Rămâi conectat

Ştirea zilei

Gheorghe Feneşer: „Îmi doresc ca Monumentul Marii Uniri să fie construit la Alba Iulia până în anul 2018”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Gheorghe Feneșer, prefectul judeţului Alba, a înaintat Guvernului României un proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 900.000 lei în vederea construirii, în municipiul Alba Iulia, a Monumentului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

După cum se arată în nota de fundamentare a proiectului, fondurile solicitate vor fi alocate în perioada 2013-2018, în aşa fel încât investiţia să fie finalizată până la aniversarea Centenarului Marii Uniri. În acest sens, Ministerul Finanţelor Publice ar urma să introducă modificările corespunzătoare în structura bugetului de stat, precum şi în volumul şi structura bugetului Ministerului Culturii.

„Pentru construirea Monumentului Marii Uniri la Alba Iulia s-au mai făcut demersuri de către comitetul de iniţiativă constituit în acest scop. Cum proiectul nu a putut fi finalizat până acum, am înaintat Guvernului României solicitarea privind alocarea sumei de 900.000 lei, necesară realizării lucrărilor, subliniind totodată importanţa acestei investiţii în condiţiile în care în anul 2018 vom aniversa 100 de ani de la înfăptuirea Unirii din 1 Decembrie 1918. Cred că o astfel de investiţie, pentru cinstirea memoriei eroilor poporului român şi a momentului istoric fundamental al Unirii, este oportună şi totodată necesară. Îmi doresc ca Monumentul Marii Uniri să fie construit la Alba Iulia până în anul 2018 şi am încredere că importanţa acestei investiţii va fi înţeleasă şi de către guvern”, a declarat prefectul judeţului Alba.

Dacă va fi aprobat, proiectul de hotărâre iniţiat de către prefectul Gheorghe Feneşer nu va avea impact asupra bugetului consolidat al statului aprobat pentru anul în curs. Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Alba, Ada Rus, cei 900.000 lei solicitaţi pentru construirea Monumentului Marii Uniri vor fi prevăzuţi în bugetul de stat, începând din anul 2014 şi ar urma să fie acordaţi în 4 tranşe egale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Damaris Vasinc, elevă la Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș, calificată pentru a treia oară consecutiv la Olimpiada națională de Istorie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Damaris Vasinc, elevă la Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș, calificată pentru a treia oară consecutiv la Olimpiada națională de Istorie Damaris Vasinc, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș, s-a calificat al treilea an consecutiv la etapa națională a olimpiadei de istorie. Citește și: FOTO: Andra și Sarah eleve la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea