Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Gerul lovește România: Minimele vor deveni negative în aproape toată țara, iar la munte va ninge viscolit

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Gerul lovește România: Minimele vor deveni negative în aproape toată țara, iar la munte va ninge viscolit

Răcirea este una semnificativă și în cursul zilei de miercuri, 14 decembrie, cu valori mai scăzute față de cele normale la această dată. La munte, meteorologii anunță ninsori viscolite. În celelalte regiuni sunt așteptate precipitații mixte.

„Precipitaţiile se transformă, treptat, mai ales în zona montană, în ninsori. La altitudini mai mari de 1.800 metri intensificările de vânt vor atinge viteze la rafală de peste 80 – 100 km/h care să determine viscolirea şi spulberarea zăpezii”, a precizat Elena Mateescu, director Administrația Națională de Meteorologie (ANM), la România TV.

Conform specialistului, regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, în special în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali.

Minimele vor deveni negative în aproape toată țara, fiind semnale ca acestea să coboare chiar sub pragul gerului, sub minus 10 grade Celsius, cu precădere în depresiuni.

Miercuri, 14 decembrie, ANM anunță că cerul va avea înnorări temporare, iar seara și noaptea se vor semnala precipitații slabe local în jumătatea de vest a teritoriului și pe spații mici în rest. Acestea vor fi mixte la început, apoi vor predomina ploile, favorizând pe arii restrânse depunerile de polei. La munte vor fi mai ales ninsori și lapoviță. Vântul va avea intensificări în zonele montane, cu rafale de peste 80 km/h pe crestele Carpaților Meridionali, local și temporar în Banat și Moldova și izolat în restul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 1 și 8 grade Celsius, iar cele minime -semnificativ mai ridicate față de noaptea precedentă- vor fi cuprinse în marea lor majoritate între minus 3 și 5 grade Celsius. În special în orele dimineții, pe arii restrânse se va semnala ceață.

În București, dimineața vor mai fi condiții de ceață, iar în cursul nopții vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 6 grade Celsius, iar cea minimă, semnificativ mai ridicată comparativ cu noaptea precedentă, se va situa în jurul valorii de 2 grade Celsius.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea