Gabriel Pleșa: Există oameni de afaceri în zona Munților Apuseni cărora nu le convine demararea investiției la Roșia Montană

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă organizate la sediul PNL Alba Iulia, consilierul local Gabriel Pleșa a abordat cel mai fierbinte subiect al acestor zile – “afacerea Roșia Montană”. Liberalul s-a declarat un susținător al acestei investiții, și în calitate de om de afaceri dar și ca lider politic, pentru că, consideră politicianul, ar reprezenta un boom economic pentru județul Alba.

Acesta a relatat vizita pe care a făcut-o sâmbătă la Roșia, împreună cu senatorul Teodor Atanasiu, deputatul Călin Potor și mai mulți primari liberali din zona Apusenilor, ocazie cu care au purtat discuții cu localnicii, dar și cu cei 33 de mineri blocați în subteran.

ELIT

Gabriel Pleșa: „Am făcut o vizită de informare, la invitația Sindicatului Viitorul Mineritului din Roșia Montană. În galerie am coborât împreună cu senatorul Teodor Atanasiu și deputatul Călin Potor. Am discutat despre proiectul de lege trimis în Parlament și despre necesitatea începerii proiectului minier.

Am fost impresionat de felul în care ne-au primit și s-au purtat cu noi și sutele de protestatari de la suprafață dar și cei 33 de mineri blocați în subteran. Au fost foarte deschiși, civilizați și politicoși, chiar dacă se aflau de mai mute zile într-o galerie minieră, la o temperatură de 6-7 grade Celsius, cu o umiditate foarte ridicată, cu oxigen puțin și dormind pe bucăți de polistiren.

Legat de protestele împotriva demarării exploatării, care au strâns duminică zeci de mii de oameni în întreaga țară, inclusiv la Alba Iulia și la Câmpeni, liberalul a făcut mai multe comentarii. Referindu-ne la protestari în general, Pleșa consideră că aceștia nu sunt suficient informați, că nu cunosc situația de la fața locului, respectiv de la Roșia Montană, fiind manipulați.

Despre manifestanții adunați ieri la Alba Iulia, consilierul local a spus că nu păreau să știe prea bine pentru ce au ieșit în stradă, fiind vorba în special de tineri care au fost chemați prin  intermediul rețelei de socializare facebook.

Gabriel Pleșa:Nu am văzut unul care să pară că știe ce se întâmplă la Roșia Montană. Apreciez activismul lor, însă mi-ar plăcea să o facă mai în cunoștință de cauză”.

 

În ceea ce privește cel mai mare miting de protest anti RMGC care a avut loc vreodată în județul Alba, respectiv manifestațiile de ieri de la Câmpeni, liderul PNL Alba a sugerat faptul că, în spatele organizării protestului ar sta pe lângă ONG-urile finanțate din strainătate, oameni de afaceri locali, care se tem că o viitoare concurență pe piața muncii, odată cu demararea investiției, i-ar obliga să crească salariile angajațiilor.

Gabriel Pleșa:Există oameni de afaceri din zona Munților Apuseni cărora nu leface bine acest proiect. Este vorba despre crearea unei concurențe pe piața locală de muncă, care i-ar obliga pe aceștia să majoreze salariile angajațiilor pentru a-i putea păstra.”

Liberalul a mai spus că apreciază faptul că s-a luat decizia unei dezbateri parlamentare normale pe acest proiect de lege și nu în regim de urgență cum se stabilise inițial, iar în perioada care urmează toate informațiile legate de această investiție vor fi puse pe masă și dezbătute, în vederea alegerii celei mai bune soluții pentru interesul țării.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Te-ar putea interesa și:

17 ianuarie 2021, 21 de ani de la moartea lui Ion Rațiu, politicianul al cărui papion a devenit simbolul democrației

*”Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge, ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine“,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

11 Comentarii

X0 16 septembrie 2013 at 16:47

Te bagi si tu ca musca ‘n lapte bai Plesa… Ce treaba ai tu cu Rosia Montana ? Esti cumva inginer chimist, minier sau geolog ca sa ai habar despre implicatiile proiectului in viata de zi cu zi a oamenilor de acolo ? Eu stiu ca esti de cu totul alta specialitate si aceasta nu iti da dreptul sa ai pareri despre implicatiile acestui proiect ! Mai bine taceai din gura… In ultima vreme voua liberalilor locali vi s-a cam suit la cap,puterea si va credeti atoate-stiutori !

fundatura politica 16 septembrie 2013 at 19:44

li s-o fi suit la cap donatia de la rmgc…?

matahala 16 septembrie 2013 at 20:28

gabi……gata, am terminat cu tine. Esti pe lista neagra impreuna cu florin roman care si el a vorbit despre RMGC la ordin.
De ce nu spui ca voi, liberalii, ati primit enorm de multi bani de la RMGC?
Veniti cu ideile falsificate in laboratoarele de fabricat minciuni ale RMGC si le puneti pe piata ca niste papagali?
Sa iti fie rusine Gabi.Modul in care ai vorbit acum arata intelectul tau limitat si caracterul infect

madalina 16 septembrie 2013 at 18:55

Oamenii de afaceri locali din Câmpeni care sunt contra RMGC, la care face referire Pleșa sunt și „liberali ” de-ai lui ! Vali Oprea, Doru Morar de la Transilvania Production, cu afaceri în producția de mobila. La fiecare miting din Câmpeni și-au trimis câțiva angajați, nu prea mulți să nu bată la ochi.
Ăștia doi plus consilierul județean Cristian Pașca, alt „liberal”, fac de vreo două, trei luni calcule cum să adune semnăturile necesare pentru a declanșa un referendum local ca să-l demită pe Primarul liberal Călin Andreș care este de altfel pro RMGC din cauză de nevastă lucrătoare la RMGC.
Alt interesant lider al acțiunilor anti RMGC din Câmpeni, e un mic gropar al fostei mari întreprinderi de mobilă de stat din oraș este Sorin Salagran. Se pare că se visează viitorul primar al orașului sprijinit de sus-menționații „liberali” așa pune umărul la demiterea primarului și pedalează pe un anume curent anti-RMGC din oraș. De altfel în Câmpeni și la referendum locuitorii au fost împotriva RMGC.

ion 16 septembrie 2013 at 20:09

madalina aveti dreptate.Acest Plesa este total in afara problemei.Muncitorii de la fabrica de mobila,ori de la depozitul de materiale de constructii vor fugi sa lucreze pe utilajele de la RMG ori vor solicita salariile chimistilor de la cianurare?Minerii,mineri cei cu lampase nu vor mai fi ce au fost „mineri de 2000 de ani”,nici nu vor fi angajati,dupa demararea lucrarilor vor fi dati afara si le vor multumi pentru rolul de mineri pe care-l joaca acum.

fookyaa 16 septembrie 2013 at 20:31

Inca un penal care se inghesuie sa apara pe prima pagina indiferent de cate ineptii debiteaza. Ma intreb cum de a ratat momentul Florin Roman??!

un mot cinstit si onest 16 septembrie 2013 at 20:54

Cei ce au iesit in Campeni sunt adusi de ,,patroni de carton”din Campeni(Oprea,Pasca,etc),deoarece le place statutul de sclav al angajatiilor lor,deoarece le este frica de concurenta,oricum daca incepe Rosia cred ca nici un angajat de azi nu va mai fi la ei,chiar daca au o prima la fiecare protest….sa le fie rusine!

toma 16 septembrie 2013 at 21:00

Lasa ca astia de la Cimpeni isi merita soarta,sunt invidiosi pe rosieni ca au bani mai multi ca ei…niste frustati care se lasa manipulati de acesti indivizi care au trait bine pe spatele Goldului.
Oameni fara coloana,imi este scarba de voi…/

matahala 16 septembrie 2013 at 21:05

normal ca daca” incepe Rosia” nu o sa mai fie nici un angajat la ei. Or sa fie in spital sau…doamne fereste, chiar mai rau.
Ca de angajat nu o sa fie angajat nici unul „la rosia”

HH 17 septembrie 2013 at 10:56

LIMBAJ DE LEMN, PLESA SE FACE DE RAS ( CUM RAMANE CU POZITIA CONTRA A LUI ANTONESCU SI A PNL) CUM SA SPUI CA ” CINE SE OPUNE ESTE MANIPULAT ” !?
ARGUMENTE !!! PRO SI CONTRA .

Dina 19 septembrie 2013 at 8:07

Plesa n-are nici o specialitate. Nu si-a practicat nici macar o zi meseria . Iar de om de afaceri ce sa mai zicem ….
Ocupa un post la Electrica pentru ca a fost numit de partid dar n-are competenta necesara sa ocupe acel post.
Si da , este un om infect cu intelectul limitat mai bine zis un ticalos.

Comentariile sunt oprite