Rămâi conectat

Actualitate

Gheorghe Bora: ”Fotbalul în Baia de Arieş – o tradiţie, un fenomen şi o povară pentru actualul primar din localitate”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fotbalul-sportul rege a constituit pentru Baia de Arieş o tradiţie în spiritul mineritului, un fenomen care s-a confundat cu viaţa de zi cu zi a locuitorilor din 1968 până acum câteva săptămâni, cu 2 (două) excepţii.

În 2004, actualul viceprimar Mârzan Silviu a desfiinţat echipa lăsând baza sportivă în grija animalelor de tot soiul (vaci, cai, porci, găini etc) şi anul acesta când actualul primar Pandor Traian a hotărât de unul singur să desfinţeze iarăşi echipa, hotărând de unul singur (prin adresa trimisă în nume personal AJF Alba), ignorând voinţa Consiliului Local.

În anul 2008 am reînfiinţat echipa de fotbal „Arieşul Apuseni”, am promovat în prima serie a diviziei D unde ne-am menţinut până acum câteva săptămâni. Concomitent cu reînfiinţarea echipei de fotbal am reuşit să modernizăm baza sportivă (vestiare, teren, împrejmuire, sală de popice, teren dotat cu nocturnă etc) oferind condiţii bune de pregătire fotbaliştilor (seniori şi juniori). Au fost greutăţi inerente susţinerii echipei, mai ales din punct de vedere material, dar, când dragoste şi pasiune există le rezolvi pe toate.

Mulţumesc pe această cale CJ Alba, d-lui preşedinte Ion Dumitrel, d-lui Ţimonea Ghiţă, Companiei EuroGold şi nu în ultimul rând jucătorilor, suporterilor pentru contribuţia adusă susţinerii acestei frumoase echipe de fotbal. Deşi posibilităţile financiare ale Primăriei s-au îmbunătăţit din 2008 până în prezent (mărirea taxelor şi impozitelor locale în 2013, creşterea gradului de colectare a impozitelor şi taxelor locale de la 46% în 2008 la aproape 100% în 2012, circa 2 miliarde ROL care nu se mai dau la Liceul din localitate din bugetul local graţie preţului standard/ elev stabilit şi implementat de ministrul PDL Funeriu, diminuarea fondului de salarii datorită reducerii numărului de angajaţi din primărie – circa 20 în perioada 2008-2012 etc), d-l primar invocă lipsa banilor (max. 300 milioane Rol/ an) în susţinerea echipei??!!

Vreau să-i aduc aminte d-lui primar şi celorlalţi membri USL că în campania electorală aveau bani de toate, „plângând” de mila oamenilor, au promis de toate, iar acum le oferă taxe, impozite mărite şi inventate, scumpiri, închideri de firme şi implicit şomeri, o viaţă din ce în ce mai greu de suportat. D-le primar, nu suntem supăraţi pentru că ne-aţi minţit, suntem supăraţi pentru că de acum înainte nu va mai putem crede. Iar vizavi de administraţie, unde dragoste nu este, totul este ca-n poveste!

Gheorghe BORA, consilier local


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea