Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Greșeala minoră care îți poate aduce sute de lei amendă în timp ce conduci pe drumurile din România

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Greșeala minoră care îți poate aduce sute de lei amendă în timp ce conduci pe drumurile din România

Vești importante! Mare atenție, șoferi! Potrivit Codului Rutier, conducătorii auto sunt obligați să se asigure că nu circulă cu anvelopele uzate.

Cei care circulă cu anvelope uzate pe ploaie sau ninsoare trebuie să știe că nu riscă doar să producă un accident, ci și să fie amendați de poliție. Iată când trebuie schimbate cauciucurile.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Legea din România îi sancționează pe șoferii care, din cauza anvelopelor uzate, pot provoca un accident.

Toate cauciucurile au un indicator al uzurii. Iar când acesta este atins sau depășit, atunci trebuie înlocuite cu alte anvelope noi.

Ce amendă primești dacă circuli cu anvelope uzate pe ploaie
Amenda pe care o poți primi dacă circuli cu anvelope uzate pe ploaie sau ninsoare este una destul de mare.

„Constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni […] conducerea unui autovehicul și tractor agricol sau forestier care are montate anvelope […] uzate peste limita admisă”, se precizează în Art. 100, pct. 6 din legea 195/2002.

Ceea ce înseamnă că șoferii pot primi 4 sau 5 puncte de amendă chiar și dacă drumul e uscat și afară e senin. Deci, amenda va fi între 580 de lei și 725 de lei, potrivit promotor.ro.

Cum îți dai seama când trebuie înlocuite cauciucurile
Anvelopele ar trebui inspectate constant. Fie înainte de a pleca la drum, când ai o călătorie mai lungă de făcut, fie o dată la câteva săptămâni, dacă circuli prin oraș.

Astfel, poți observa din timp când apar tăieturi, gâlme sau alte defecte ale anvelopei. Și ori le poți remedia la vulcanizare, ori înlocuiești anvelopa înainte de a se sparge de tot.

Pentru a-ți da seama când trebuie înlocuite cauciucurile, trebuie să te uiți la indicatorul de uzură. Acestea sunt nervuri de mici dimensiuni, perpendiculare pe anvelopă, la o înălțime de cel puțin 1.6 mm față de baza anvelopei.

Acestea devin vizibile când stratul superior al cauciucului se macină.
În general, o anvelopă nouă are stratul superior între 7 mm și 9.5 mm. Iar recomandarea specialiștilor e ca anvelopele de iarnă să fie înlocuite când acest strat scade sub 4 mm.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Legea mirosurilor te poate lăsa fără bani în portofel! Amenzi de 30.000 de lei pentru cei care stau la bloc pentru mirosul de mâncare gătită!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Legea mirosurilor te poate lăsa fără bani în portofel! Amenzi de 30.000 de lei pentru cei care stau la bloc pentru mirosul de mâncare gătită! Inițiatorii legii mirosurilor au explicat cum pot fi trași la răspundere cei care stau la bloc, în cazul în care ceilalți locatari se plâng de mirosul de mâncare gătită. Legea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea