Rămâi conectat

Monden-Clubbing

Alba Mall: Cătălin Botezatu şi-a lansat cartea „Trei vieţi: Pedeapsa”. Urmează „Iubirile”

Alexandra Mates

Publicat

în

  Potrivit Monicăi Vlad, statisticile în domeniu arată că volumul a depăşit cota de vânzări a celebrului roman ” Codul lui Davinci „de Dan Brown, fiind reeditat până acum de 4 ori!

Miercuri seara, începând cu ora 19:00, la Alba Mall, în  sala Ballroom (arhiplină)  a avut loc un eveniment cu totul deosebit am putea spune pentru Alba Iulia. Este vorba de lansarea de carte a celui mai cunoscut designer român din ţară şi de peste hotare, Cătălin Botezatu.  Evenimentul  a fost deschis de către doamna Mioara Pop, directoarea Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga” care şi-a manifestat bucuria că a reuşit să-l aducă la Alba Iulia pe marele designer Cătălin Botezatu. Prezentarea însă l-a lăsat să şi-o facă singur deoarece a simţit că aceasta este dorinţa fierbinte a publicului prezent. Astfel Cătălin Botezatu a început prin a spune: „Bună seara şi La mulţi ani, pentru noul an ,să fie unul mai bun. Este o onoare să fiu aici, Alba Iulia  e un oraş minunat dar nu ştiam că are atâţia oameni minunaţi şi de calitate. Este o carte pe care Monica a scris-o cu greu pentru că a trebuit să mă întorc puţin în trecutul meu, ceea ce nu este deloc uşor atunci când trebuie să îţi aduci aminte de lucruri sensibile, de lucruri pline de încărcătură emoţională, de stări prin care treci ,şi spun asta pentru că îmi asum fiecare clipă a vieţii mele, să petreci săptămâni, luni într-o închisoare de maximă siguranţă, într-o ţară străină. Era o închisoare de maximă siguranţă în care din păcate se aflau oameni închişi pe viaţă, oameni care omorau cu sânge rece şi nu în ultmiul  aproape tot ce înseamnă mafia Italiei erau acolo închişi. Am început să scriu tot felul de scrisori pentru că aceşti oameni, aceşti bărbaţi corespondau cu femei din toată lumea şi dacă la început scrisorile  lor erau sterile, lipsite de esenţă pentru că nu ştiau să se exprime poate în limba în care le scriau femeilor respective, eu am început să pun puţină sare şi piper în acele scrisori, am încercat să le dau puţin conţinut şi puţină emoţie, proprii care m-au transformat într-un scriitor, într-un  fel de furier al închisorii şi într-un preferat al tuturor celor care s-au aflat acolo pentru că la un moment dat nu mai făceam faţă scrisorilor care veneau şi cărora trebuia să le răspund”.  Cam aceasta este prezentarea primei din cele trei vieţi pe care Cătălin Botezatu crede că i le-a dat Dumnezeu şi pe care acesta deşi n-ar fi vrut şi nici n-ar fi visat măcar vreodată că o s-o trăiască,a trăit-o şi a luat-o în cele din urmă ca o „pedeapsă” divină ce i-a fost dat s-o ducă.

În continuare Cătălin a spus: ” Lucrăm acum la cea de-a doua carte, care este foarte grea, este un teren destul de minat şi probabil toată lumea se va gândi că voi scrie despre tot felul de persoane pe care le cunoaşteţi deja din tabloide. Ei bine, nu, în cea de-a doua carte vor apărea personaje, femei celebre, despre care din fericire pentru mine, presa nu a aflat, nu ştie, veţi vedea la fel ca şi în prima carte, un Cătălin Botezatu simplu, vom încerca să vă prezentăm şi să să vedeţi, dincolo de aparenţe, omul simplu, pentru că la urma urmei sunt doar un muritor, un om normal ca şi dumneavoastră, care poate doar face lucruri măreţe, sau lucruri deosebite, în rest sunt ca şi ceilalţi, sufăr, plâng, sunt fericit, am aceleaşi stări, deci nu sunt cu nimic special. Monica va trebui să îşi încheie misiunea destul de grea a celor trei cărţi pentru că deşi scrie la această carte sunt atât de multe personaje şi atâta <carne> aş putea spune, încât trebuie făcută o selecţie foarte dură. Altfel cel de-al doilea volum ar trebui să aibă şase sute de pagini, ceea ce cred că ar plictisi şi nu vrem asta.(…) Vreau să mulţumesc în primul rând bibliotecii judeţene şi Consiliului Judeţean, şi poate pe viitor,dacă acum suntem cu lansarea acestei cărţi, cu siguranţă vom fi şi cu lansarea celei de-a doua, poate în viitorul apropiat vom reveni şi cu o prezentare de modă pentru că nu ştiam că  Alba Iulia are un spaţiu atât de frumos, atât de ofertant pentru un fericit show, never say never, deci nu se ştie niciodată. Vă mărturisesc în premieră că intenţionăm să scoatem şi un film după această carte. ”
La fel de emoţionantă a fost şi declaraţia Monicăi Vlad, autoarea acestui volum: ” Este primul meu roman, roman de debut pe care vă spun sincer mi-a fost foarte teamă să-l scot pe piaţă şi l-aş mai fi ţinut vreo doi ani la mine în sertar tocmai pentru că ştiam că din cauza personajului despre care scriu o să fie analizat frază cu frază, cuvânt cu cuvânt şi răstălmăcit în toate felurile.  Am avut bucuria să constat că această carte scrisă de mine cu mult suflet pentru că este viaţa prietenului meu bun, Cătălin Botezatu, nu a oricărei alte vedete, a fost  primită public exact aşa cum mi-am dorit eu , ca o lectură curată, scrisă, nu ştiu dacă bine, pentru că nu mi-aş dori să-mi aloc singură merite dar am primit foarte multe aprecieri pentru scriitură şi m-am bucurat că ea nu a fost adusă în derizoriu şi comentată de presa de tabloid, de care mă temeam cel mai tare pentru că îmi cunosc foarte bine colegii. Mă bucur că oamenii s-au regăsit în poveştile lui Cătălin, aşa cum eu când le scriam, m-am regăsit în mare parte dintre ele. Au trăit alături de noi doi tot felul de stări de emoţii, aşa că sunt sigură că  aşteaptă cu interes cel de-al doilea roman, despre care el v-a vorbit şi care ar fi trebuit să vadă lumina tiparului în martie anul acesta.  Mărturisesc că tot eu sunt de vină că am tergiversat lucrurile pentru că amândoi suntem perfecţionişti şi mi s-a părut un pic prea repede după acesta, mult prea consistent şi trebuie bine gândit şi bine aşezat ca să dea publicului exact ceea ce aşteaptă de la el. Vă anunţ că, probabil la sfârşitul lunii martie, am reuşit să îl conving pe Cătălin şi împreună cu alţi doi actori, nume celebre ale teatrului românesc, să punem această primă carte pe Audiobook, pasajele din jurnalul scris în închisoare şi scrisorile trimise mamei lui, care o să vedeţi că sunt reproduse integral şi sunt date şi în facsimil ca să nu existe dubii că  ar fi o creaţie literară a mea, vor fi citite chiar de Cătălin, sper să ascultaţi şi audiobook-ul. Eu cred că va fi o apariţie inedită şi interesantă pe piaţă şi vă mulţumesc încă o data pentru că sunteti alături de noi.”
După toată această prezentare, eu sunt tot mai mult convinsă că toate cele petrecute îi răscolesc mult sufletul încă şi astăzi. Îmi dau seama de acest lucru şi prin faptul că,  Cătălin Botezatu a ţinut să însereze pe coperta cărţii următoarele: „Mi-e teamă în fiecare minut, în fiecare secundă. Am avut un trai plin de huzur, am fost privilegiat al sorţii (…). Eu, deşi sunt tânăr, am trăit până acum trei vieţi. Am călătorit, am văzut aproape toată lumea, am cunoscut tot felul de oameni importanţi, am avut ocazia să fac lucruri la care alţii nici măcar nu visează. Am fost foarte bogat, am avut o avere colosală, mi-am permis orice, şi când spun  asta nu exagerez cu nimic. Am avut acces la oameni excelenţi şi locuri minunate. Dar niciodată până acum nu mi-a fost atât de frică de ei. Nu ştiu să mă apăr violent şi nici nu vreau să învăţ. Am intrat într-o lume atât de străină mie, şi am senzaţia că n-o să mai scap de aici niciodată…”. Grea povară, pe lângă cea a celebrităţii şi chiar a bogăţiei de care se bucură în prezent…
Aproximativ 200 de albaiulieni au fost prezenţi la eveniment (sala  fiind arhiplină) şi au primit gratuit cartea lui oferită prin amabilitatea  Bibliotecii Judeţene ” Lucian Blaga”  din Alba Iulia. Pe lângă autografele obţinute, numeroasele admiratoare au ţinut neapărat şi s-au ales în cele din urmă şi cu câte o fotografie alături de marele designer.
Alexandra MATEŞ
Vezi galerie foto:

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Monden-Clubbing

Monden-Clubbing

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 29 martie – 4 aprilie 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall

Ziarul Unirea

Publicat

în

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 29 martie – 4 aprilie 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall The First Omen / Întâia profeție Avanpremiera Regia: Arkasha Stevenson Cu: Bill Nighy, Ralph Ineson, Nell Tiger Free, Sonia Braga, Andrea Arcangeli Gen Film: Horror Durată: 125 min Rating: N 15 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea