FOTO: Zlătneanul Andrei Mărginean, rezervă în Cupa Italiei, pentru US Sassuolo, prima echipă

Mijlocașul Andrei Mărginean, fotbalist originar din Zlatna a fost, în premieră, inclus în lotul primei echipe a clubului US Sassuolo (locul 14 în Serie A), fiind pe banca de rezerve la o partidă din “16”-imile de finală ale Cupei Italiei de ieri după amiază.

Este vorba despre întâlnirea dintre Sassuolo și Perugia, scor 1-2 (0-2), meci în care rezervă a fost, la oaspeți, un alt jucător român, Vlad Dragomir. Jucătorul din Alba a făcut astfel un pas important în carieră, în condițiile în care în ultima perioadă s-a remarcat constant pentru Sassuolo Under 19 în Campionatul Primavera, cea mai importantă competiție de juniori din fotbalul italian. Deși are o poziție în linia mediană cu sarcini preponderent defensive, fotbalistul ce a împlinit 18 ani în luna iulie este printre principalii realizatori ai echipei, având 5 goluri marcate în 7 jocuri (a înscris în trei din ultimele 4 întâlniri), trei dintre aceste reușite consemnându-se în partida cu Sampdoria. “Sunt foarte fericit în ceea ce fac”, a transmis Andrei.

INFORMARE COVID-19

Andrei Mărginean a început fotbalul la CS Zlatna, liga a patra din Alba, şi este component al naţionalelor de juniori ale României, ratând, recent, din pricina unor probleme medicale, convocarea la reprezentativa Under 19, la calificările din Serbia. A bifat prezenţe pentru reprezentativele “tricolore” Under 17, Under 18 şi Under 19. Cu Sassoulo a semnat în iarna anului 2018, iar de atunci este om de bază în echipele de juniori ale echipei. Contractul lui Andrei Mărginean cu Sassuolo expiră în vara anului 2021.

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...