Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Furtuna Isha ajunge în România: Vânt puternic și ninsori în următoarele zile

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Furtuna Isha ajunge în România: Vânt puternic și ninsori în următoarele zile

Furtuna Isha, care a provocat deja pagube în nordul Europei, ajunge și în România. Meteorologii anunță vânt puternic și ninsori în următoarele zile, deși temperaturile încep să crească ușor.

Joi, 25 ianuarie, vântul va bate puternic în cea mai mare parte a țării, iar valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice acestei date. În Câmpia de Vest și în regiunile sudice, cerul va fi temporar noros și doar izolat vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie. În restul teritoriului vor fi înnorări și temporar precipitații, mixte în Maramureș, Transilvania și Moldova și predominant ninsori în zona montană.

La munte, dar și în zonele mai joase din regiunile nordice și centrale ale țării vor fi ninsori. Chiar și în regiunile vestice vor fi episoade cu precipitații mixte, mai spre ninsoare.

Conform ANM, vântul va prezenta intensificări în majoritatea regiunilor, însă viteze mai mari la rafală (de peste 70…80 km/h) se vor înregistra la munte – mai ales la altitudini de peste 1700 m – unde vor fi perioade cu viscol, dar local și în sud-vest, centru și nord-est (cu viteze în general de 50…60 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra în general între 4 și 10 grade, iar cele minime între -3 și 4 grade.

În Capital, joi, vremea va continua să se încălzească, astfel valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice acestei date. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare noaptea, iar vântul va sufla în general moderat (rafale de 35…40 km/h). Temperatura maximă va fi de 7…9 grade, iar cea minimă de 0…1 grad.

Meteorologii recomandă prudență în deplasări și atenție la circulația pe drumurile acoperite cu zăpadă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Codul Rutier 2024: Anumite remorci și rulote pot fi tractate de către șoferii care dețin permis categoria B: Ce prevede legea

Bogdan Ilea

Publicat

în

Codul Rutier 2024: Anumite remorci și rulote pot fi tractate de către șoferii care dețin permis categoria B: Ce prevede legea Dacă ai permis categoria B și vrei să tractezi o remorcă sau o rulotă, este esențial să cunoști reglementările legale în acest sens. Înainte de a porni la drum, trebuie să te asiguri că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea