Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli, prilej de discuții la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba, împreună cu reprezentanți ai Consiliului Județean Alba și ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba au desfășurat astăzi, 29 ianuarie a.c., la Liceul cu Program Sportiv din municipiul Alba Iulia, o activitate dedicată „Zilei Internaționale a Nonviolenței în Școli”, cuprinsă în programul  Campaniei naţionale de prevenire „Copilărie fără delincvenţă”.

Campanie IPJ Alba Copilarie fara delicventa (2)Potrivit IPJ Alba, “joi, 29 ianuarie 2015, polițiști din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba împreună cu reprezentanți ai Consiliului Județean Alba și ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba au fost prezenți în mijlocul elevilor de la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, pentru a marca „Ziua Internaţională a Nonviolenţei în Şcoli”.

Cu această ocazie, peste 300 de elevi din clasele V – VII, beneficiari ai Campaniei „Copilărie fără delincvență”, au fost îndemnaţi să adopte un comportament nonviolent în orice împrejurare și să se ferească de situații care pot genera conflicte și le pot pune viața în pericol.

Elevii „Consiliului  de Prevenire a Delincvenţei Juvenile”,  au dat citire  Declaraţiei Împotriva Violenţei în Şcoală” elaborată de ei, cu sprijinul cadrelor didactice, fiecare elev primind câte un exemplar din această declaraţie precum şi un semn de carte cu următorul mesaj:„PRIETENIA este o soluție, VIOLENȚA este o capcană”.

Elevii au avut ocazia să viziteze Bibliobuzul, pus la dispoziția lor de Consiliul Județean Alba, să consulte cărţile din biblioteca pe roţi, iar reprezentanţii Consiliului Judeţean Alba le-au oferit cărţi şi materiale informative.

Citeşte şi: modele de subiecte bacalaureat 2015

Informaţii de background:

În perioada octombrie 2014 – martie 2015, Inspectoratul General al Poliţiei Române, în colaborare cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului, derulează la nivel naţional Proiectul „Copilărie fără delincvenţă”,finanţat din grant-urile ,,Prevenirea şi lupta împotriva criminalităţii” (ISEC) ale Comisiei Europene.

Proiectul îşi propune creşterea gradului de informare a beneficiarilor (copii, părinţi, profesori) cu privire la prevenirea delincvenţei juvenile la minorii sub 14 ani şi se derulează până în luna martie 2015.

La nivelul judeţului Alba, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenirea a Criminalităţii şi ai Serviciului de Investigaţii Criminale, în colaborare cu specialişti ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, implementează  Campania „Copilărie fără delincvenţă” la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia.

Activităţile cuprinse în Campania „Copilărie fără delincvenţă” vor continua în lunile februarie şi martie a.c., prin organizarea de întâlniri cu elevii, cadrele didactice şi părinţii.”

[nggallery id=2969]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Abilitatea unică pe care o au oamenii cu o anumită grupă de sânge. Studiile confirmă o teorie din anii 1930

Unirea Ziarul

Publicat

în

Abilitatea unică pe care o au oamenii cu o anumită grupă de sânge. Studiile confirmă o teorie din anii 1930 Descoperirea recentă despre grupele de sânge a adus la lumină un aspect fascinant al personalității umane. Aceste grupe nu numai că oferă informații despre compatibilitatea medicală, ci și despre abilitățile și comportamentele individuale. Un studiu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea