Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Grupul de tulnicărese ,,Moaţele” din Câmpeni va fi promovat pe Discovery Channel

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Grupul de tulnicărese “Moaţele” al Casei de Cultură Câmpeni a participat la festivitatea de deschidere a ediţiei a V-a a Festivalului Naţional de Tradiţii şi Obiceiuri Populare „La Porţile Apusenilor” din Alba Iulia.

În ziua următoare, acestea au fost prezente în satul Rotbav, comuna Feldioara, judeţul Braşov, la evenimentul de lansare a proiectului ”Transhumanţa 2013”. Un vechi obicei pastoral, transhumanţa valahă din Carpaţi va fi reconstituit în perioada 11mai -14 septembrie 2013, prin intermediul acestui proiect româno-polonez.
La Feldioara, grupul a fost foarte bine primit de către organizatori, presă şi oficialităţi, bucurându-se de o atenţie deosebită din partea tuturor. În cadrul activităţilor desfăşurate, artistele au cântat din tulnice, fiind fotografiate şi filmate pentru un documentar referitor la acest proiect internaţional care va apărea şi pe postul de televiziune Discovery Channel.
Datorită prezenţei şi prestaţiei inedite la acest eveniment, tinerele au mai primit încă o invitaţie la altă festivitate culturală care va avea ca scop reconstituirea acestei tradiţii străvechi. (câmpeniinfo.ro O.C.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea