Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO/VIDEO: Festivalul Naţional de Folclor “Strugurele de Aur” și-a desemnat câștigătorii. Trofeul a fost cucerit de Ina Todoran

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Timp de trei zile Alba Iulia a fost Capitala muzicii populare găzduind cea de-a XII-a ediție a Festivalului Național de Folclor ”Strugurele de Aur”.   

Pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor au urcat 48 de concurenţi din diferite zone ale ţării, solişti vocali şi instrumentali, ale căror talente au reînviat în sufletele spectatorilor dragostea pentru muzica tradiţională românească.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Nu a fost nicio surpriză când Ina Todoran, unul dintre marile talente ale județului Alba, care deja de ani buni răscolește inimile ascultătorilor și cucerește premiu, după premiu la toate concursurile la care participă, a fost desemnată drept câștigătoare a Marelui Trofeu.

Ina Todoran nu a fost însă singura reprezentantă a județului Alba care a dovedit că aici folclorul este la el acasă, moștenit de la strămoși și purtat cu cinste mai departe, ale patru tinere talente locale au obținut premii pe cât de valoroase pe atât de importante pentru viitoarea carieră de interpreți consacrați de muzică populară.

Iată lista completă a premiilor:

Premiul I: soliști instrumentiști – Cătălin Bușecan (Maramureș); soliști vocali – Marian Medregoniu (Mehedinți)
Premiul II: soliști instrumentiști – Cosmin Streață (Dolj); soliști vocali – Lenuța Filipoi (Bistrița Năsăud)
Premiul III: soliști instrumentiști – Marius Andrei Nicoară (Alba) și Radu Petru Tîrb (Bihor); soliști vocali – Ionela Toma (Țara Codrului) și Michael Cetean (Alba)
Premiul ”Drumul vinului, Țara vinului”: Denisa Balu (Alba)
Premiul Orchestrei Jidvei: Ovidiu Țăran (Alba)
Premiul de popularitate (voturile telespectatorilor): Denisa Balu (Alba)
Premiul Cramei Jidvei: Andra Matei (Maramureș)
Premiul juriului: Lavinia Chifor (Bihor); Livia Neag (Maramureș)
Premiul pentru autenticitate: Constantin Gaciu (Olt)
Premiul special: Livia Celea (Dolj); Nicu MÂȚĂ (Republica Moldova)

Gala Laureaţilor s-a bucurat de prezentarea  îndrăgitei moderatoare Marioara Murărescu. Seara s-a încheiat cu recitalurile susținute de Ansamblul Jidvei-România şi Junii de la Jidvei, Bogdan Toma – câștigătorul Marelui Trofeu 2011, Sebastian Stan – câștigătorul Marelui Trofeu 2010, ”MOŞTENITORI” – Dana Ionela Jurjuţ şi Alexandra Chira, Reta Rus, Nicolae Furdui Iancu, Florentina şi Petre Giurgi.

Evenimentul poartă semnătura companiei JIDVEI şi a fost realizat în coproducţie cu Televiziunea Română. Festivalul a fost susţinut de: partener principal – Consiliul Judeţean Alba, Primăria municipiului Alba Iulia şi Primăria Jidvei – parteneri.

Regalul folcloric din Alba se încheie duminică, în Piața Primăriei din Jidvei unde începând cu ora 14.00 vor susține recitaluri cunoscute ansambluri și formații de pe Valea Târnavelor și Valea Mureșului.

De la ora 18.00 se desfășoară ”Ecoul” la Gala Laureaților, urmat de recitaluri susținute de Ansamblul Jidvei România şi Junii de la Jidvei, Marinela Baba, Teodora Zărnescu, Reta Rus, Leontina Fărcaş şi „Muguri de Tezaur”: Alina Cucui, Cristina Todor, Ştefania Lazăr, Ana Gligor, Alexandru Dican, Denisa Bărbat, Bianca Petrea, Georgiana Petrescu şi Bogdan Mara, Mariana Anghel, Niculina Stoican, Nicolae Furdui Iancu.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea