Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

FOTO: Ziua luptei împotriva cancerului la sân, marcată la Alba Iulia. Acțiune pentru conștientizarea femeilor, pe Bulevardul Transilvaniei

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Ziua luptei împotriva cancerului la sân a fost marcată, duminică, 1 octombrie, și la Alba Iulia, printr-o campanie stradală de informare și conștientizare cu privire la riscurile cancerului de sân, organizată de femeile liberale din Alba.

Cu începere de la ora 12.00, acestea au împărțit fly-ere pe Bulevardul Transilvaniei și le-au amintit femeilor interesate că prin prevenție și efectuarea de controale medicale periodice, își pot păstra sănătatea.

”Am dorit să transmitem un mesaj de solidaritate pentru toate femeile care sunt afectate de acest flagel și în același timp să atragem atenția femeilor tinere, pentru a evita proliferarea acestei boli. Dorim să transmitem acest mesaj pentru a sensibiliza lumea, să nu uite că există programe de sănătate prin care această boală poate fi prevenită și dacă este depistată la timp chiar poate fi vindecată”, a declarat Rodica Andronescu, președintele Organizației Județene de Femei a PNL Alba.

”Să ne oprim puțin din activitatea de zi cu zi și să facem o investigatie imagistică, o ecografie până la 40 de ani sau o mamografie după aceasta vârstă. Sănătate noastră înseamnă sănătatea și fericirea întregii familii!”, a transmis Monica Onețiu, directorul de îngrijiri al spitalului Județean Alba.

La 30 septembrie 2014, Senatul și-a asumat o Declarație, prin care ziua de 1 octombrie este recunoscută ca Zi națională de luptă împotriva cancerului de sân, cancerul reprezentând „o problemă majoră de sănătate publică pe plan mondial”.

Într-un raport al OMS se arată că la fiecare trei minute, o femeie este diagnosticată cu cancer la sân şi la fiecare 14 minute o femeie moare din cauza acestei maladii, în situația în care cancerul la sân, depistat în stadiu incipient, poate fi  vindecat în peste 90% din cazuri.

[nggallery id=4635]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Proiect nou la Centru de Cultură „Augustin Bena”. Obiceiurile de nuntă românești și maghiare din mai multe comunități din Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Proiect nou la Centru de Cultură „Augustin Bena”. Obiceiurile de nuntă românești și maghiare din mai multe comunități din Alba Proiectul de cercetare conservare și promovare a Patrimoniului Cultural imaterial din județul Alba intitulat „Ceremonialul nupțial. Abordare interetnică” urmează să fie implementat. Centrul de Cultură „Augustin Bena” a câștigat o finanțare de 118,291 de lei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea