Rămâi conectat

Curier Județean

Foto: Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, marcată la Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pentru a celebra Ziua Internationala de Conștientizare a Autismului, Asociația ,,Raul Cosmin pentru copii și tineri cu dizabilități” din Cugir, în parteneriat cu Școala Gimnazială ,,Singidava” Cugir au organizat duminică, 3 aprilie în rândul elevilor o acţiune menită să sensibilizeze şi să trezească interesul şi asupra acestei realităţi a vieţii noastre.

xiua autismului cugir010Împreuna cu voluntarii de la Școala Gimnazială ,,Singidava” pe strada Alexandru Sahia și în curtea Grădiniței ,,Voinicel”au fost desfăşurate diferite activităţi menite să marcheze cât mai bine această zi importantă.

Participantii în frunte cu președinta asociației, Rodica Cristina Catrinescu au împărțit pliante și baloane trecătorilor, iar in semn de solidaritate și intelegere pentru persoanele cu autism si familiile lor au fost lansate baloane albastre, culoarea reprezentativa a autismului.

Ziua de 2 aprilie a fost declarata de Organizatia Natiunilor Unite, incepand cu 9 septembrie 1989, drept Ziua Internationala de Constientizare a Autismului. Prin marcarea acestei zile, se conjuga eforturile mondiale in promovarea unei intelegeri mai bune a autismului, dar si sporirea nivelului de constientizare a problemelor sociale ale persoanelor cu autism si ale familiilor acestora.

Totodata, ziua de 2 aprilie este un prilej de atentionare a opiniei publice asupra faptului ca persoanele cu autism sunt printre noi si ca este absolut necesara abordarea problemelor existente. (C.P.)

[nggallery id=1878]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud

Bogdan Ilea

Publicat

în

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud Un incendiu a izbucnit într-o locuință din localitatea Roșia Montană: Intervin pompierii cu trei autospeciale. Detașamentul de pompieri Abrud intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autopscară pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Roșia Montană. Secția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea