Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/VIDEO: Astăzi au fost inaugurate cele două noi poduri de acces în Cetatea Alba Carolina

Alexandra Mates

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

În scurt timp, turiştii care vor veni să viziteze Cetatea vor trebui să plătească o taxă.
Începând de astăzi, 29 septembrie, albaiulienii pot intra în Cetatea Alba Carolina traversând cele două noi poduri de acces ce fac legătura cu  strada Nicolae Iorga. După o muncă asiduă a constructorilor, timp de mai multe luni de zile, s-a reuşit finalizarea lucrărilor la această importantă cale de acces de pe Latura de Vest a Cetăţii. Astfel, astăzi, la ora 10.00, la tăierea panglicii inaugurale au luat parte primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, patronul firmei Grup Corint, Dan Sabău dar şi  câţiva albaiulieni prezenţi. Aşa după cum a declarat primarul Mircea Hava, aici va fi pus în funcţiune, peste aproximativ două săptămâni, un aparat care va taxa intrarea. În zonă au fost amenajate şi mai multe locuri de parcare, iar în scurt timp vor apărea şi indicatoarele care vor coordona cetăţenii şi turiştii în Cetate. Acestea vor fi scrise în cel puţin două limbi, română şi engleză.

„Pregătim regulamentul, pregătim tot ceea ce înseamnă intrarea, ieşirea, vizitarea Cetăţii, cine poate să intre, cine poate să iasă… Toată lumea poate să intre şi toată lumea poate să iasă. Pentru cei care au job aici nu va fi nicio problemă. Vom găsi o formulă ca să intre, să parcheze. Cei care au interese….de exemplu pentru taximetrişti normal că va fi o formulă ca să intre şi să iasă pentru a lăsa clienţii. Cei care însă doresc să parcheze în Cetate vor plăti. Lucrurile astea trebuie să le socotim, suntem în lucru cu regulamentul, aparatura o să aibă un soft care va răspune la o grămadă de cerinţe.  În timp se va perfecţiona totul, poate va mai trebui un aparat care să rezolve taxarea înăuntru, este un început. Un început legat de ceea ce înseamnă un management integrat a tot ce înseamnă parcări”, a declarat primarul Mircea Hava.

Cele două poduri inaugurate astăzi, sunt, primul, în lungime de 10 m, şi face legatura între Platoul Romanilor şi contragarda Bastionului Sf. Mihail, iar cel de-al doilea, în lungime de 37 m, relaţionează cu interiorul cetăţii.

Circulaţia pe strada Mihai Viteazul a fost restricţionată, iar accesul către Grădiniţa nr. 8 se face pietonal, prin porţile a VI-a, şi a V-a.

La eveniment au mai luat parte viceprimarul Paul Voicu şi câţiva dintre consilierii locali.

Odată cu finalizarea lucrărilor de pe latura de Vest, care cel mai probabil se vor încheia în primăvara anului viitor, Cetatea Alba Carolina va fi pusă integral în valoare şi va fi oferită circuitului turistic ca una dintre cele mai importante perle ale turismului naţional românesc. Vor urma desigur eforturi pentru dezvoltarea unor servicii turistice şi de promovare a unor proiecte culturale, de mare anvergură, care să asigure  întreţinerea a tot ceea ce s-a pus în valoare prin lucrările importante de modernizare ce s-au efectuat în ultimii ani, dar deopotrivă şi pentru ca aceasta să devină o importantă sursă financiară pentru bugetul municipiului Alba Iulia.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Paul Toader, de la Liceul „H.C.C” din Abrud, rezultate extraordinare la trei materii: A participat la două olimpiade națioanle și la Concursul Național de chimie ”Lazăr Edeleanu”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Paul Toader, de la Liceul „H.C.C” din Abrud, rezultate extraordinare la trei materii: A participat la două olimpiade națioanle și la Concursul Național de chimie ”Lazăr Edeleanu” Elevul de la Liceul „H.C.C” din Abrud, Paul Toader, a participat în acest an școlar la 6 discipline în cadrul etapelor județene a olimpiadelor școlare. Dintre acestea, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea