Gheorghe Grozav și Latovlevici – dați afară de Kisvarda FC, pentru că au plecat în România în plină pandemie de coronavirus

Doi internaționali români, albaiulianul Gheorghe Grozav și fundașul Iasmin Latovlevici, au fost dați afară de Kisvarda FC pentru că nu au respectat deciziile clubului din Ungaria cu privire la pademia de coronavirus.

Formația clasată în acest moment pe poziția a 7-a în OTP Bank Liga a anunțat acest lucru pe site-ul oficial, rezilierea unilaterală a contractelor fiind cauzată de decizia celor doi fotbaliști de a pleca acasă, în România deși șefii clubului au transmis ferm că jucătorii nu au voie să părăsească orașul. Totuși această decizie dură poate ascunde și o răzbunare a clubului pentru că fotbalistul albaiulian a refuzat să semneze prelungirea înțelegerii

ELIT

Conducătorii de la Kisvarda au spus că este vorba de un gest iresponsabil și că prin această acțiune au pus în pericol sănătatea coechipierilor, dar și a rudelor.

În acest sezon Gicu Grozav (29 de ani) a marcat 7 goluri în 23 de apariții, fiind golgheterul echipei, contractul său expirând în această vară. . Atacantul lansat de Unirea Alba Iulia a ajuns la Kisvarda în ianuarie 2019 și și-a trecut în cont 14 reușite în 41 de partide, fiind un jucător extrem de apreciat, prestațiile sale contribuind sezonul trecut la salvarea de la retrogradare. Latovlevici a semnat în iarnă cu maghiarii, însă nu a apucat să debuteze la gruparea unde mai sunt legitimați Mincă (portarul din Cetatea Marii Uniri), Bumba și Cr. Ene

Cei doi jucători au călătorit în România făra permisiunea noastră. Nu este doar o încălcare a regulamentului intern al clubului, dar și a regulamentelor, punând în pericol sănătatea coechipierilor, dar și a rudelor lor. În acest caz, nu putem accepta situații care pun clubul într-o situație riscantă. Iresponsabilitatea lor nu corespunde cu aspirațiile clubului și cu securitatea acestuia. Toate aceste lucruri demonstrează o încălcare a contractului pe care noi nu o putem tolera„, a transmis Kisvarda FC.

În această perioadă nu-i putem trata diferit pe jucătorii din lot. Oricât de mult ne-a ajutat Gheorghe Grozav în trecut, acest act este de neiertat. Nu-i contestăm meritele și îi mulțumim pentru ce a făcut pentru echipă„, a fost mesajul transmis pe site-ul oficial al clubului.

 ”Grozav şi Latovlevici nu s-au întors nici până acum. Chiar dacă s-ar fi întors în Ungaria din România, o zonă cu mult mai multe cazuri (n.r. – de coronavirus), ar fi trebuit să stea două săptămâni în carantină. În actuala situaţie în care punem mare accent pe siguranţă, acţiunile lor sunt intolerabile şi nu putem accepta riscurile potenţiale pe care acestea le implică”, a precizat Revesz Attila, director sportiv Kisvarda.

Ultimul meci disputat de Kisvarda a fost în 14 martie, ulterior campionatul din țara vecină fiind întrerupt de pandemia de COVID-19.

Sursa foto: Kisvarda FC

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...