Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Guvernul vrea să îngheţe preţul la gaze, până în 2016. Dezbatere publică asupra extinderii calendarului de liberalizare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Autorităţile române intenționează să negocieze cu Uniunea Europeană un nou calendar de liberalizare a preţurilor la gazele naturale, prin care scumpirile vor fi amânate până în 2016. Păstrarea actualului calendar ar conduce la o scumpire cu 60%, în următorii doi ani, a gazelor din producţia internă livrate populaţiei, după cum se arată într-un document al Departamentului pentru Energie.

Ministrul Energiei, Răzvan Nicolescu, vrea să prelungească calendarul de liberalizare a preţurilor, păstrând acelaşi preţ pentru următorii doi ani, pe motiv că preţurile au crescut deja, că salariul mediu a scăzut, şi că preţurile la gazele naturale din import sunt în scădere. Departamentul pentru Energie a pus deja în dezbatere publică un document prin care persoanele interesate sunt invitate să-şi spună punctul de vedere asupra prelungirii calendarului de liberalizare.

Având în vedere discrepanţa înregistrata în perioada decembrie 2012 – iulie 2014 între evoluţia salariului nominal mediu net lunar şi evoluţia preţului gazelor naturale la consumatorul final, credeţi că termenul de eliminare a preţului reglementat la gazele naturale din producţia internă ar trebui prelungit de la data de 31 decembrie 2018 până la data de 1 iulie 2021 pentru consumatorii casnici? Totodată, consideraţi că preţul reglementat la gazele naturale din producţia internă ar trebui să rămână nemodificat (la valoarea actuala) până la data de 1 iulie 2016 pentru consumatorii casnici?”, se arată în documentul pus în dezbatere publică.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea