Guvernul vrea să îngheţe preţul la gaze, până în 2016. Dezbatere publică asupra extinderii calendarului de liberalizare

Paul Voicu - Primar 2020

Autorităţile române intenționează să negocieze cu Uniunea Europeană un nou calendar de liberalizare a preţurilor la gazele naturale, prin care scumpirile vor fi amânate până în 2016. Păstrarea actualului calendar ar conduce la o scumpire cu 60%, în următorii doi ani, a gazelor din producţia internă livrate populaţiei, după cum se arată într-un document al Departamentului pentru Energie.

Ministrul Energiei, Răzvan Nicolescu, vrea să prelungească calendarul de liberalizare a preţurilor, păstrând acelaşi preţ pentru următorii doi ani, pe motiv că preţurile au crescut deja, că salariul mediu a scăzut, şi că preţurile la gazele naturale din import sunt în scădere. Departamentul pentru Energie a pus deja în dezbatere publică un document prin care persoanele interesate sunt invitate să-şi spună punctul de vedere asupra prelungirii calendarului de liberalizare.

ELIT

Având în vedere discrepanţa înregistrata în perioada decembrie 2012 – iulie 2014 între evoluţia salariului nominal mediu net lunar şi evoluţia preţului gazelor naturale la consumatorul final, credeţi că termenul de eliminare a preţului reglementat la gazele naturale din producţia internă ar trebui prelungit de la data de 31 decembrie 2018 până la data de 1 iulie 2021 pentru consumatorii casnici? Totodată, consideraţi că preţul reglementat la gazele naturale din producţia internă ar trebui să rămână nemodificat (la valoarea actuala) până la data de 1 iulie 2016 pentru consumatorii casnici?”, se arată în documentul pus în dezbatere publică.

Mihail David - 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...