Rămâi conectat

Monden-Clubbing

Alba Mall: Cătălin Botezatu şi-a lansat cartea „Trei vieţi: Pedeapsa”. Urmează „Iubirile”

Publicat

în

  Potrivit Monicăi Vlad, statisticile în domeniu arată că volumul a depăşit cota de vânzări a celebrului roman ” Codul lui Davinci „de Dan Brown, fiind reeditat până acum de 4 ori!

Miercuri seara, începând cu ora 19:00, la Alba Mall, în  sala Ballroom (arhiplină)  a avut loc un eveniment cu totul deosebit am putea spune pentru Alba Iulia. Este vorba de lansarea de carte a celui mai cunoscut designer român din ţară şi de peste hotare, Cătălin Botezatu.  Evenimentul  a fost deschis de către doamna Mioara Pop, directoarea Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga” care şi-a manifestat bucuria că a reuşit să-l aducă la Alba Iulia pe marele designer Cătălin Botezatu. Prezentarea însă l-a lăsat să şi-o facă singur deoarece a simţit că aceasta este dorinţa fierbinte a publicului prezent. Astfel Cătălin Botezatu a început prin a spune: „Bună seara şi La mulţi ani, pentru noul an ,să fie unul mai bun. Este o onoare să fiu aici, Alba Iulia  e un oraş minunat dar nu ştiam că are atâţia oameni minunaţi şi de calitate. Este o carte pe care Monica a scris-o cu greu pentru că a trebuit să mă întorc puţin în trecutul meu, ceea ce nu este deloc uşor atunci când trebuie să îţi aduci aminte de lucruri sensibile, de lucruri pline de încărcătură emoţională, de stări prin care treci ,şi spun asta pentru că îmi asum fiecare clipă a vieţii mele, să petreci săptămâni, luni într-o închisoare de maximă siguranţă, într-o ţară străină. Era o închisoare de maximă siguranţă în care din păcate se aflau oameni închişi pe viaţă, oameni care omorau cu sânge rece şi nu în ultmiul  aproape tot ce înseamnă mafia Italiei erau acolo închişi. Am început să scriu tot felul de scrisori pentru că aceşti oameni, aceşti bărbaţi corespondau cu femei din toată lumea şi dacă la început scrisorile  lor erau sterile, lipsite de esenţă pentru că nu ştiau să se exprime poate în limba în care le scriau femeilor respective, eu am început să pun puţină sare şi piper în acele scrisori, am încercat să le dau puţin conţinut şi puţină emoţie, proprii care m-au transformat într-un scriitor, într-un  fel de furier al închisorii şi într-un preferat al tuturor celor care s-au aflat acolo pentru că la un moment dat nu mai făceam faţă scrisorilor care veneau şi cărora trebuia să le răspund”.  Cam aceasta este prezentarea primei din cele trei vieţi pe care Cătălin Botezatu crede că i le-a dat Dumnezeu şi pe care acesta deşi n-ar fi vrut şi nici n-ar fi visat măcar vreodată că o s-o trăiască,a trăit-o şi a luat-o în cele din urmă ca o „pedeapsă” divină ce i-a fost dat s-o ducă.

În continuare Cătălin a spus: ” Lucrăm acum la cea de-a doua carte, care este foarte grea, este un teren destul de minat şi probabil toată lumea se va gândi că voi scrie despre tot felul de persoane pe care le cunoaşteţi deja din tabloide. Ei bine, nu, în cea de-a doua carte vor apărea personaje, femei celebre, despre care din fericire pentru mine, presa nu a aflat, nu ştie, veţi vedea la fel ca şi în prima carte, un Cătălin Botezatu simplu, vom încerca să vă prezentăm şi să să vedeţi, dincolo de aparenţe, omul simplu, pentru că la urma urmei sunt doar un muritor, un om normal ca şi dumneavoastră, care poate doar face lucruri măreţe, sau lucruri deosebite, în rest sunt ca şi ceilalţi, sufăr, plâng, sunt fericit, am aceleaşi stări, deci nu sunt cu nimic special. Monica va trebui să îşi încheie misiunea destul de grea a celor trei cărţi pentru că deşi scrie la această carte sunt atât de multe personaje şi atâta <carne> aş putea spune, încât trebuie făcută o selecţie foarte dură. Altfel cel de-al doilea volum ar trebui să aibă şase sute de pagini, ceea ce cred că ar plictisi şi nu vrem asta.(…) Vreau să mulţumesc în primul rând bibliotecii judeţene şi Consiliului Judeţean, şi poate pe viitor,dacă acum suntem cu lansarea acestei cărţi, cu siguranţă vom fi şi cu lansarea celei de-a doua, poate în viitorul apropiat vom reveni şi cu o prezentare de modă pentru că nu ştiam că  Alba Iulia are un spaţiu atât de frumos, atât de ofertant pentru un fericit show, never say never, deci nu se ştie niciodată. Vă mărturisesc în premieră că intenţionăm să scoatem şi un film după această carte. ”
La fel de emoţionantă a fost şi declaraţia Monicăi Vlad, autoarea acestui volum: ” Este primul meu roman, roman de debut pe care vă spun sincer mi-a fost foarte teamă să-l scot pe piaţă şi l-aş mai fi ţinut vreo doi ani la mine în sertar tocmai pentru că ştiam că din cauza personajului despre care scriu o să fie analizat frază cu frază, cuvânt cu cuvânt şi răstălmăcit în toate felurile.  Am avut bucuria să constat că această carte scrisă de mine cu mult suflet pentru că este viaţa prietenului meu bun, Cătălin Botezatu, nu a oricărei alte vedete, a fost  primită public exact aşa cum mi-am dorit eu , ca o lectură curată, scrisă, nu ştiu dacă bine, pentru că nu mi-aş dori să-mi aloc singură merite dar am primit foarte multe aprecieri pentru scriitură şi m-am bucurat că ea nu a fost adusă în derizoriu şi comentată de presa de tabloid, de care mă temeam cel mai tare pentru că îmi cunosc foarte bine colegii. Mă bucur că oamenii s-au regăsit în poveştile lui Cătălin, aşa cum eu când le scriam, m-am regăsit în mare parte dintre ele. Au trăit alături de noi doi tot felul de stări de emoţii, aşa că sunt sigură că  aşteaptă cu interes cel de-al doilea roman, despre care el v-a vorbit şi care ar fi trebuit să vadă lumina tiparului în martie anul acesta.  Mărturisesc că tot eu sunt de vină că am tergiversat lucrurile pentru că amândoi suntem perfecţionişti şi mi s-a părut un pic prea repede după acesta, mult prea consistent şi trebuie bine gândit şi bine aşezat ca să dea publicului exact ceea ce aşteaptă de la el. Vă anunţ că, probabil la sfârşitul lunii martie, am reuşit să îl conving pe Cătălin şi împreună cu alţi doi actori, nume celebre ale teatrului românesc, să punem această primă carte pe Audiobook, pasajele din jurnalul scris în închisoare şi scrisorile trimise mamei lui, care o să vedeţi că sunt reproduse integral şi sunt date şi în facsimil ca să nu existe dubii că  ar fi o creaţie literară a mea, vor fi citite chiar de Cătălin, sper să ascultaţi şi audiobook-ul. Eu cred că va fi o apariţie inedită şi interesantă pe piaţă şi vă mulţumesc încă o data pentru că sunteti alături de noi.”
După toată această prezentare, eu sunt tot mai mult convinsă că toate cele petrecute îi răscolesc mult sufletul încă şi astăzi. Îmi dau seama de acest lucru şi prin faptul că,  Cătălin Botezatu a ţinut să însereze pe coperta cărţii următoarele: „Mi-e teamă în fiecare minut, în fiecare secundă. Am avut un trai plin de huzur, am fost privilegiat al sorţii (…). Eu, deşi sunt tânăr, am trăit până acum trei vieţi. Am călătorit, am văzut aproape toată lumea, am cunoscut tot felul de oameni importanţi, am avut ocazia să fac lucruri la care alţii nici măcar nu visează. Am fost foarte bogat, am avut o avere colosală, mi-am permis orice, şi când spun  asta nu exagerez cu nimic. Am avut acces la oameni excelenţi şi locuri minunate. Dar niciodată până acum nu mi-a fost atât de frică de ei. Nu ştiu să mă apăr violent şi nici nu vreau să învăţ. Am intrat într-o lume atât de străină mie, şi am senzaţia că n-o să mai scap de aici niciodată…”. Grea povară, pe lângă cea a celebrităţii şi chiar a bogăţiei de care se bucură în prezent…
Aproximativ 200 de albaiulieni au fost prezenţi la eveniment (sala  fiind arhiplină) şi au primit gratuit cartea lui oferită prin amabilitatea  Bibliotecii Judeţene ” Lucian Blaga”  din Alba Iulia. Pe lângă autografele obţinute, numeroasele admiratoare au ţinut neapărat şi s-au ales în cele din urmă şi cu câte o fotografie alături de marele designer.
Alexandra MATEŞ
Vezi galerie foto:

Elit - Gustul Desăvârșit

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Monden-Clubbing

Program Cinema Inspire Alba Mall. Ce filme vor rula în perioada 20 – 26 mai 2022

Publicat

în

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 20 – 26 mai 2022. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall

Top Gun: Maverick Avanpremiera

Regia: Joseph Kosinski

Cu: Tom Cruise, Jennifer Connelly, Val Kilmer

Elit - Gustul Desăvârșit

Gen Film: Actiune, Drama

Durată: 136 min

Rating: AP 12

După mai mult de 30 de ani în armată ca unul din cei mai buni aviatori, Pete Mitchell se întoarce acolo unde a început, dar cu misiunea de a-și pune în slujba celor nou recrutați abilitățile sale extraordinare de pilot de teste, chiar dacă asta înseamnă să nu avanseze în rang, așa cum ar fi meritat.

Joi 18:00; 20:45

 Jujutsu Kaisen 0

Regia: Seong-Hu Park

Cu: Aya End, Chinatsu Akasaki

Gen Film: Actiune, Animatie, Fantastic

Durată: 110 min

Rating: AP 12

În copilărie, Orimoto Rika a murit într-un accident de mașină chiar în fața celui mai bun prieten al ei, Okkotsu Yuta. „Când vom crește mari, ne vom căsători. E o promisiune!” Rika a devenit o apariție, iar Okkotsu a început să-și dorească și el să moară după ce a suferit de pe urma blestemului ei.

Însă cel mai mare vrăjitor Jujutsu, Gojo Satoru, l-a primit la liceul la care preda. Acolo Okkotsu își cunoaște colegii de clasă, Zen’in Maki, Inumaki Toge și Panda, și reușește să își găsească în sfârșit determinarea. „Vreau să am destulă încredere în mine să spun: este OK că trăiesc! Cât timp sunt la Liceul Jujutsu, voi rupe blestemul lui Rika-chan.”

Vineri pana Miercuri 17:30

Joi 16:20

 Where Is Anne Frank / Unde este Anne Frank?

Regia: Ari Folman

Cu: Emily Carey, Michael Maloney

Gen Film: Animatie, Istoric

Durată: 104 min

Rating: AG

Filmul urmărește călătoria lui Kitty, prietena imaginară a lui Anne Frank, căreia cea din urmă îi dedică jurnalul său. O adolescentă bătăioasă, Kitty se trezește, într-un viitor nu foarte îndepărtat, în casa tinerei Anne, din Amsterdam, de unde pornește în căutarea ei, simțind că este în viață undeva în Europa de astăzi. Pe cât de mult o șochează lumea modernă, pe-atât este Kitty de încântată de contactul cu moștenirea lăsată de Anne.

Vineri pana  Miercuri 13:00; 15:15

Joi 12:00; 14:10

 Fireheart

Regia: Laurent Zeitoun, Theodore Ty

Cu: Laurie Holden, Kenneth Branagh, Olivia Cooke

Gen Film: Animatie, Aventuri, Comedie, Familie

Durată: 97 min

Rating: AG

Georgia Nolan are 16 ani și visează să fie prima femeie pompier din lume. Când un piroman misterios începe sa provoace incendii pe Broadway, pompierii newyorkezi încep să dispară fără explicație. Tatăl Georgiei, Shawn, este chemat de la pensie de primarul metropolei pentru a investiga disparițiile. Disperată să-și ajute tatăl și să salveze orașul, tânăra se deghizează, devenind „tânărul Joe”, și se alătură unei echipe de pompieri independenți care încearcă să-l oprească pe piroman.

Dublat: Vineri pana Miercuri 14:30

Joi 15:50

 Firestarter / Focul viu

Regia: Keith Thomas

Cu: Zac Efron, Ryan Kiera Armstrong, Sydney Lemmon

Gen Film: Drama, Horror, SF, Thriller

Durată: 100 min

Rating: N 15

Într-o nouă adaptare a thrillerului clasic al lui Stephen King de la producătorii filmului The Invisible Man, o fată cu puteri pirokinetice extraordinare luptă pentru a-și proteja familia, dar și pe ea însăși, de forțele sinistre care încearcă să o captureze și să o controleze.

Vineri pana Miercuri 19:15; 21:20

Joi 21:20

 Doctor Strange in the Multiverse of Madness 3D / Doctor Strange în Multiversul Nebuniei

Regia: Sam Raimi

Cu: Benedict Cumberbatch, Elizabeth Olsen, Rachel McAdams, Chiwetel Ejiofor

Gen Film: Actiune, Aventuri, Fantastic, SF, Thriller

Durată: 131 min

Rating: AP 12

Dr. Stephen Strange folosește o vrajă interzisă care deschide poarta către multivers și inclusiv către o versiune alternativă a lui însuși, iar amenințarea adusă de acest eveniment pare prea mare chiar și pentru puterile combinate ale lui Strange, Wong și Wanda Maximoff.

2D: Vineri pana Miercuri 19:50; Joi 18:40

3D: Vineri pana Miercuri 15:30; 18:10; 20:50

Joi 17:40; 20:25

 Chickenhare and the Hamster of Darkness / Iepurele-Găină și Hamsterul Întunericului

Regia: Ben Stassen, Benjamin Mousquet

Cu: Joe Ochman, Danny Fehsenfeld, Mark Irons, Donte Paris

Gen Film: Animatie, Aventuri, Comedie, Familie

Durată: 96 min

Rating: AG

Plasată într-o lume fantastică, luxuriantă, animația lui Ben Stassen și Benjamin Mousquet urmărește aventurile tânărului Chickenhare, născut jumătate găină – jumătate iepure. Adoptat de regele Peter, faimos aventurier, și dornic să fie acceptat și iubit așa cum este, Chickenhare vrea să aibă parte de propria mare aventură chiar și așa, stângaci, cum este. După ce marele răufăcător al ținutului – unchiul său – evadează și amenință să-l înlăture pe tatăl lui adoptiv de pe tron, eroul nostru împiedicat decide să-i zădărnicească planul alături de Abe, o țestoasă mereu sarcasitcă, și Meg, o femelă scons maestră în artele marțiale.

Dublat: Vineri pana Miercuri 12:20

Joi 12:50

 Sonic the Hedgehog 2

Regia: Jeff Fowler

Cu: Ben Schwartz, Idris Elba, Jim Carrey, James Marsden

Gen Film: Actiune, Aventuri, Comedie, Familie, SF

Durată: 127 min

Rating: AG

Robotnik se întoarce, de data asta cu un nou partener, Knuckles, în căutarea unui smarald care are puterea să clădească, dar și să distrugă civilizații. Sonic face echipă cu Tails, noua lui parteneră, și împreună se îmbarcă într-o aventură pentru a găsi smaraldul înainte ca acesta să cadă pe mâini greșite.

Dublat: Vineri pana Miercuri 16:40

Joi 15:00

 Turning Red 3D / Roșu aprins

Regia: Domee Shi

Cu: Sandra Oh, Rosalie Chiang

Gen Film: Animatie, Aventuri, Comedie, Familie, Fantastic

Durată: 105 min

Rating: AG

Roșu aprins o prezintă pe Mei Lee, o tânără încrezătoare, ciudățică, în vârstă de 13 ani, care trebuie să se împartă între viața haotică de adolescentă și cea de fată cuminte a mamei. Ming, mama ei protectoare, chiar ușor dominatoare, nu este niciodată prea departe de fiica ei – o realitate cu care Mei nu se împacă deloc.

Dublat: Vineri pana Miercuri 13:20

Joi 13:40

  

Ne rezervam dreptul de a modifica programul de rulare al filmelor.

Rezervari si bilete: www.inspirecinema.ro.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Monden-Clubbing

2.000 de tineri sunt așteptați să facă voluntariat în universul magic Untold 2022

Publicat

în

Untold caută 2.000 de voluntari energici și dornici de aventură care să se alăture organizatorilor unuia dintre cele mai importante festivaluri de muzică din lume.

Voluntarii sunt o componentă importantă în organizare, care contribuie la experiența unică pe care Untold oferă fanilor și artiștilor timp de 4 zile și 4 nopți. Aceștia pot face parte inclusiv din echipele artiștilor internaționali de top care vin la cea de-a șaptea ediție a festivalului Untold.

Oricine are peste 16 ani împliniți și vrea să trăiască cea mai tare experiență de voluntariat la UNTOLD 2022, la Cluj-Napoca,  între 4 și 7 august, este așteptat să se înscrie online între 17 mai și 9 iunie pe site-ul oficial. După înscriere, voluntarii vor trece prin mai multe etape de selecție. Răspunsurile pentru cei norocoși vor veni până pe 15 iunie.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cei care se înscriu în programul de voluntariat pentru Untold 2022 pot alege departamentul în care vor să își desfășoare activitatea. Aceștia pot opta pentru: Acces, Acreditări, Angels, Check-in, Emergency Team, Logistică, Backstage, User Experience, Resolution și Stewarzi.

Voluntarii îsi aleg trei opțiuni de departamente în funcție de dorințe și vor fi distribuiți la unul singur în funcție de numărul de locuri disponibile și ordinea în care a selectat cele trei departamente. Înainte de festival, voluntarii participă la instructaje făcute de organizatori și traininguri personalizate pentru fiecare departament.

*Se așteaptă o ediție cu un număr record de participanți

Untold este unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică din lume și are loc în 2022, între 4 și 7 august. Tărâmul magic îi așteaptă din nou pe fani să scrie împreună povestea celui de-al 7-lea capitol, în cele 4 nopți și 4 zile de distracție la Cluj-Napoca. În 2021, peste 265.000 de participanți din peste 100 de țări ale lumii s-au bucurat de libertate și de emoții de neuitat în universul Untold.

*Line-ul masiv de la an la an

Festivalul UNTOLD reunește an de an cei mai bine cotați DJ-i ai lumii. Cu fiecare ediție, creatorii festivalului vor să îi poarte pe fani prin noi universuri muzicale. Artiștii care compun line-up-ul evenimentului vin din cele mai diverse genuri muzicale: de la live acts la show-uri EDM, pop, house, techno, tech-house, deep house, drum&bass, dubstep, grime, hip-hop, trip-hop, trance, tribale, reggae și multe altele. La ediția de anul acesta îi vei putea vedea pe David Guetta, Don Diablo, Hardwell, Morten, Kygo, Steve Aoki, Tujamo, Paul Kalkbrenner, Above and Beyond, Borgore, Dub Fx și Woodnote. Line-up-ul complet îl găsești și pe site-ul oficial Untold.

Lucian DANCIU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Monden-Clubbing

Neversea și Untold au pus în vânzare biletele de o zi

Publicat

în

Două luni și jumătate ne mai despart de revederea cu festivalul Neversea, ce revine după o pauză de doi ani la malul Mării Negre cu un line-ul în care se vor regăsi artiști precum Black Eyed Peas, Dimitri Vegas & Like Mike, Alan Walker, Don Diablo, Alesso, Steve Aoki, Timmy Trumpet, Ummet Ozcan, Tujamo, Nicky Romero, Nervo, Quintino sau Parov Stelar.

Ajuns la ediția cu numărul patru, Neversea 2022 aduce la Constanța peste 150 de artiști români și internaționali, în perioada 7-10 iulie.

Fanii Neversea au la dispoziție două variante de achizitionare a biletelor pentru una din cele patru zile de festival: General Access, la prețul de 37 de euro + Taxe sau VIP, la prețul de 104 de euro + Taxe.

Elit - Gustul Desăvârșit

Și “Big Brother” Untold, pune la dispoziție fanilor pe lângă abonamente și bilete de o zi, la festival. Cei care vor să se distreze în universul magic UNTOLD au la dispoziție tot două variante de bilete de o zi: biletul General Access, la prețul de 50 de euro + Taxe sau biletul VIP Access, la prețul de 106 euro + Taxe. Cei care își achiziționează Day Ticket își vor putea alege ziua în care să vină și să se bucure de experiențe de neuitat. UNTOLD este unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică din lume și are loc în 2022, între 4 și 7 august, la Cluj-Napoca. În cele 4 zile și 4 nopți de festival, îi veți putea vedea pe David Guetta, Don Diablo, Hardwell, Morten, Kygo, Steve Aoki, Tujamo, Paul Kalkbrenner, Above and Beyond, Borgore, Dub Fx și Woodnote.

Lucian Danciu


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare