Rămâi conectat

Sport

Gloria Progresul Bistriţa – Metalurgistul Cugir 2-3 | Cugirul a reuşit a 6-a victorie consecutivă după ce a revenit de la 0-2

Tudor Stan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Partida de la Bistriţa a fost una specială pentru Cristian Coroian, care i-a înfruntat pe foştii Metalurgistul Cugir - Unirea Dej7săi elevi pentru prima dată pe teren propriu după despărţirea din tur. Cugirul a izbutit cea de a 6-a victorie consecutivă, scor 3-2, goluri Tăban (22), L. Itu (47), respectiv Avramescu (80), la capătul unui meci nebun, în care elevii lui Coroian au revenit de la 0-2. Odată cu această victorie, Metalurgistul Cugir a ajuns pe cea de a doua treaptă a podimului din Liga a III-a, Seria a 5-a, după ce Sighetul a pierdut derby-ul cu FCM Baia Mare, scor 0-2.

Meciul a început prost pentru fotbaliştii pregătiţi de Cristian Coroian, Gloria Progresul Bistriţa punctând de două ori foarte rapid. Deşi au controlat partida, în min. 14, Medeşan a fost ghinionist şi şi-a introdus balonul în proprie poartă. Trei minute mai târziu (17), Brumă a speculat o greşeală a defensivei de sub Drăgana şi a majorat avantajul.

Deşi s-au văzut conduşi cu 0-2 după doar 20 de minute, cugirenii au început să atace şi partida a devenit una de totul sau nimic. În minutul 22, Tăban, căpitanul cugirenilor în lipsa lui Itu, a redus din diferenţă. Lucian Itu, intrat pe teren în minutul 36, a restabilit egalitatea pe tabelă (47).

Ocaziile au curs val la poarta bistriţenilor, fundaşii respingând foarte multe baloane, inclusiv de pe linia porţii, iar după o bară a oaspeţilor, Avramescu a reuşit să înscrie golul victoriei (80). Metalurgistul Cugir a câştigat merituos acest meci şi a ajuns pe poziţia secundă în clasament, având 49 de puncte, cu două mai multe decât Sighetu Marmaţiei, care a pierdut derby-ul promovării cu FCM Baia Mare, scor 0-2.

*Cristian Coroian: „Am condus jocul cap-coadă”

Cugirul a reuşit un rezultat mare pe terenul Gloriei Progresul Bistriţa, la capătul unui joc pe care elevii lui Coroian l-au dominat integral şi în care au ratat foarte multe ocazii. Tehnicianul Cugirului i-a felicitat pe băieţii săi pentru acest rezultat şi pentru jocul prestat. „A fost un meci care l-am început bine, însă după două greşeli personale ne-am văzut conduşi cu 0-2. Am revenit în joc, am reuşit să egalăm destul de repede şi după ce am ratat o sumedenie de ocazii am izbutit în cele din urmă să învingem. Îi felicit pe băieţi pentru devotament, pentru joc şi pentru că au luptat până la final. Este foarte bine că am ajuns pe poziţia secundă în clasament, însă eu cred că este imposibil să îi mai ajungem pe cei de la Baia Mare, după ce au învins la Sighet. Cu toate aceastea noi încă sperăm şi vom lupta până la final şi sperăm într-o clasare cât mai bună la final”, a declarat Cristian Coroian, antrenorul Metalurgistului Cugir.

Metalurgistul Cugir (antrenor Cristian Coroian): Gurincu – Tăban (69, Şuteu), Piko, Negru (39, Itu, 89, Necşulescu), Medeşan, Bold, Olteanu, Avramescu, Neagu, Gugu, Cîrstean (77, Pîntea). Rezerve: Lăncrănjan – Necşulescu, Şuteu, Itu, Pîntea, Kilin, Iovănescu.

Gloria Progresul Bistriţa (antrenor Valer Săsărman): Pop – Homei, Fizeşan, Jarda, Dobrea, Nalaţi, Tegle, F. Alexandru, Bogozan, Bruma, Sigartău.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Ziua Familiei, organizată de AJF Alba, în 19 mai, în Piața Cetății

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ziua Familiei, organizată de AJF Alba, în 19 mai, în Piața Cetății din Alba Iulia   A 3-a ediție a atractivului turneu fotbalistic „Ziua familiei” va avea loc duminică, 19 mai. Turneul de fotbal 3 vs 3 (tata, mama și copilul) este organizat în Piața Cetății din Alba Iulia (în fața Universității „1 Decembrie 1918”) […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea