Rămâi conectat

Actualitate

FOTO/VIDEO: Microrecital de muzică clasică cu Cvartetul Apulum, la Sala Unirii din Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

În această după-amiază zeci de albaiulieni, impresionaţi de manifestările de ieri,dedicate  încoronării suveranilor Ferdinand şi Maria au continuat să viziteze expoziţia unicat deschisă la Sala Unirii, intitulată  „90 de ani de la Încoronarea de la Alba Iulia”. Cu toţii au admirat coroanele regale, sceptrul şi ţinutele regale expuse aici. Totodată  au avut ocazia de a lua parte la un microrecital de muzică clasică susţinut de  Cvartetul Apulum. Evenimentul a făcut parte din programul manifestărilor dedicate împlinirii a 90 de ani de la Încoronarea Regelui Ferdinand I şi a Reginei Maria la Alba Iulia.

Cvartetul Apulum este format din Stelian Feraru, directorul Liceului de Muzică şi Arte Plastice Alba Iulia – vioară, Ştefan Petriman –  profesor de vioară, Liviu Cernat, absolvent al Academiei Regale din Londra – violă, şi Crăciun Claudiu, fost profesor în Germania, actualmente la Liceul de Muzică şi Arte Plastice – contrabas.

„Ne-am întâlnit să punem bazele unei orchestre de cameră, în viitoarea Capitală Culturală a ţării noastre.  Considerăm că  unui oraş cu asemenea statură istorică i-ar sta bine să promoveze pe viitor un asemenea gen de muzică, deoarece însăşi Cetatea Alba Carolina are o rezonanţă deosebită fiind un amfiteatru natural care se pretează cu adevărat la aşa ceva. Acest lucru s-a putut observa deja la numeroasele spectacole în aer liber ce au avut loc aici în ultima perioadă de timp”, ne-a declarat Claudiu Crăciun, profesor de contrabas la Liceul de Muzică şi Arte Plastice.

La sfârşitul microrecitalului, toţi cei prezenţi, împreună cu organizatorii au ciocnit un pahar de şampanie.

Tot aici, de la ora 17.00,  a avut loc o lectură publică din jurnalul Reginei Maria, organizată de Biblioteca Judeţeană “Lucian Blaga”.

Pentru cei care nu au putut ajunge astăzi, cele două momente vor avea loc şi mâine, de la aceleaşi ore, respectiv de la ora 17.00 va avea loc lectura publică din jurnalul Reginei Maria, iar de la ora 18.00, microrecitalul de muzică clasică susţinut de Cvartetul Apulum.

Reamintim că expoziţia unicat „90 de ani de la Încoronarea de la Alba Iulia”, ce cuprinde coroanele, sceptrul şi mantiile regale, dar şi alte obiecte care au aparţinut foştilor suverani ai României este deschisă vizitatorilor până mâine, 17 octombrie, la ora 22.00.

 

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Primele DECIZII au ajuns la pensionari prin poștă

Bera Larisa

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Primele DECIZII au ajuns la pensionari prin poștă Peste jumătate de milion de decizii de recalculare a pensiilor au fost înmânate beneficiarilor de către Poşta Română, vineri, în prima zi de distribuire, informează compania printr-un comunicat, potrivit Agerpres. Citește și: PENSII 2024 | Poșta Română începe distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea