Rămâi conectat

Actualitate

Guvernul pregătește MĂSURI de AUSTERITATE: Eliminarea sporului de 15% pentru condiții grele de muncă și reducerea numărului de ȘEFI

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Guvernul pregătește MĂSURI de AUSTERITATE: Eliminarea sporului de 15% pentru condiții grele de muncă și reducerea numărului de ȘEFI

Guvernul pregătește diminuarea numărului de posturi din aparatul de stat, prin reducerea cu 50% din numărul de secretari de stat și înjumătățirea cabinetelor secretarilor de stat care rămân în sistem, au declarat surse oficiale, citate de Mediafax. De asemenea, un alt proiect pentru eficientizarea resurselor bugetare privește eliminarea sporului de 15% pentru condiții grele și vătămătoare.

Eliminarea sporului de 15% pentru condiții grele și vătămătoare a fost decisă pe motiv că autoritățile au constatat că existau instituții unde angajații primeau acest spor doar pentru că aerul din București, de exemplu, este poluat.

Măsura nu va afecta medicii, profesorii, polițiștii sau magistrații, dar oficialii guvernamentali spun că pentru aceștia sporul va fi o sumă fixă și nu actualul procent de 15%. Măsura va fi discutată cu sindicatele în următoarea perioadă, scriu Mediafax și Agerpres.
Șefi mai puțini

Pe de altă parte, posturile vacante din sectorul bugetar vor fi blocate, cu excepţia Sănătăţii, Educaţiei și Poliţiei, potrivit Agerpres.

Reducerea cu 50% a secretarilor de stat nu va afecta instituțiile cu un singur secretar de stat, dar cele cu multe posturi de secretar de stat ar urma să piardă chiar mai mult de jumătate din numărul de secretari de stat.

Guvernul are în vedere și reglementarea numărului de posturi de conducere în aparatul central al statului. În prezent, numărul de posturi de conducere este limitat în cazul funcționarilor publici, unde posturi de conducere pot fi 12% din numărul total de angajați. Urmează ca reglementarea care se aplică funcționarilor publici să fie extinsă și la restul administrației centrale, cu excepția sănătatea sau poliția.

Măsura vizează unele compartimente conduse de șefi, dar cu un număr foarte mic de subordonați.

sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea