Rămâi conectat

Actualitate

Franța, prima țară din UE care depășește 2 milioane de îmbolnăviri cu COVID-19

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Franța a devenit prima țară din Uniunea Europeană care a depășit pragul de două milioane de infectări cu coronavirus, conform CNN care citează datele Universității Johns Hopkins și autoritățile sanitare franceze.

Într-un comunicat emis marți seară, șeful principalei agenții din cadrul Ministerului Sănătății francez, Jerome Salomon, a confirmat că țara înregistrează 2.036.755 de cazuri de coronavirus, în total.

„Fie că este vorba de orașe sau de zone rurale, toate regiunile și toate departamentele sunt afectate. Al doilea val cu care ne confruntăm este masiv, mortal și pune presiune pe medici și pe tot sistemul de sănătate în ansamblu”, a declarat Salomon.

Deși Franța este acum țara cu cele mai multe cazuri din Europa, Salomon a subliniat că rata de reproducere a coronavirusului a scăzut sub 1 în țară și că numărul zilnic de cazuri noi a început să scadă în ultimele săptămâni, grație măsurilor restrictive dure adoptate.

Conform ultimelor date, 33.139 de pacienți bolnavi de Covid-19 se află în spitalele franceze, cu 327 mai puțini față de luni, în timp ce 4.838 se află în secții de terapie intensivă. Alți 1.219 pacienți au murit din cauza Covid-19 de luni, fapt ce aduce bilanțul total al deceselor la 46.273 în Franța.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea