Rămâi conectat

Ştirea zilei

Gheorghe Damian, după depunerea candidaturii la primăria Ciugud: „Emoția nu îl ocolește nici pe un primar care se află în fruntea comunității sale de 20 de ani”

Publicat

în

Într-o postare pe pagina sa de pe o rețea de socializare, primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian, anunță că și-a depus candidatura pentru un nou mandat de edil, declarând că pleacă la un nou drum independent, dar dependent de Ciugud, o comunitate vie, cu oameni minunați.

Mi-am depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Ciugud. Cu EMOȚIE și cu ONOARE! Nu sunt vorbe aruncate în vânt și vă spun sincer că emoția nu îl ocolește nici pe un primar care se află în fruntea comunității sale de 20 de ani. Este emoția amintirii fiecărui proiect pe care l-am realizat împreună cu oamenii din Ciugud, emoția succesului, dar și a greșelilor din care însă am învățat și am devenit mai puternici. Ciugudul înseamnă astăzi o comunitate vie, cu oameni minunați, iar acest lucru nu poate să nu îți producă emoție.

Plec în acest drum pentru o nouă candidatură cu ONOARE…onoarea de a reprezenta o comunitate care a îndrăznit să creadă în urmă cu 20 de ani într-un tânăr, care atunci visa că lucrurile pot fi mai bune, că poți avea străzi asfaltate, iluminat, apă, canalizare și că viața „la țară” poate să îți ofere confortul dorit.

Elit - Gustul Desăvârșit

Nu am uitat niciodată onoarea pe care oamenii din comuna Ciugud mi-au oferit-o în 2000, când și-au pus speranțele și încrederea într-un tânăr care avea atunci doar 32 de ani. Am început să visăm împreună și fiecare vis să îl transformăm în REALITATE. NU ne-am mai oprit de atunci și nu ne vom opri niciodată din dezvoltarea Ciugudului.

După excluderea din PSD și dezamăgirea amară pe care am simțit-o cu privire la mediul politic din România, am decis că pentru mine politica este un subiect închis. Am primit multe oferte politice, care m-au măgulit, însă am decis că singurii mei parteneri politici vor fi doar oamenii din Ciugud.

Am primit oferte de funcții și propuneri de candidatură la care nu aș fi visat niciodată. M-au măgulit și acestea, însă, fără falsă modestie, nu s-au ridicat la onoarea pe care mi-au oferit-o oamenii din satele comunei Ciugud.

Plec la un nou drum INDEPENDENT, dar DEPENDENT DE CIUGUD! Dependent de oamenii din Ciugud, Drâmbar, Șeușa, Teleac, Limba și Hăpria. Plec la drum cu multe vise care sunt sigur că putem să le transformăm în realitate: o nouă școală modernă, finalizarea grădiniței, proiecte de modernizare în Hăpria și Limba, iluminat modern în toate satele, capele, digitalizarea totală a serviciilor publice, dar și atragerea unor noi investitori. Și, după cum vedeți, avem multe de făcut și în Ciugud! Suntem de multe ori dați ca exemplu la nivel național, însă mai avem multe probleme de rezolvat până vom ajunge să spunem că am epuizat visele pe care trebuia să le transformăm în realitate.

M-ați întrebat mulți dintre voi ce vor face colegii mei, viceprimarul și consilierii locali, care m-au susținut în actualul mandat. Vă spun ce le-am spus și lor: la Ciugud facem doar politica OAMENILOR și a COMUNITĂȚII. Fiecare dintre cei care sunt acum în Consiliul Local sunt pentru mine colegi și oameni, nu politicieni. I-am spus fiecăruia să facă ce îi dictează conștiința și sufletul. Astfel, majoritatea colegilor au decis să facă o echipă, oameni cu experiență, dar și tineri noi în politică, pentru a candida din partea PNL motivând că au găsit în președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, un partener corect pentru susținerea proiectelor Ciugudului.

Le respect decizia și vă spun, ce le-am spus și lor: la Ciugud vom lucra pentru oameni, nu vom face trocuri politice și politica noastră este performanța în administrație. Le doresc succes tuturor celor care s-au înscris în competiția pentru alegerile locale și, dacă ciugudenii, șeușenii, telecenii, drâmbărenii, limbenii și hăprienii îmi vor acorda din nou încrederea, sunt sigur că voi avea în Consiliul Local parteneri pentru a continua proiectele Ciugudului.

Nu vreau să închei aceste rânduri fără să vă mulțumesc tuturor celor care de 20 de ani ați continuat să credeți în mine și în echipa administrației locale. Vă mulțumim pentru că ne-ați fost mereu alături și să știți că fără voi nu exista Ciugudul de astăzi”, a scris Gheorghe Damian pe facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| Echipa pirotehnică din cadrul ISU Alba a dus la bun sfârșit misiunea de distrugere a munițiilor neexplodate, astăzi în Cugir

Publicat

în

FOTO| Echipa pirotehnică din cadrul ISU Alba a dus la bun sfârșit misiunea de distrugere a munițiilor neexplodate, astăzi în Cugir

„RISC – CURAJ – VIGILENȚĂ:  Trei virtuți principale în meseria lor! Echipa pirotehnică din cadrul ISU Alba a dus la bun sfârșit misiunea de distrugere a munițiilor neexplodate desfășurată astăzi în orașul Cugir, localitatea Vinerea.

Aceștia au distrus 18 de elemente de muniţie rămasă neexplodată care a fost descoperită pe teritoriul judeţului Alba, după cum urmează:

Elit - Gustul Desăvârșit

– 1 bombă de aviație de 66,25 kg;
– 8 bombe de aruncător;
– 4 proiectile explozive;
– 1 grenadă de mână defensivă;
– 4 focoase pentru bomba de aruncător de diferite calibre.

De asemenea, pirotehniştii I.S.U. Alba reamintesc populaţiei principalele măsuri care se aplică la descoperirea unor muniţii rămase neexplodate:

– Se interzice atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte;
– Se interzice lovirea sau mişcarea muniţiilor descoperite în pământ sau la suprafaţă;
– Se interzice introducerea în foc a muniţiilor descoperite;
– Se interzice demontarea focoaselor sau a altor părţi componente şi secţionarea acestora;
– Se interzice jocul cu elementele de muniţie neexplodate;
– Se interzice ridicarea, transportul şi folosirea muniţiilor pentru diferite activităţi sau ca ornamente;
– Cetăţenii care au descoperit sau au cunoştinţă despre existenţa muniţiilor neexplodate trebuie să sune la numărul unic de urgenţă 112. A transmis ISU Alba.”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

21 mai. RESTRICȚII de circulație rutieră în Alba Iulia, cu prilejul dezvelirii statuii Principelui Gabriel Bethlen.  Ce străzi vor fi închise

Publicat

în

21 mai. RESTRICȚII de circulație rutieră în Alba Iulia, cu prilejul dezvelirii statuii Principelui Gabriel Bethlen.  Ce străzi vor fi închise

„Se restricționează circulația rutieră pentru autovehicule pe strada Unirii și strada Mitropolit Alexandru Șterca Șuluțiu, în data de 21.05.2022 în intervalul orar 09,00 — 16,00 pe durata desfășurării evenimentului „Sinodul General al Bisericii Reformate și dezvelirea statuii de bronz a Principelui Gabriel Bethlen ” organizat de Eparhia Reformată din Ardeal.

Citește și: Președintele Ungariei vine sâmbătă în Alba Iulia: Novák Katalin va fi prezentă la dezvelirea statuii principelui Gábor Bethlen

Art.2. În perioada și intervalul orar menționat la art. 1, prin excepție se vor permite accesul autovehiculelor special autorizate și autospecialelor aparținând Poliției Române, Jandarmeriei Române, Inspectoratului Situații de Urgență, Ambulanță, organizatori, colaboratori și riverani.”, au transmis reprezentanții instituției.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Medicul Țuhașu, cu lacrimi în ochi la protestul de la Spitalul Aiud: „Suntem cu toții în fața patului unei mame bolnave și anume sistemul nostru de sănătate”

Publicat

în

Medicul Țuhașu, cu lacrimi în ochi la protestul de la Spitalul Aiud: „Suntem cu toții în fața patului unei mame bolnave și anume sistemul nostru de sănătate”

Prezent la protestul celor 67 de cadre medicale angajate pe perioadă determinată, pe durata stării de alerta, medicul Ovidiu Tuhașu a fost protagonistul unei scene pline de încărcătură emoțională.

CITEȘTE ȘI: Protest la Spitalul din Aiud. Medicul Hurani Majid alături de personal: „Trebuie să găsim o soluție, copiii aștia au lucrat aici un an, un an jumate și unii dintre ei au pierdut 5 ani din viață”

„Suntem cu toții în fața patului unei mame bolnave și anume sistemul nostru de sănătate. Atât copiii ei cât și medici se străduiesc din tot sufletul ca să fie resursele maxime. Doar împreună putem să ajutam sistemul nostru de sănătate bolnav”, a spus medicul emoționat.

Cu ochii în lacrimi acesta acesta le-a multumit tuturor pentru ce au făcut, fiind aplaudat și îmbrațișat călduros de colegii săi.

Elit - Gustul Desăvârșit

Doctorul Țuhașu este angajatul Spitalului Județean Alba, fiind detașat la Secția de ATI de la Aiud pe perioada pandemiei. Cum spunea chiar managerul spitalului a fost „omul care s-a dăruit zi și noapte activității și pacienților cel mai grav bolnavi”.

CITEȘTE ȘI: Nemulțumire printre cele peste 60 de cadre medicale angajate la Spitalul din Aiud pe perioada pandemiei: „Ne-am pus viețile în pericol și nu primim nici o șansă”

Cele 67 de cadre medicale angajate pe perioada pandemiei la Spitalul Municipal Aiud și-au exprimat nemulțumirea față de conducerea unității medicale.

Aceștia susțin că, deși termenul în care contractele vor expira se apropie, nu au primit nici un răspuns la întrebarea dacă se va organiza un examen, prin care ar putea ocupa acele posturi pe perioadă nedeterminată.

Problema celor 67 de cadre medicale rămâne încă incertă, astăzi urmând ca în ședința Consiliului Local al municipiului Aiud să se ia o hotărâre în acest sens. Oamenii așteaptă să vadă dacă se va găsi sau nu o soluție pentru a putea rămâne si după data de 6 iunie pe posturi.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare