Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Gunoiul clujenilor va fi depozitat la Alba Iulia. Contra cost și temporar, să sperăm

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Începând din această noapte, singura rampă de depozitare a deșeurilor din municipiul Cluj-Napoca, respectiv groapa de gunoi de la Pata Rât, va fi închisă, întrucât platforma de stocare temporară a ajuns, pentru a treia oară in acest an, la incarcarea maximă autorizată de legsilația în vigoare – a anunțat societatea de salubrizare Salprest Rampa.

groapa de gunoiAstfel, începand de vineri se suspendă toate contractele de prestari servicii salubrizare cu operatorii din Cluj-Napoca si judetul Cluj, se menționează într-un comunicat remis presei. De asemenea, potrivit reprezentantului societatii de salubritate Salprest Rampa, deseurile colectate din Cluj-Napoca urmează sa fie transportate, contra cost, la depozitele din alte judete, cum ar fi la cel din Alba Iulia cu al cărui administrator ar fi fost deja negociate condițiile. Este o soluție temporară întrucât și groapa de gunoi de la Alba Iulia va fi închisă în mai puțin de o lună.

Singurul depozit funcțional de deşeuri din judeţul Alba, cel din Alba Iulia, se află  în administrarea operatorului local de salubrizare Polaris M Holding SRL Constanţa, iar activitatea sa va fi sistată începând cu 17 iulie.

Termenul pentru finalizarea lucrărilor de închidere și ecologizare a rampei de deșeuri este sfârşitul anului 2015. Consiliul local Alba Iulia a cedat dreptul de administrare asupra gropii de gunoi către Consiliul Judeţean care implementează proiectul ”Sistem de management integrat al deşeurilor în judeşul Alba” – prin care se construiește un depozit ecologic la Galda de Jos. Investiţia în valoare de 86.856.819,70 de lei (circa 19 milioane de euro), fără TVA, este realizată de Asocierea SC Porr Construct SRL – SC Porr Bau GmbH – Entorsa Italia SpA.

B.P.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea