Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

GREVA profesorilor continuă: Sindicaliștii nu au ajuns la un numitor comun cu Guvernul. Nicolae Ciucă le dă ultimatum – ”Mâine, la ora 10:00, conflictul de muncă se va încheia”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

GREVA profesorilor continuă: Sindicaliștii nu au ajuns la un numitor comun cu Guvernul. Nicolae Ciucă le dă ultimatum – ”Mâine, la ora 10:00, conflictul de muncă se va încheia”

Sindicatele din învățământ și Nicolae Ciucă nu au ajuns la un numitor comun, după noile negocieri care au avut loc duminică dimineața, astfel că greva va continua. Ciucă, totuși, le-a dat un ultimatum dascălilor, după ce le-a promis noi majorări salariale, însă fără a le satisface cererile sindicaliștilor.

Citește și: GREVA profesorilor: Angajații greviști NU vor primi salariu pentru zilele în care au lipsit de la catedră

”Să înțelegem că e vorba despre seriozitate și angajament, nu am dorit să venim cu măsuri populiste care să ducă la dereglarea sistemului. Am convingerea că toții am înțeles că nu există alt parcurs decât acesta și tot ce am realizat până acum am dovedit că ce am promis am făcut. Sunt convins că toți dascălii din sistemul de educație vor avea încredere că ne ținem promisiunile, așa cum am demonstrat până acum.

Mâine, după ce vom pune azi în transparență conținutul OUG, toți cei care lucrează în învățământ vor lua o decizie pe care o vor transmite până la ora 10, iar apoi vom avea o nouă ședință de Guvern în care vom aproba ordonanța și conflictul de muncă se va încheia.”, a spus Nicolae Ciucă.

”Ne dorim să încheiem acest conflict de muncă, pentru că este o chestiune de responsavilitate față de sistem, față de elevi, față de părinți.

Sumele pe care le-am asumat în OUG, acest act va fi pus în transparență publică. Ne dorim să încheiem cu bine acest conflict de muncă.”, a declarat Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă a anunțat oferta Guvernului pentru sindicaliști:

-25% creștere salariala de la data de 1 iunie;

-1500 lei anual pentru personalul didactic de predare și auxiliar pana in 2027, in luna octombrie;

-500 anual pentru personalul nedidactic, pana in 2027;

-50% prima transă din noua grila de salarizare, de la data de 1 ianuarie 2024.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre PREOTUL IOAN SABĂU – „CEL MAI IUBIT DINTRE VINERENI” – ,,Abia în închisoare în închisoare mi-am început misiunea preoțească, acolo am învățat să mă rog și tot acolo am simțit dependența de Dumnezeu, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea