legea electorală, la doar câteva luni după ce ai fost de acord cu ea, pentru că te-ai răzgândit”, a declarat Ion Dumitrel.

Președintele CJ Alba a făcut apoi o mărturisire despre cum a reușit, alături de colegii săi din vechiul și noul PNL, să depășească provocările fuziunii. Cum, de un an și nouă luni de când a devenit liberal, s-a dedicat acestui proiect și astfel foarte multe tensiuni care ar fi putut izbucni au fost dezamorsate, iar partidul a devenit tot mai unit, spre dezamăgirea multora.

Legat de candidaturile propuse de PNL alegătorilor din Alba, Dumitrel dă asigurări că sunt cele mai bune pe care le are partidul în acest moment.

“Sunt soluțiile cele mai bune pentru candidaturile de primari pe care le are PNL Alba. În ceea ce privește obiectivele, întodeauna am câștigat ceea ce ne-am propus. 25 din cei 33 de consilieri județeni. Asta ne-am propus pentru alegerile locale din iunie și muncim să atingem acest scor de un an și nouă luni”, a mai spus Dumitrel.

(BP)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Comuna Stremț în scenariul ROȘU, Ocna Mureș, Cetatea de Baltă și Sântimbru în scenariul GALBEN. Măsuri pentru următoarele 14 zile stabilite de CJSU Alba

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus menținerea în scenariul roșu a localității Stremț și în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIDEO| PERCHEZIȚII în Alba și alte județe din țară într-un dosar cu acuzaţii de fals de monedă: Cum opera gruparea infracţională

Ofițerii BCCO Piteşti au efectuat marţi, 12 ianuarie, mai multe percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Sibiu, Arad şi Bacău, într-un… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

8 mai: Ziua mondială de luptă împotriva cancerului ovarian

Anual, pe data de 8 mai este marcată ziua mondială de luptă împotriva cancerului ovarian, o zi a anului prin… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

23 Comentarii

Horea 18 martie 2016 at 16:00

„organizația PNL Alba … și-a asumat un scor electoral politic de 64%, respectiv circa 118.000 de voturi.”

PROIECTELE (realizabile!) pentru viitor ar conta mai mult in opinia publica decat procentajul in alegeri.

Marius 18 martie 2016 at 16:08

Pana una alta PNL e clar ca nu va avea nicio problema in a castiga alegerile in Alba

HH 18 martie 2016 at 22:06

NU AS FI ATAT DE SIGUR, AM VOTAT MEREU DREAPTA-PNL, NICIODATA PSD, DAR CUM IN ALBA PNL A FOST INGHITIT DE CATRE PD-L NU VOI VOTA !
SUNT SIGUR CA MAI SUNT MULTI CARE AU VOTAT PNL, DAR ACUM VOR VOTA ALTCEVA SAU VOR FI NEVOITI SA NU VOTEZE !
ALATURARA LUI ROMAN SI hAVA IMI PARE GROTESCA AVAND IN VEDERE EVOLUTIILE LOR PUBLICE DE ACUM 2-3 ANI, NU MAI MULT- OAMENI LIPSITI COMPLET DE CARACTER !

S 20 martie 2016 at 14:25

Mai, @HH, tu poti avea si 200kg, ca, nu conteaza, cantitatea de osanza, nu ai decat un vot, cu care poti sa faci tot ce vrei(il poti folosii, si pe post de hartie igenica, ca tot ai declarat, ca votezi PSD)!

Silviu 18 martie 2016 at 16:31

Hava 4ever!

pilu 18 martie 2016 at 16:31

Mai organism molecular, cei din stanga ta n-au ras in hohote ? Ca din poza asa reiese.

De zi ! 18 martie 2016 at 16:45

Adica suntem de ras daca mai insistam cu votul pe voi ?!
Rusine

m 18 martie 2016 at 19:10

oamenii marilor proiecte!!!! si-au proiectat ei un scor asa de mare?? sa vedem acuma cate realizari vor avea. daca sunt la fel ca ale personajului din stanga atunci vai de ele proiecte.

ducu 18 martie 2016 at 19:35

dau procentul de acum ca sa justifice furtul care-l vor face . pe cinstite n-ar iesi hava dar daca el le numara,,,,,

Gicu 18 martie 2016 at 21:56

Sondaj facut la Aiud in piata in fata birtului, oameni adusi cu japca sa scrie ce ” trebuie” pe formular. Daaa , sondaj facut pe bune. Basista de Oana Badea nu mai ia nici jumate din voturile pe care i le-au dat aiudenii acum 4 ani. Pot sa faca cate sondaje vor,realitatea e ca femeia asta razbunatoare,ciudoasa,care nu are nici o idee despre administratie si ce e nevoie pentru aiudeni si-o fi facut rost de locul 1 in sondaj masluit si facut cu oamenii de partid, dar alegerile nu le castiga decat daca cetatenii vor ca primar o cioara basista.

observator 18 martie 2016 at 22:03

La Ciugud, ce rezultat mai asteptati? Nu este clar cine va fi primar ?

Status-Quo 18 martie 2016 at 22:06

La prima vedere, daca citesti pe diagonala te apuca panica. Alegerile locale s-au tinut deja cumva?!

Cei trei muschetari din imagine sunt deja castigatori. Asta pentru ca nu sunt contracandidati. Nici un partid nu e serios la produsul unor oameni care sa poata face fata unei competitii cu unii care sunt deja in administratie… da sunt cam aroganti tocmai din cazua ca nu le-a dat nimeni niciodata una peste bot. Apropo d-nu Hava, ce mai face parcarea cu plata de la Unirea? Tot goala?

Un partid serios care vrea sa faca administratie la modul serios are trebui dupa parerea mea sa-si pregateasca din timp candidatul. Si-l pregateste 4 ani si vine cu un proiect demn de luat in seama.

Sigur, pe Hava s-ar putea, la un moment dat sa-l dea altcineva jos decat electoratul. Inclin sa cred ca asa se va sfarsi pana la urma.

Sa ne traiti si la cat mai multe parcari goale!

ila 18 martie 2016 at 22:08

Jos jigodiile din pnl. In alba pnl ia cam 42% maxim

cugireanul 18 martie 2016 at 23:51

Sebes,Aiud,Câmpeni,Abrud vor FI castigate la scor de PSD!

Ene 20 martie 2016 at 10:09

aiurezi

m 19 martie 2016 at 1:59

v-ati gasit candidatul indeal. oare ce-ar fi intr-o lume ideala doamna badea sa ne explice cum se faceau pe vremea dansei repartizarea posturilor la isj. sa ne explice cat a fost de ”corecta” si mai apoi sa aiba tupeul sa condideze la postul de primar si sa ne abureasca cu corectitudinea dansei. by the way domnul negocioiu încă funcționează la inspectorat!!! cine stie intelege!!!! DNA-ul, DIICOTUL sau macar mr. laurentiu recent uns sef aude, sau acu sunt toti struti!!!

Prostul satului 19 martie 2016 at 6:50

Oameni fara caracter.acum ceva timp se porcaiau prin presa acum se pupa.ne insultati inteligenta.ce mai puteti face pentru a va pastra scaunele?gogosi umflate pavele si oma grup.

contribuabilu` 19 martie 2016 at 9:39

Probabil ca Hava & Dumitrel (mai putin tiripliciu ala Roman – care conteaza in „ecuatie” exact cat…fostii liberali !) o sa aiba dreptate ! Da`….asta e realitatea in judet ! Alegatorilor „albanezi”le plac foarte mult pavelele si nu sunt interesati de cat platesc pt ele ! Sau….aceiasi alegatori nu sunt interesati de calitatea apei potabile si nici de cat platesc pt ea ! Si….or mai fi si multe altele care nu-i intereseaza pe alegatori – deci Hava & Dumitrel , contrapusi lui Darzu si fostului PSD -ist Jidveian,pot avea dreptate !

Bubakar 19 martie 2016 at 10:38

Oare astia 3 nu au tocat o caruta de bani publici pe fotbalul de la Unirea,alaturi de mai multi consilieri….!DNA a vrut sa de-a in ei,dar culmea ,,adunatura PDL-ista,,a anuntat DNA ca nu se constituie parte civila !!!!Si banditii au scapat,bine mersi,iar banii publici s-au tocat ! Nu cred ca e tarziu cu o redeschidere a dosarului fotbalului albaiulean,ce zici DNA,ori d-na PRUNA !

aiudeanul 19 martie 2016 at 13:04

Pacat de Alin Florea. Un om ok cu experienta in administratie care merita primar. Va fi cel mai mare fraer daca nu ar candida independent

nicusor 20 martie 2016 at 7:45

S-ar putea sa castige negrut la alba iulia.

Magic 20 martie 2016 at 12:29

Hava, Roman, Dumitrel in aceeasi propozitie si in acelasi partid, PNL. Hai, zau,nu e jegoasa treaba asta? Ziceti si voi…

IANCU REMUS 20 martie 2016 at 20:27

Mă eu cred că Hava câştigă cu 80 % că doar o bună parte din albiulieni sunt moţi transformaţi în mocani şi vorba aia nu oricine ridică din cenuşă monumentele austro-ungare. Am văzut şi în Bihoreanul un comentariul pus de un postac idiot că în Ardeal nu se poartă comuniştii. BINE CĂ VICTOR ORBAN ESTE COMUNIST, FIIND PRIETEN CU PUTIN. Şi mai sus unul spălat pe creier scrie că el mai bine votează cu cei 80% decât cu comuniştii.

Comentariile sunt oprite