Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Furtuna Pia a ajuns în România: Cod Portocaliu și Galben de vânt, viscol puternic și ninsori în întreaga țară, până în dimineața de Ajunul Crăciunului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Furtuna Pia a ajuns în România: Cod Portocaliu și Galben de vânt, viscol puternic și ninsori în întreaga țară, până în dimineața de Ajunul Crăciunului

Furtuna Pia a ajuns şi în România. Întreaga ţară este de vineri şi până în ajunul Crăciunului sub cod galben și portocaliu de ninsoare şi vânt puternic.

Citește și: Crăciun 2023 și Revelion 2024, cu temperaturi de primăvară: Cum va fi VREMEA de sărbători. Prognoza meteo până în 15 ianuarie 2024

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

De vineri la prânz până în ajunul Crăciunului, vântul va avea intensificări în toată ţara, iar în Maramureş şi Transilvania vor fi ninsori viscolite. Zona montantă înaltă se va afla sub avertizare Cod portocaliu de viscol. În Bucureşti, cerul va fi noros, iar vântul se va intensifica, de vineri.

COD GALBEN

În intervalul 22 decembrie, ora 12 – 24 decembrie, ora 10.00, vor avea loc intensificări ale vântului în toată țara, viscol și ninsori moderate cantitativ la munte, ninsori viscolite în Maramureș și Transilvania.

La munte vor fi rafale de 90…100 km/h, iar în Transilvania, sudul Olteniei, al Munteniei și local în Dobrogea, mai ales pe parcursul zilei de sâmbătă viteza vântului va atinge 65…70 km/h și pe arii restrânse 80 km/h. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare, cu viteze în general de 55…60 km/h.

În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ (25…30 l/mp și peste 40… 50 l/mp în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali), iar vizibilitatea se va reduce semnificativ. Din noaptea de vineri spre sâmbătă (22/23 decembrie) în Maramureș și Transilvania temporar va ninge viscolit și se va depune strat de zăpadă.

Pe arii restrânse, ninsori slabe viscolite vor fi și în Moldova, în Crișana și în Banat.

COD PORTOCALIU

În zona montantă înaltă (în general la peste 1500m), în intervalul 22 decembrie, ora 12 – 24 decembrie, ora 10.00, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…120 km/h, va fi viscol puternic, vizibilitate foarte redusă și zăpadă troienită.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională Bianca-Maria Grosu, elevă a Colegiului Național ”Lucian Blaga” din Sebeș, a obținut  Premiul I la Olimpiada Națională de Limba Spaniolă. Citește și: EDUARD PIȚU, elevul-minune din Alba Iulia, primul și singurul din județ care a reușit să obțină […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea