Guvernul nu susține inițiativa legislativă ca tinerii sub 25 de ani să fie scutiți de impozit, timp de 3 ani

Inițiativa legislativă care propune ca tinerii sub 25 de ani să nu plătească impozitul pe venit timp de 3 ani,  facilitate care i-ar ajuta și pe angajatori, care ar fi scutiți astfel de la acoperirea costului cu impozitul angajatului, nu are susținerea Guvernului. Executivul a comunicat Parlamentului că o astfel de măsură ar discrimina alți tineri și nu ar asigura tratament egal tuturor investitorilor.

tineri - loc de munca Proiectul legislativ, prezentat în premieră de Profit.ro, a fost redactat în Parlament cu argumentul că șomajul în rândul tinerilor din România sub 25 de ani este peste media europeană. Angajarea în regim part-time ar rămâne astfel soluția optimă pentru mulți dintre tinerii cu vârste cuprinse între 15-25 de ani, dar este descurajată de fiscalitatea ridicată.

INFORMARE COVID-19

Proiectul modifică actualul text al Codului Fiscal, introducând în categoria veniturilor neimpozabile pe cele din salarii și asimilate salariilor realizate în primii 3 ani de muncă de către tinerii cu vârsta mai mică de 25 de ani.

Sursa: profit.ro; stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...