Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTOGRAFII: Cel mai gustos şi arătos platou cu bunătăţi tradiţionale, la Târgul Gustos de Alba 2014

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Gustos de Alba24A doua zi din cadrul celei de-a cincea ediţii a Târgului „Gustos de Alba” a adus în faţa noastră un concurs în urma căruia a fost desemnat cel mai gustos platou. Din păcate concurenţa nu a fost mare şi s-au înscris doar 3 producători, premiul 1 fiind câştigat de firma „Geco Star” Cugir, reprezentată de Surchea Cornel, care a pregătit o fântână din cârnaţ. Premiul II a fost atribuit firmei Siciliana, iar ultimul premiu doamnei Mărioara Cândea din localitatea Loman. Responsabili de jurizare au fost reprezentanţii firmei Alpin 57 Lux, care au oferit ca şi premii servicii de bucătărie şi îngheţată.

De la ora 11.00 a avut loc în Piaţa Pascu un spectacol de operă, iar o oră mai târziu o demonstraţie culinară denumită alesul untului. Spectacolul nu va lipsi nici în ultima zi. Duminică, de la ora 10.00 va începe un spectacol de dans popular, la ora 11.00 concursul „recunoaşte condimentul”, iar de la ora 12.00 o demonstraţie culinară.

Ca în fiecare an la târg sunt producători din toate zonele judeţului cu bunătăţi tradiţionale din toate domeniile: carmangerie,  produse lactate, panificaţie, patiserie, apicultură, legumicultură, vinificaţie, etc. Pe parcursul următoarelor zile cei care vor vizita târgul vor avea ocazia să asiste la demonstraţii culinare, precum pregătirea balmoşului, alesul untului sau înturnatul de cărări, la spectacole de dansuri moderne şi popular maghiare dar şi la concursuri “culinare”.

Târgul are ca scop creşterea competitivităţii producătorilor autohtoni din industria de profil alimentar şi promovarea valorilor tradiţionale culinare locale şi este organizat de Consiliul Judeţean Alba având ca partener Primăria Municipiului Alba Iulia şi Slow Food Alba Transilvania.

Miere, brânzeturi, produse de panificaţie, mezeluri, vinuri, sucuri naturale, preparate tradiţionale, produse ecologice, condimente, toate vă invită să le degustaţi la Târgul Gustos de Alba şi, dacă le găsiţi gustoase, să le luaţi acasă. Micii sau mai marii fermieri vor fi şi ei prezenţi cu legume şi alte produse proaspete de sezon. Mâncărurile prezentate la târg sunt preparate după reţete tradiţionale moştenite din bătrâni şi cu ingrediente de calitate.

Târgul Gustos de Alba va putea fi vizitat între orele 10.00 – 19.00, în spaţiul expoziţional din Piaţa Pascu, zona Cetate, Alba Iulia.

[nggallery id=1792]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Elevii de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” la Grădina Urbană de „Săptămâna Verde.” Au făcut activități de curățenie

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Elevii de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” la Grădina Urbană de „Săptămâna Verde.” Au făcut activități de curățenie Mai mulți elevi de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” au fost la Grădina Urbană de „Săptămâna Verde”, pentru a deșfășura diferite activități de curățenie. Citește și: Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea